Tetter seg til i toppen

Topp 4 sluttspillet i 1. divisjon begynte denne helgen, og kampen om opprykk og play off ser ut til å bli akkurat så spennende som man kunne håpe på.

AaFK Fortuna – Viking 0–4

Hønefoss – Bodø/Glimt 0–0

Kjepper i hjulene for opprykksdrømmen

AaFK Fortuna – Viking 0–4 (0–3)
Mål: 0–1 Sara Sekse Johannesen (2´), 0–2 Kajsa Bjerga Pettersen (32´), 0–3 Kajsa Bjerga Pettersen (44´), 0–4 Vilde Bakke-Andersen (53´)

Regnet som høljet ned over Color Line Stadion stod nok godt i stil med hvordan AaFK-spillerne følte det utpå banen i sluttspillets første kamp.

Før to minutter var spilt ble Sara Sekse Johannesen spilt fri av en nydelig gjennombruddspasning. Alene med AaFKs Michaela Moran gjorde Viking-spilleren ingen feil då hun tok et touch til siden, rundet målvakten og trillet ballen i det åpne buret.

I løpet av det neste kvarteret hadde AaFK sine sjanser til å utligne, men hverken en avslutning fra 16-meter, eller et hodestøt fra corner satte Emma Linnea Jönsson i Viking-målet på de helt store prøvene.

Da var det heller Viking som tok vare på sine sjanser.

Først fikk Karen Rygg Ims ballen ute på høyrekanten. Hun løftet ballen mot målet, i en bue over Moran, men AaFK målvakten ble reddet av tverrliggeren.

Men Viking plukket opp returen, og det påfølgende innlegget fra venstre var perfekt vektet og traff hodet til Kajsa Bjerga Pettersen. Fra seks meter fikk hun stå umarkert og stange ballen i målet.

Like før pause var Rygg Ims på farten igjen. Etter et godt løp på høyrekanten trillet hun ballen uselvisk på tvers til Bjerga Pettersen, som alene med keeper trillet ballen i nærmeste hjørne til 0–3 for Viking.

Det tok ikke lang tid i andre omgang før Viking skulle gjøre vondt til verre for AaFK.

På hjørnet av 16-meteren fikk Vilde Bakke-Andersen tid til å legge ballen til rette, og klinke til.

Skuddet spratt like foran keeper, og sang i nettet for fjerde gang denne dagen.

Det kunne blitt styggere for også for AaFK, men Moran vartet blant annet opp med en meget solid dobbeltredning like etter at timen var passert.

Men fremover får ikke AaFK uttelling, og dermed ender første kamp i sluttspillet med en kruttsterk 4–0-seier til Viking.

Stolpetreff i Hønefoss

Hønefoss – Bodø/Glimt 0–0 (0–0)
Mål:

Hønefoss avsluttet grunnspillet med åtte strake seiere i serien, og befestet med det sin plass på toppen av tabellen. Mot Bodø/Glimt skulle de forsøke å forlenge seiersrekken til ni.

Og etter ti minutt var det smått utrolig at vertene ikke tok ledelsen. Et innlegg fra høyre fant foten til divisjonens toppscorer, Kristin Gumaer, men fra fem meter gikk avslutningen i tverrliggeren og ned på strek, før ballen ble headet tilbake i hanskene på Aubrei Corder i Bodø/Glimt-målet.

Så var det Mathea Theting sin tur til å sette Hønefoss-målvakt Mari Hasselknipe på en prøve, men hennes avslutning fra 11 meter gikk rett på målvakten.

Ti minutter før pause endte et Hønefoss-hjørnespark opp på bakerste stolpe, hvor Emilia Ruud lusket, men hennes avslutning på volley ble stoppet av Corder.

Like etter pause var det Hønefoss som skapte de fleste sjansene, men det manglet det siste lille i avslutningsøyeblikket.

Synne Hamborg testet skuddfoten fra like utenfor boksen, men også det forsøket ble komfortabelt stoppet av Corder.

Så fikk Silje Nyhagen stå fullstendig alene på bakerste stolpe på en corner. Serven var perfekt på kapteinens panne, men ballen gikk i stolpen og ut.

Timen var passert da Bodø/Glimts Andrea Nymo Holmstrøm skar inn frå sin høyrekant, og forsøkte å curle ballen opp i det lengste krysset bak Hasselknipe, men sisteskansen fikk en hånd på ballen og slo den ut til corner.

Den påfølgende corneren førte til at det smalt i metallet bak Hasselknipe. Lise Dissing fikk ballen fra skrått hold inne i boksen, og på første berøring breisidet hun den på halvvolley. Dessverre for Bodø/Glimt var det litt for mye luft under den, og Hønefoss ble reddet av rammeverket på målet.

Og når Cecilie Falch ikke fikk satt ballen i mål alene md Hasselknipe like før slutt, endte det målløst i Hønefoss.