Rosenborg er på en nedadgående formkurve og trenger seier mot bronseutfordrer LSK Kvinner. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Topp møter bunn

En tredjedel av sesongen er ferdigspilt og tabellen har fått satt seg. Til helgen venter en ny runde, der lagene i toppen av tabellen skal møte lagene i bunnen.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Screenshot 2023-09-18 124943.png

Alle kampene spilles lørdag.

Slik ser den 10. serierunden ut:

Arna-Bjørnar - Rosenborg, lørdag 15:00

Brann - Stabæk, lørdag 15:00

Lyn - Kolbotn, lørdag 15:00

LSK Kvinner - Røa, lørdag 15:00

Vålerenga - Åsane, lørdag 15:30

Når skal det snu?

Det spørsmålet kan bare Arna-Bjørnar svare på.

Bergenserne har nemlig slitt voldsomt i lang tid, og det ser ikke ut til at det skal bli mye bedre i nærmeste fremtid. 

Bare ett poeng på ni kamper er fasit for rødtrøyene fra Arna så langt i 2024-sesongen. Legg til at det unge laget bare har scoret tre ganger og samtidig sluppet inn 30 mål, så er det ikke rart at Arna-Bjørnar befinner seg helt i bunnen av tabellen i Toppserien. 

Den tradisjonsrike klubben trenger desperat en opptur for at det potensielt kan snu, men de står overfor en monumental oppgave denne runden. 

På motsatt banehalvdel står nemlig Rosenborg, som også denne sesongen har bevist at de kommer til å kjempe om seriegullet.

Åtte seiere og ett tap gjør at den regjerende cupmesteren holder tritt med Vålerenga i toppen av tabellen, og det ligger an til at det blir nok en durabelig kamp mellom de to stormaktene om den gjeveste medaljen i 2024. 

Når de nå møter tabelljumboen er det forventet at Rosenborg skal fortsette på vinnersporet uten problemer. Men en gang må vel Arna-Bjørnar få et håp om at det skal snu, eller?

PS: En kjedelig nyhet for Rosenborg er at kaptein Mali Næss mister resten av sesongen med et røket korsbånd. 

Topp mot bunn

Rosenborg må bare fortsette å vinne, for det er ventet at Vålerenga gjør det samme. 

Den regjerende seriemesteren har i likhet med Rosenborg bare gått på ett feilskjær denne sesongen: i det innbyrdes oppgjøret mot trønderne. 

Men hovedstadslaget har vært formidable og topper tabellen på bedre målforskjell. 

Denne runden skal også serielederen møte et lag som ligger i motsatt ende av tabellen. 

Åsane venter fortsatt på sesongens første seier og er plassert like over bergenskollega Arna-Bjørnar. 

Sist var de oransje fra Åsane svært nære en etterlengtet trepoenger mot Stabæk på bortebane, men et rødt kort og en imponerende snuoperasjon fra 0-2 av bærumslaget sørget for at den seiersløse rekken ble forlenget til ni kamper for Åsane. 

At den rekken kommer opp i tosifret antall kamper er høyst sannsynlig når det som kanskje er sesongens tøffeste bortekamp venter: Vålerenga på Intility. 

Serielederen er så klart store favoritter, men i Toppserien kan alt skje. 

De tre andre kampene i runden er:

Brann - Stabæk

Lyn - Kolbotn

LSK Kvinner - Røa

Brann viste at det er ingenting galt med scoringsformens og slo kraftig tilbake etter poengtapet for Røa. Bergens stolthet ga nyopprykkede Kolbotn en fotballeksjon og ga seg ikke før det sto 6-2. Jevnere blir det nok denne runden når Stabæk tar turen til Brann stadion. Bærumslaget var på vei til å tape mot Åsane sist, men snudde kampen i løpet av de siste 5-6 minuttene og tok alle poengene. 

Det gjorde også Lyn forrige runde, og kanskje var det sesongens deiligste trepoenger som ble innkassert. Da ble nemlig Røa slått på bortebane i det prestisjefylte Slaget om Oslo vest. Det gir nok selvtillit inn mot ny kamp og et møte med et Kolbotn-lag som må heve seg fra møtet med Brann. 

Den siste kampen er LSK Kvinner - Røa. Kanarifuglene gikk på nok et bortetap i storkampen mot Rosenborg 2. pinsedag, men har vært umulige å slå hjemme i LSK-hallen. Kanskje blir Røa det første laget til å tukte "Fugla" i deres eget lekebur? I det motsatte oppgjøret var det hvert fall Geir Nordbys lag som gikk seirende ut med 1-0. 

Annonse fra Toppserien: