TOPPKLUBBENE MOTIVERTE FØR SVENSK MOTSTAND: – VERDIFULL FORBEREDELSE

Annonse:

 

De første treningsøktene er gjennomført her i solfylte Marbella. I løpet av uken skal Brann, Rosenborg og LSK Kvinner få bryne seg på flere av Sveriges topplag. Treningsleiren arrangeres av Toppfotball Kvinner i samarbeid med Norges Fotballforbund, som et ledd i arbeidet med optimalisere forberedelsene til de norske klubbenes deltakelse i Champions League.

Trener i Rosenborg, Steinar Lein, er godt fornøyd med både initiativet og forholdene på den spanske sørkysten.

– Treningsforholdene er veldig fine, så det er godt å komme i gang. Så ser vi også frem til god matching. Det er vanskelig for oss å få nok treningskamper hjemme i Norge. Når vi da kan møte Hammarby og Häcken som er to gode svenske lag, er det veldig verdifull forberedelse til det som skjer utover sesongen. Internasjonal matching er noe vi har vektlagt siden i fjor, og vi fikk treningskamper mot både Wolfsburg og Barcelona. Det er veldig utviklende, sier han etter Rosenborgs første økt søndag.

Alle kampene spilles på Santa Mariá Polo Club i Estepona, og vil kunne sees på direktesport.no.

Santa Maria
ARENAEN: Rosenborg og LSK Kvinner har egne baner her på Santa Mariá Polo Club.

Kampprogrammet mandag 07.02:

  • Mandag 07.02, 12.30: Rosenborg  VS Hammarby
  • Mandag 07.02, 14.30: Brann VS Häcken
  • Mandag 07.02, 16.30: Eskilstuna VS LSK Kvinner

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, er klar på at dette er utrolig positivt for utviklingen av de norske klubbene.

– Selv om det er tidlig på året blir dette den første testen på hvor vi står. Det er utrolig viktig for klubbene å hente referanser fra det nivået som møter dem når de skal ut i Europa. Brann tapte ikke en eneste kamp i fjor og er vant til å styre kamper. Det siste gjelder også for RBK. Her vil de sannsynligvis oppleve et annet kampbilde og får derfor verdifull erfaring som de tar med seg inn i forberedelsene til både Toppserien og kampen om å nå sluttspillet i Champions League.

LSK Kvinner, Marbella
FOKUS: LSK Kvinner ankom tidlig og var søndag klar for andre økt på Santa Mariá.
Annonse fra Toppserien: