TO LAG DRØMMER OM CHAMPIONS LEAGUE-SPILL – HJEMME RULLER TOPPSERIEN VIDERE

En noe amputert runde skal denne helgen spilles i Toppserien.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 20. serierunde ut:

RUNDE 20 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar3 - 0Røa Fotball Elite
Avaldsnes Toppfotball1 - 2Åsane
Lyn0 - 2Rosenborg BK Kvinner
SK Brann4 - 0Stabæk
Vålerenga2 - 2LSK Kvinner




Denne helgen er det en litt spesiell runde som skal spilles. Ettersom både Brann og Vålerenga er opptatt med kvalifisering til Champions League, der begge vant sine første kamper i midtuken, skal det spilles tre kamper i Toppserien.

Skjebnekampen

Den kampen hvor det kanskje står aller mest på spill denne helgen, er oppgjøret mellom Avaldsnes og Åsane.

Tre poeng skiller lagene i favør Åsane, der Avaldsnes for øyeblikket er på nedrykkskvalifisering. Skulle det bli seier her begynner man plutselig virkelig å se et håp om å berge plassen uten å måtte ut i en eventuell kvalifisering. Skulle det derimot bli tap, ser det fryktelig tøft ut for John Arne Riises lag.

Avaldsnes har virket mer solide etter ferien med bare ett baklengsmål på tre kamper. Samtidig har det bare blitt to poeng (mot Røa og Stabæk), mens laget bare har scoret ett mål.

Laget fra Karmøy trenger å vinne fotballkamper oftere enn de har gjort (3) så langt denne sesongen, og i kamper som dette, har de slitt voldsomt med å vippe kampene i sin favør.

Eksempelvis da lagene møttes tidligere i sesongen på denne banen, hvor Åsane tok med seg alle de tre poengene etter en sen overtidsscoring.

Men Åsane er ikke i spesielt god form og har tapt alle sine kamper etter ferien. De trenger en opptur nå, og de bør i alle fall ha poeng for at de ikke skal melde seg skikkelig på i bunnkampen.

Det er med andre ord mye som står på spill for begge lag.

Mye står på spill for Avaldsnes denne helgen. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

De to andre kampene er Lyn – Rosenborg og Arna-Bjørnar – Røa.

Rosenborg overbeviste virkelig i midtuken da Stabæk ble smadret hele 5-1 på Nadderud. Nettopp Stabæk var Lyns motstander i forrige runde, da det endte 1-1 mellom lagene. På hjemmebane har Lyn i lang tid vært vanskelige å møte, og med Anna Aahjem som en konstant trussel, kan Lyn skape trøbbel for dette RBK-laget.

Et annet lag som virkelig trenger poeng og helst tre, er Arna-Bjørnar. 0-4 og 0-1 er status etter ferien, samtidig har det vært mot to tøffe motstandere, Rosenborg og LSK Kvinner. Hjemme mot Røa bør det være større og bedre muligheter. Kanskje kan de melde seg på litt lenger oppe på tabellen?

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: