TO LAG SVIKTET – VIDÅPENT OM 4.-PLASSEN

Kampen om 4.-plassen er vidåpen som en følge av at alle i jakten avga poeng. Samtidig lever håpet fortsatt for LSK Kvinner.

Brann – Stabæk 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Iris Omarsdottir (29), 1-1 Maria Brochmann (90+4)

I Bergen åpnet runden med en svært viktig kamp mellom Brann, som kan lukte grunnspillseieren og Stabæk som trenger poeng i jakten på 4.-plassen. Hjemmelaget har vært i strålende form etter ferien og kunne med seier innkassere seks poeng inn i mesterskapssluttspillet.

Serielederen startet også friskt i denne kampen og hadde noen gode angrep med fint kombinasjonsspill tidlig. Svava Ros Gudmundsdottir var nærmest i åpningsminuttene, men etter hvert var det Stabæk som tok over.

Midtveis i omgangen måtte Aurora Mikalsen hente frem en kjemperedning for å hindre scoring, men landslagskeeperen måtte kapitulere bare noen minutter senere. Iris Omarsdottir fikk kjempetreff fra sekstenmeterstreken og hamret gjestene fortjent i ledelsen – en ledelse som ble kontrollert inn til pause.

Brann-trener Olli Harder gjorde tre bytter i pausen og Brann startet andre akt mye bedre. Bergenserne jaktet en tidlig utligning og var centimetere unna ved Therese Sessy Åsland. Det første kvarteret av andre omgang var fartsfylt fra Branns side og vertene hadde flere avslutningsforsøk, men uten uttelling.

Anført av en strålende Sunniva Skoglund sto Stabæk godt imot, og hindret utligning både ved hjelp av gode redninger og stolpen. Dermed så det ut til å gå mot tre uhyre viktige poeng for Stabæks del, men langt inne i overtiden dukket innbytter Maria Brochmann opp og berget ett poeng for Brann, som tross poengtap tar et langt steg mot grunnspillseieren, mens Stabæk mister to poeng i racet om 4.-plassen.

Fullstendig kontroll

Avaldsnes – Vålerenga 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Olaug Tvedten (31), 0-2 Camilla Huseby (75), 0-3 Elise Thornes (79)

Etter å ha vært bunnsolide gjennom store deler av grunnspillet, har Vålerenga dabbet litt av i de siste kampene. Det har gjort at den regjerende cupmesteren har mistet grepet om 2.-plassen til Rosenborg, og må dermed vinne sine gjenstående kamper om de skal få med seg fire verdifulle poeng inn i mesterskapssluttspillet. Denne runden fikk de mulighet til å snu den skuffende trenden mot Avaldsnes, som utenom den tilkjente seieren mot Kolbotn bare har vunnet én kamp.

Ikke overraskende var det Vålerenga som tok kommandoen ut av startblokkene og presset Avaldsnes tilbake. Den første halvtimen holdt Siri Ervik karmøyingene inne i kampen med noen kjemperedninger, men måtte gi tapt etter 31 minutter da Olaug Tvedten ladet kanonen fra distanse. Den tidligere Avaldsnes-spilleren dunket ballen i krysset forbi Ervik, som ikke kunne gjøre så mye med det skuddet selv om hun fikk en hanske på ballen.

Hjemmelaget var tamme offensivt og hadde ikke en eneste avslutning mot mål de første 45 minuttene. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Vålerenga.

Vålerenga hadde få problemer mot Avaldsnes. Foto: Alexander Larsen

Etter pause kom Karina Sævik inn til sin Vålerenga-debut mot sin tidligere klubb, mens Siri Ervik fortsatte å redde avslutninger fra gjestene. Men det vedvarende presset fra Vålerenga betalte seg utover i omgangen.

Kvarteret før slutt doblet Camilla Huseby ledelsen fra kort hold, før Elise Thorsnes var sikker fra straffemerket og la på til 3-0. Resten av kampen ble kontrollert inn av Vålerenga uten problemer, som kan reise hjem til Oslo med tre velfortjente poeng i bagasjen.

Leder an i kampen om 2.-plassen

Kolbotn – Rosenborg 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Cecilie Andreassen (44), 0-2 Mathilde Harviken (76)

Kolbotn har virkelig meldt seg på i kampen om 4.-plassen takket være meget god form og kan havne i høstens gjeveste sluttspill om den formen opprettholdes. Men denne runden ventet tøff motstand da Rosenborg tok turen til Sofiemyr, til det som også var en viktig kamp for dem ettersom de kjemper med Vålerenga om 2.-plassen i grunnspillet.

Rosenborg hadde mest ball i åpningen og fikk et par muligheter som en følge av det. Men verken Synne Skinnes Hansen eller Selma Sol Magnusdottir fikk ordentlig dreis i avslutningene sine.

Deretter fikk Julie Hoff Klæboe en stor sjanse, men Lene Christensen parerte forsøket. Kristine Minde ble også stoppet av en redning, før Rosenborg fikk straffe like før pausesignalet gikk. Cecilie Andreassen var sikker fra straffemerket og sikret trøndersk ledelse til pause.

Begge lag forsøkte seg i begynnelsen av andre omgang, men de helt store sjansene uteble. Kristine Minde var nærmest, men Selma Panengstuen var med på notene og reddet.

Det ble ikke voldsomt mange sjanser etter hvilen, men Rosenborg fikk den viktige andrescoringen. Rosenborg-debutant Sara Hørte headet ned et innlegg til stopperkollega Mathilde Harviken, som pirket inn 2-0 til trønderne.

Med 2-0-ledelse kunne Rosenborg kontrollere kampen, og skapte faktisk de største sjansene mot slutten. Både Anna Jøsendal og Celine Nergård hadde gode muligheter, men uten å overliste Panengstuen. Sluttspurten fra Kolbotn kom ikke og Rosenborg tar dermed nok en seier og er i førersetet i kampen om 2.-plassen.

Avga viktige poeng

Lyn – Arna-Bjørnar 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 Kristin Holmen (32), 1-1 Yuuka Kurosaki (35)

Arna-Bjørnar kan ha stor innflytelse på hvem som kaprer den siste sluttspillplassen ettersom de møter to av lagene som er involvert i bikkjeslagsmålet om 4.-plassen. Denne runden besøkte de Lyn, som er ett av disse lagene og som trenger alle poengene de kan få.

Det var også hjemmelaget som startet best på Kringsjå. Cathinka Tandberg hadde den største sjansen innledningsvis, men klarte ikke å styre headingen på mål. Lyn hadde flere avslutninger mot Arna-Bjørnar-målet, men ingen av dem skapte nevneverdig trøbbel.

Knappe halvtimen ut i oppgjøret var Linnéa Laupstad nære på for gjestene, men hennes skudd gikk like utenfor. Isteden var det Kristin Holmen og Lyn som skulle få uttelling. Cathinka Tandberg fant Holmen med et lavt innlegg på bakerste og sistnevnte kunne dermed enkelt plassere inn 1-o-ledelsen til Lyn.

Men gleden ble kortvarig for vertene. Få minutter senere kontret Arna-Bjørnar ved Laupstad, som tredde gjennom Yuuka Kurosaki. Hennes avslutning fra skrått hold var hard og god, og fløy inn i nettmaskene bak Sandra Rød Ask. Anna Aahjem hadde muligheten til å gjenopprette Lyns ledelse før hvilen, men smalt ballen i tverrliggeren.

Lyn åpnet også de siste 45 best, der Tandberg tvang Ida Norstrøm i aksjon. Hjemmelaget presset på, men manglet litt på den siste tredjedelen. Midtveis i omgangen kunne Arna-Bjørnar tatt ledelsen, men headingen fra Sigrid Aas traff ikke mål.

Lyn sviktet på hjemmebane mot Arna-Bjørnar og avga viktige poeng i topp 4-kampen.

Vertene jaktet et vinnermål og var nære ved både Anna Aahjem og Anna Linnea Palm, men ingen av dem klarte å sette ballen i mål. I motsatt ende kom Linnea Sælen nærmest med en avslutning like utenfor. Ingen av lagene klarte å sette den avgjørende scoringen og det ender 1-1 på Kringsjå. Lyn avgir dermed viktige poeng i racet om 4.-plassen.

Håpet lever

Røa – LSK Kvinner 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Emma Stølen Godø (20), 0-2 Irene Dirdal (24), 0-3 Emma Stølen Godø (68)

For LSK Kvinner var helgens kamp mot bunnlaget Røa en vinn eller forsvinn med tanke på en plass i høstens sluttspill. Med tap ville de nærmest vært hektet av, mens Røa trenger gode opplevelser foran nedrykkssluttspillet ettersom de fortsatt står uten seier og har bare to poeng.

Åpningen på Røa kunstgress var rolig med få store sjanser fra noen av lagene. LSK Kvinner tok derimot over banespillet og fikk etter hvert kampens første nettkjenning da Irene Dirdal spilte gjennom Emma Stølen Godø, som sikkert satte inn 1-0 til LSK Kvinner alene med keeper.

Bare noen få minutter senere ble gjestenes ledelse doblet av Irene Dirdal. Servitøren på 1-0 løp seg inn på fem meter og banket ballen i mål etter et innlegg fra Oda Johansen.

Andre omgang startet fartsfylt og Tuva Espås tvang frem en mesterlig redning fra Moa Edrud tidlig. LSK Kvinner satt deretter press på Røa, før tempoet roet seg ned og en periode med en del upresist fra begge lag.

Midtveis i omgangen var det derimot ikke upresist da Oda Johansen slo inn en corner. Den fant hodet til Emma Stølen Godø som headet inn sitt andre og LSK Kvinners tredje for dagen.

Røa presset på for en scoring, men LSK Kvinner forsvarte seg godt og sikret en meget viktig 3-0-seier i jakten på en sluttspillplass.