Tok første stikk i Champions League etter utvisning

Vålerenga stakk av med seieren borte mot Anderlecht, til tross for at Michaela Kovacs så rødt før pause.

Sjokket var lett å spore blant Vålerenga-spillerne da dommeren viste Michaela Kovacs det røde kortet like før pause.

I en 50-50-duell med Amelie Delabre smalt det etter 42 minutt. Smellen gikk utover begge spillerne, men det var Kovacs som måtte ta en tidlig dusj.

Drømmestart

For Kovacs del ble bortekampen mot Anderlecht i Champions League en berg-og-dalbane.

Etter et kvarter fant en corner hodet til Sara Hørte. Hennes avslutning ble reddet, og gikk i stolpen, før nettopp Kovacs fikk pirket ballen over streken og i mål.

Vålerenga-fansen som hadde tatt turen til Brussel hadde så vidt rukket å sette seg ned på plassene sine igjen, før det på ny sang i nettmaskene.

Denne gangen var det en lang ball som endte hos Karina Sævik. Hun tok den ned, og avanserte inn i boksen, før hun spilte på tvers mot Olaug Tvedten.

Tvedten bommet på avslutningen, men ballen spratt tilbake i løpsbanen til Sævik. Spissen lempet ballen opp i det lengste hjørnet til 2–0 for Vålerenga.

Vålerengas Karina Sævik gir tommel opp.
TOMMEL OPP: Karina Sævik satte Vålerengas andre mål mot Anderlecht.

Slo tilbake

Like før halvtimen var passert mistet Vålerenga ballen på vei fremover. Da kontret lillatrøyene på Vålerenga.

Der var det rumenske Stefania Vatafu som endte opp med ballen, og fra rett innenfor 16-meteren satte hun ballen bak Tove Enblom i Vålerenga-målet.

Etter dette roet omgangen seg ned, helt til det smalt på midtbanen, og Vålerenga for andre Champions League-kamp på rad måtte fullføre kampen med 10 spillere.

I den andre omgangen ble Stine Brekken ofret til fordel for Iselin Sandnes Olsen for at Vålerenga kunne legge om til 5-3-1 og spille inn ledelsen.

Den første halvdelen av andre omgang ble ikke de store sjansene skapt. Så, like etter timen fikk Sævik en stor sjanse, men hennes avslutning gikk til side for målet.

Etter dette virket det som om Anderlecht våknet litt til. Etter en corner satte Delabre ballen i tverrliggeren, før Marie Minnaert brant en stor sjanse minuttet etter.

Og et minutt senere skapte Anderlecht enda en stor sjanse, men denne gangen var det bare nettveggen som ble truffet.

Utover i omgangen gjaldt det for Vålerenga å få sekundene til å gå, noe de gjorde mesterlig.

Dermed klarte de å hale i land en kruttsterk 2–1-seier borte mot Anderlecht, og sikret seg et sterkt utgangspunkt før returkampen på Intility neste onsdag.