TITTELUTFORDRERNE FRA FORRIGE SESONG BARKER SAMMEN – NØKKELKAMP I BUNNEN

Rollene er snudd. Nå er det Vålerenga som troner øverst og Brann som er på etterskudd. Kan bergenserne likevel yppe seg mot serielederen?

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 13. serierunde ut:

RUNDE 13 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar1 - 1Åsane
Avaldsnes Toppfotball1 - 1Vålerenga
LSK Kvinner1 - 2Rosenborg BK Kvinner
Røa Fotball Elite1 - 0Lyn
SK Brann0 - 0Stabæk




Få – om noen – hadde sett for seg at den regjerende seriemesteren skulle være hektet av i gullkampen allerede etter 13 serierunder. Men det er de. Hele 18 poeng skiller lagene før oppgjøret på Intility denne helgen, der det nok er et heltent og revansjesugent Vålerenga-lag som møter opp.

Grunnen til det er at de skuffet stort i midtuken og bare klarte 1-1 på bortebane mot tabelljumbo Avaldsnes. Serielederen tok ledelsen, men ga den fra seg og kom aldri opp på det nivået vi har vært vant til å se denne sesongen.

Hjemme på Intility har de foreløpig gjort rent bort og vunnet samtlige kamper, så her skal Brann virkelig få testet seg.

Heller ikke de hadde all verden å juble for tirsdag kveld.

Stabæk var motstander på Stemmemyren, men det endte bare med ett poeng og null poeng i solskinnet i Bergen. Stabæk bommet straffe, samtidig som Brann kanskje hadde en feilaktig annullert scoring.

Stortalenter klare for ny klubb

Onsdag ble det for øvrig bekreftet at Brann har signert stortalentet Tomine Svendheim fra Arna-Bjørnar. Venstrebacken har signert en avtale frem til sommeren 2026.

Og nettopp Arna-Bjørnar skal få testet seg skikkelig denne helgen når de møter Rosenborg på bortebane.

Bergenserne var på vei mot en svært viktig seier mot Åsane tirsdag, men rotet det til på overtid og slapp inn 1-1 over fem minutter på overtid. Dermed er de fortsatt på kvalifiseringsplass for nedrykk.

Rosenborg derimot har slått tilbake etter 1-3-tapet mot Vålerenga, og har siden den kampen slått både Brann og LSK Kvinner i serien.

Også de har gjort en solid signering denne uken.

Onsdag ble det bekreftet at Avaldsnes-juvelen Cille Nilsen er klar for klubben. Midtbanespilleren har signert en treårskontrakt med Rosenborg.

Cille Nilsen ble denne uken presentert som ny RBK-spiller. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Status i de andre kampene

De tre gjenstående kampene denne helgen ser slik ut: 

  • Stabæk – Røa
  • Åsane – Lyn
  • Avaldsnes – LSK Kvinner

Stabæk kan med seier mot Røa hekte seg på litt høyere opp på tabellen, men vil med tap få det litt vanskeligere å ta igjen helgens motstander som er fire poeng foran på tabellen og oppe på 4. plass. Riktignok har Stabæk to kamper mindre spilt.

For Åsane er det liten tvil om at deres dramatiske utligningsmål mot Arna-Bjørnar kan være gull verdt. Det gjør at de fortsatt er på trygg plass, men bare to poeng skiller ned til nedrykk. Her er det et svært viktig oppgjør, for også Lyn er i samme situasjon og står med elleve poeng. Dette er kampen ingen av lagene virkelig ikke ønsker å tape. Da er man for alvor med i nedrykkskampen.

Kan Avaldsnes nok en gang ta poeng mot et topplag på hjemmebane? 1-1 mot Vålerenga, 1-1 mot Rosenborg og 0-0 mot Brann så langt denne sesongen er svært imponerende. Så dette blir på ingen måte walkover for LSK Kvinner.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: