TOPPKAMP I BERGEN: HVEM SLÅR FØLGE MED ROSENBORG?

Brann har noe å revansjere etter 0-0 mot Avaldsnes i midtuken, men får tøff motstand når Vålerenga kommer på besøk denne helgen.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Det begynner spått å spisse seg litt til på tabellen selv om det naturligvis ennå er tidlig av sesongen. Rosenborg ser ut til å være den gullkandidaten som de var spådd å være, Vålerenga det samme. I bunnen av tabellen trøbler Arna-Bjørnar med null poeng og trenger sårt poeng snart.

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 4. serierunde ut:

RUNDE 2 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar0 - 1Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball2 - 1Lyn
Røa Fotball Elite3 - 3Vålerenga
SK Brann3 - 2Åsane
Stabæk0 - 0LSK Kvinner




Rosenborg – LSK Kvinner sendes på NRK1 lørdag, mens Brann – Vålerenga kan du se på TV 2 Sport 1 søndag.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

Skrev historie sist lagene møttes

Fem scorede mål, åtte poeng og en drøss av skader på viktige spillere etter fire serierunder.

Sesongstarten til Brann har på ingen måte vært optimal eller slik de hadde håpet på. Rosenborg har allerede sikret en luke på fire poengs, mens Vålerenga også er to poeng foran.

Prestasjonene har variert i sesonginnledningen mot antatt svakere motstand, og i midtuken ble det et skuffende 0-0-resultat mot Avaldsnes på bortebane. Bedre ble det heller ikke av at Nora Eide Lie måtte ut med skade i den første omgangen.

Denne helgen får dette nye Brann-laget virkelig testet seg når Vålerenga kommer på besøk til Stemmemyren. Da er det tre poeng som gjelder om de skal holde følge med trønderne på toppen av tabellen.

Sist disse to lagene møttes i Bergen utenom sluttspillet i fjor, ble det skrevet historie. 10.582 tilskuere var på plass da lagene møttes på Brann Stadion og hjemmelaget vant 1-0.

I sluttspillets siste kamp kunne Brann feire seriegullet da lagene spilte 1-1 på Stemmemyren.

Men det er et helt annet Vålerenga-lag vi ser nå om dagen som kommer på besøk.

Hovedstatslaget er i storform og scorer massevis av mål, anført av Karina Sævik og Elise Thorsnes.

I midtuken ble Stabæk slått 4-1 etter en noe kontroversielle straffesituasjon som fikk Stabæk-trener Petter Belsvik til å rase. Vålerenga trøblet stort i den første omgangen og lå under 0-1, men skrudde virkelig opp tempoet i 2. omgang og vant til slutt fortjent.

Petter Belsvik var ikke fornøyd med onsdagens dommerprestasjon. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

0-0 i vente?

Men det er ikke bare denne kampen som er høyinteressant denne runden.

I Trondheim tar Rosenborg imot LSK Kvinner. Dette er to lag som på imponerende vis står uten baklengsmål så langt denne sesongen.

Rosenborg hadde få problemer med å slå Åsane 3-0 i midtuken og virker svært solide om dagen. LSK Kvinner slo Arna-Bjørnar med samme sifre og er virkelig i ferd med å få til noe spennende under ledelse av André Bergdølmo.

Her kan de definitivt få gode svar på hvor lagene står.

I poengnød

Et lag som derimot ikke har fått en god start på året, er Arna-Bjørnar.

Bergenserne fortsetter å slite i bunnen av tabellen og står med null scoringer etter fire kamper av sesongen. Det må de gjøre noe med ganske snart om det ikke skal bli en veldig tung høst etter hvert.

Helgens motstander Lyn fikk en etterlenget opptur da de slo Røa 1-0 på hjemmebane etter en lekker scoring av Kamilla Melgård.

Det samme gjorde Avaldsnes da de sikret et meget sterkt poeng hjemme mot Brann. John Arne Riises lag sto godt imot og leverte en meget god kamp defensivt, der Brann skapte få store målsjanser.

Fire poeng på fire kamper er høyst godkjent, men i denne kampen kan de virkelig sikre en god start og en liten luke om det blir tre poeng. Det samme gjelder motstanderen Røa som står med like mange poeng.

Helgens siste kamp er Stabæk – Åsane, der hjemmelaget på papiret har en mer overkommelig oppgave enn de hadde på Intility borte mot Vålerenga i midtuken. En god førsteomgang ble belønnet med ledelse til pause, men i 2. omgang snudde Vålerenga kampen og vant til slutt 4-1.

Her møter de Åsane for første gang i Toppserien ettersom lagene var i to ulike sluttspill forrige sesong. Bortelaget fikk det også tøft i midtuken og tapte 0-3 hjemme mot Rosenborg.

Avaldsnes med Selma Løvås (t.v.) og Sandra Østenstad har fått en god start på sesongen. Foto: Alexander Larsen

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: