Viking ble det første laget til å slå Bodø/Glimt da de vant 1-0 på Aspmyra tidligere denne sesongen. Kan de gjenta suksessen på hjemmebane? Foto: Alexander Larsen

Tøffe og viktige dueller i vente

Vårsesongens siste runde i 1. divisjon byr på knalltøffe dueller med viktige poeng på spill.

Annonse:

To kamper spilles lørdag og tre kamper spilles søndag. 

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

KIL/Hemne - Hønefoss, lørdag 13:00

Fyllingsdalen - FKH/Avaldsnes, lørdag 14:00

Odd - TIL 2020, søndag 13:00

Viking - Bodø/Glimt, søndag 13:00

AaFK Fortuna - Øvrevoll Hosle, søndag 13:30

Tid for revansje?

Viking ble det første laget til å ta poeng fra Bodø/Glimt denne sesongen da de vant 1-0 på Aspmyra. 

Denne runden er det duket for returoppgjøret i Stavanger mellom lagene, der Bodø/Glimt nok er ute etter å revansjere 0-1-tapet.

Men hvordan står det til i de to leirene før det høyinteressante oppgjøret på SR-Bank Arena?

Viking er kanskje ikke i sin aller beste form med to poeng på sine siste tre kamper. Likevel har det vært en del positivt å ta med seg for de mørkeblå. En sterk opphenting fra 0-2 til 2-2 i Tromsø, ble etterfulgt av et svært skuffende og kontroversielt tap i rogalandsderbyet mot FKH/Avaldsnes. Nå sist gikk de mot tap mot bunnlaget Øvrevoll Hosle, men viste moral og reddet ett poeng på overtid, takket være en suser fra Iben Robertsen. 

I Bodø er nok selvtilliten på topp etter tre strake seiere og 8-0 i målforskjell. Gultrøyene fortsetter å plukke poeng og er en reell opprykkskandidat. Bare målforskjellen skiller Bodø/Glimt fra serieledelsen før helgens møte med Viking. 

Den er de nok lystne på å overta, men da må det bli seier i Stavanger. Det blir derimot ingen enkel oppgave mot et Viking-lag som jakter en plass i høstens opprykkssluttspill. 

Tøff test i vente

På Kyrksæterøra skal et annet topplag i aksjon mot en ekkel motstander. 

Hønefoss er for fullt med i opprykkskampen etter 27 poeng på 12 kamper. Det betyr 3.-plass og tre poeng opp til de to lagene foran. 

"Hønsa" virker bunnsolide i 2024 og er utrolig vanskelige å slå, noe bare ett tap hittil er et bevis på. 

Denne runden står serietreeren overfor en tøff oppgave når de tar turen til Trøndelag for en bortekamp mot KIL/Hemne. 

Trønderne har tradisjonelt sett vært nærmest uslåelige på eget kunstgress. Denne sesongen har det imidlertid skortet litt på hjemmeformen, uten at det betyr at det blir noe enklere for Hønefoss. 

Formen til KIL/Hemne har også en positiv kurve. Fire poeng på de to siste kampene har sørget for at de har klatret opp på den viktige 4.-plassen. 

Selv om det er langt opp til Hønefoss på plassen foran, kan KIL/Hemne ta litt innpå med seier her og samtidig ødelegge for opprykksjakten til "Hønsa". 

De tre andre kampene i runden er:

Fyllingsdalen - FKH/Avaldsnes

Odd - TIL 2020

AaFK Fortuna - Øvrevoll Hosle

Fyllingsdalen er inne i en tøff periode med to tap og 0-11 i målforskjell på de to siste. Det gjør at de ligger bare tre poeng over direkte nedrykk og er for alvor med i bunnkampen. Dermed blir det svært viktig å ta poeng denne runden når tabellnabo FKH/Avaldsnes, som ligger på plassen foran med likt antall poeng, kommer på besøk til Varden Amfi. 

Helt i bunnen av tabellen ligger nyopprykkede Odd. Skienslaget står med fire strake tap og må begynne å plukke poeng. I midtuken var de svært nære å tukte opprykksjagende Bodø/Glimt, men måtte til slutt gi tapt med 0-1. Nå venter en ny hjemmekamp mot et lag fra Nord-Norge - denne gangen mot TIL 2020, som også er inne i en svak periode. 

I den siste kampen i runden er AaFK Fortuna store favoritter på hjemmebane mot Øvrevoll Hosle. Serielederen er fortsatt ubeseiret, topper tabellen og er på stø kurs mot Toppserien i 2025. Men om det skal bli opprykk på sunnmøringene kan de ikke hvile på laurbærene. Selv om ØHIL sliter i bunnen, er formkurven til bærumslaget stigende med fem poeng på de tre siste kampene. 

Annonse fra Toppserien: