Det er duket for storkamp denne runden når medaljekandidatene Brann og LSK Kvinner barker sammen på Brann stadion. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Tilbake med et smell: Byderby og storkamp i vente

Landslagspausen er over og Toppserien er tilbake. Og det er litt av en runde som står for tur.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Screenshot 2023-09-18 124943.png

Alle kampene spilles lørdag. 

Slik ser runden ut: 

Rosenborg - Kolbotn, lørdag 15:00

Lyn - Vålerenga, lørdag 15:00

Røa - Stabæk, lørdag 15:00

Åsane - Arna-Bjørnar, lørdag 15:00

Brann - LSK Kvinner, lørdag 16:45

Hovedkampen

Rundens hovedkamp, som sendes på NRK, er storkampen mellom Brann - LSK Kvinner. 

Dette kan bli et meget interessant oppgjør på grunn av flere faktorer.

Først og fremst er Brann og LSK Kvinner blant de "fire store" i Toppserien, og er regnet å være med i medaljekampen til siste slutt. 

Men ingen av lagene ser ut til å være i sin beste form for øyeblikket. 

For Brann har resultatene den siste tiden vært variable. Etter 10-0-seieren over Arna-Bjørnar har det blitt uavgjort mot Røa og tap mot Stabæk hjemme på Brann stadion. 

Den svake hjemmeformen de siste ukene er bergenserne nok svært lystne på å gjøre noe med. 

Og kanskje er LSK Kvinner den perfekte motstanderen når man jakter hjemmeseier. Kanarifuglene har vist seg å være svært hjemmekjære denne sesongen, og har fortsatt til gode å ta med seg poeng fra en bortekamp i 2024. 

Da er Brann stadion et vanskelig sted å komme for å bryte den barrieren, men samtidig er det neppe en bedre plass å stjele med seg poeng fra. 

Så må det også nevnes at disse lagene møttes i serieåpningen i LSK-hallen, der LSK Kvinner imponerte stort og tok en sterk 4-2-seier. 

Det resultatet er nok Brann ute etter å revansjere. 

Dermed ligger det an til en skikkelig godbit i Bergen lørdag ettermiddag. 

Derbyet

Oppgjøret i Bergen blir toppen av kransekaka i denne Toppserie-runden,

Men det mangler ikke på godbitene i 15:00-kampene. 

Høydepunktet blant de fire kampene som starter litt tidligere på dagen finner man nok i hovedstaden, hvor det er duket for runde 2 av derbyet mellom Lyn og Vålerenga. 

Sesongens første oppgjør mellom de to rivalene gikk i favør Vålerenga, som til slutt vant 3-1 hjemme på Intility. 

Lørdag møtes lagene igjen - denne gangen på Lyns hjemmebane i Oslo vest. 

Laget fra Kringsjå er nok ute etter å revansjere tapet på Intility i april, men står overfor en svært tøff oppgave mot serielederen som omtrent ikke taper fotballkamper. 

I tillegg kommer Lyn inn i derbyet med en cupkamp mot KFUM Oslo fra midtuka i beina. Selv om det endte med 4-0-seier og avansement, kan de ekstra 90 minuttene utgjøre en forskjell. 

Men som vi vet lever slike oppgjør sitt eget liv. Og i Toppserien kan nesten alt skje. 

De tre øvrige kampene i runden er:

Rosenborg - Kolbotn

Røa - Stabæk

Åsane - Arna-Bjørnar

I Trondheim ligger det an til å publikumsfest når Rosenborg tar imot Kolbotn. Trønderne har døpt kampen for "Like muligheter"-kampen, og melder om et utsolgt Koteng Arena. Vertene er utvilsomt store favoritter, men møter et Kolbotn-lag med en oppadgående formkurve. Forrige oppgjør mellom lagene ble jevnt, men endte til slutt med 1-0 til Rosenborg. Blir det samme utfall denne gangen, eller skal Kolbotn stikke kjepper i hjulene for Rosenborg i gullkampen foran en fullsatt stadion?

Stabæk har meldt seg litt på i medaljekampen denne sesongen og ligger på 4.-plass, ett poeng bak Brann (riktignok med to kamper mer spilt). Forrige runde tok de med seg alle poengene fra Brann stadion, og tar med seg selvtillit fra det. Nå venter en ny tøff bortekamp når de tar turen til Røa kunstgress for å møte Røa, som etter en god start har falt litt av og fått det tøffere i det siste. 

Den siste kampen i den ellevte serierunden er kanskje den viktigste. På Åsane Arena er det duket for et svært viktig bergensderby mellom Åsane og Arna-Bjørnar. Begge lagene står fortsatt uten seier denne sesongen, og befinner seg dermed på de to nederste plassene på tabellen. En seier til ett av lagene i dette oppgjøret kan vise seg å bli avgjørende når man teller opp poengene til slutt. 

Annonse fra Toppserien: