Topplagene TIL 2020 og Kolbotn er begge ubeseiret etter seks runder og fortsetter å føre an i toppen. De har nå fått en liten luke ned til AaFK Fortuna, som snublet og tapte terreng mot KIL/Hemne, mens i bunnen av tabellen sliter både Hønefoss og Klepp.

Fortsatt ubeseiret

Øvrevoll Hosle – TIL 2020 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Elea Johansen (7), 0-2 Sofie Tunes (65)

I Tromsø er det ambisjoner om spill i Toppserien i 2024 og sesongen har virkelig startet bra i nord. TIL 2020 er ubeseiret og topper tabellen etter fem spilte kamper. Det håpet nordlendingene skulle fortsette da de tok turen til Bærum for en tøff bortekamp mot Øvrevoll Hosle.

På hjemmebane var det ØHIL som startet best og fikk to gode muligheter tidlig. Men vertene klarte ikke å konvertere sjansene i mål, og isteden var det TIL 2020 som fikk hull på byllen. Et innlegg ble klarert ut til Elea Johansen som var nådeløs og banket gjestene i føringen.

Etter ledermålet tok TIL 2020 mer over og burde økt ledelsen ved flere anledninger, men ble stoppet av en god Una Langkås i ØHIL-buret. Hjemmelaget fikk også en gigantisk sjanse til å utligne, men en svak avslutning fra kort hold ble reddet av Ingvild Villa.

Også etter pause var det sjanser i begge ender av banen, men to gode keepere hindret mål. ØHIL presset gjestene fra nord, men TIL 2020 viste igjen hvorfor de er serieledere. Etter 65 minutter smalt det nemlig voldsomt. Sofie Tunes ladet kanonen fra langt og sendte i vei et prosjektil av et skudd som suste inn i det borteste krysset bak en sjanseløs Langkås. En kandidat til årets mål sørget dermed for 2-0 til TIL 2020.

Luften gikk litt ut av ØHIl etter 0-2 og TIL 2020 kunne pyntet ytterligere på sluttresultatet. Men gode redninger fra Langkås sørget for at det ikke ble styggere enn 0-2. Serielederen durer på videre i front og er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Henger med i toppen

Grei -Kolbotn 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Celina Smith (11), 1-1 Mille Helland Flø (24), 1-2 Martine Fenger (52)

Et annet lag som har opprykksambisjoner er Kolbotn, som forrige sesong rykket ned. De håper på en rask retur til Toppserien, og har så langt gjort det godt nok til å henge bra med i toppen – mye takket være stortalentet Martine Fenger. Denne runden tok de turen til nyopprykkede Grei med håp om å ta tre nye poeng.

Men det startet ikke bra for Kolbotn. Etter 11 minutter havnet de bakpå takket være en kontant heading fra Celina Smith. Opprykkskandidaten måtte dermed svare, noe de gjorde etter 24 minutters spill. Eline Hegg slo en corner inn i feltet, som havnet his Mille Helland Flø. Hun beinet inn utligningen forbi Grei-forsvaret som desperat prøvde å redde på streken. Dermed var lagene like langt.

Inn mot pause hadde Kolbotn et par store sjanser til å ta ledelsen, men det ble ikke flere scoringer de første minuttene og det stod 1-1 halvveis.

Det skjedde ikke mye i starten av andre omgang, men det tok heller ikke lang tid før gjestene var i ledelsen. Martine Fenger ble spilt gjennom av Johanne Fridlund, og stortalentet gjorde ingen feil da hun fikk sjansen. 16-åringen smalt ballen i nærmeste hjørne på første touch og sendte bortelaget i føringen.

For det meste av kampen var det også Kolbotn som var nærmest flere mål, men etter 70 minutter fikk Grei en enorm dobbeltsjanse ved målscorer Smith. Det første skuddet ble reddet mesterlig, før stolpen stod i veien på returen. Kolbotn kunne puste lettet ut og til slutt juble for tre poeng.

Snublet og tapte terreng

KIL/Hemne – AaFK Fortuna 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 Sigrid Bloch-Hansen (3), 2–0 Anfal el Yamai Haida (73)

Den tredje opprykkskandidaten denne sesongen er AaFK Fortuna. Etter tapet i åpningskampen har sunnmøringene vunnet fire kamper på rad. Den seiersrekka håpet de skulle forlenges da de tok turen til Trøndelag for å møte KIL/Hemne, som hittil denne sesongen har underprestert og slitt med poengfangsten.

Men hjemmelaget hadde blod på tann fra start og presset gjestene kraftig bakover de første minuttene. Det skulle også betale seg, for allerede etter tre minutter var trønderne i føringen takket være en heading fra Sigrid Bloch-Hansen på corner.

KIL/Hemne kunne også økt ledelsen like etter, men AaFK Fortuna holdt unna. Resten av første omgang handlet bare om bortelaget som rullet opp angrep etter angrep mot et lavtliggende hjemmelag. Det var stort sett spill mot ett mål, og AaFK Fortuna hadde flust av farligheter foran mål, men uten å score.

KIL/Hemne kjempet opprykkskandidat AaFK Fortuna i senk, og tok tre svært viktige poeng. Foto: Kristian Moe

Utrolig nok gikk KIL/Hemne til pause med 1-0-ledelse.

Andre omgang startet litt i samme spor, men ble etter hvert svært rotete med få målsjanser og lite rytme. AaFK Fortuna klarte ikke å få ro i spillet eller skape sjanser. Isteden fikk hjemmelaget sin mulighet og doblet ledelsen ved Anfal el Yamai Haida, som fikk satt inn en retur og punkterte kampen.

Gjestene fra Ålesund prøvde desperat å få en rask redusering, men hjemmelaget stod meget godt imot, og sikret seg en meget sterk trepoenger – en sårt tiltrent sådan.

Poengdeling i målfest

Hønefoss – Fyllinsdalen 3-3 (1-2)
Mål: 0-1 Julie Rasmussen (15), 0-2 Julie Rasmussen (24), 1-2 Inger Vadder (42), 2-2 Silje Nyhagen (61), 2-3 Martine Kjølholdt (66), 3-3 Inger Vadder (75)

Lørdagens siste oppgjør fant sted på AKA Arena, der et Hønefoss i poengnød fikk besøk av nykommeren Fyllingsdalen. Bergenserne har fått en svært god start på sesongen og imponert, mens hjemmelaget har skuffet stort og ligger sist på tabellen med ett fattig poeng.

Heller ikke denne kampen startet veldig bra for Hønefoss. Selv om de var hakket vassere i åpningsminuttene, var det Fyllingsdalen som tok føringen. Et innlegg ble tatt ned at Synne Kjølholdt som serverte Julie Rasmussen. Sistnevnte gjorde ingen feil og satte sikkert inn 1-0.

Rasmussen var også på farten igjen drøye ti minutter senere. Gjestene kontret og Rasmussen var dødelig effektiv i boksen. Hønefoss-keeper Margaux Lægreid fikk en hånd på avslutningen, men ikke nok til å forhindre 2-0.

Da var spørsmålet om tabelljumboen kunne svare. Kampen roet seg ned og Fyllinsdalen hadde god kontroll, men like før pause kom reduseringen. Kristin Gumaer fant Inger Vadder med en utsøkt pasning, før sistnevnte til slutt banket inn sin første scoring for sesongen og en viktig redusering for Hønefoss.

Etter hvilen fikk bortelaget en gigantisk sjanse til å øke til 3-1, men fikk isteden straffe imot like etter timen. Hønefoss-kaptein Silje Nyhagen var sikker som banken fra 11-meteren og utlignet til 2-2.

Men lagene var ikke likt lenge. Et ballmist på midten fra vertene gjorde at Fyllingsdalen kunne kontre. Det gjorde de med bravur og Martine Kjølholdt kunne til slutt enkelt trille inn 3-2.

Begge lag hadde sjanser til å score, blant annet et tverrliggertreff fra hjemmelagets Martine Ness, før bunnlaget endelig kunne juble for utligning. Kvarteret før slutt slo Synne Hamborg en presis corner som til syvende og sist endte hos Inger Vadder som kranglet inn utligningen.

Mot slutten hadde både Hønefoss og Fyllingsdalen sjanser til å ta med seg alle poengene, der gjestene var nærmest med et tverrliggertreff. Men det ble ikke flere scoringer, og en underholdende kamp på AKA Arena endte til slutt 3-3.

Måltørken fortsetter

Klepp – Grand Bodø 0-0 (0-0)
Mål:

På Jæren var det klart for et svært viktig oppgjør i bunnen av tabellen mellom Klepp og Grand Bodø. Hjemmelaget var ikke vunnet eller scoret mål siden serieåpningen og sliter voldsomt. Grand Bodø fikk en opptur sist med seier hjemme mot KIL/Hemne, men heller ikke i Bodø har poengfangsten vært veldig god.

Kampen bar preg av at det var to lag som sårt trengte poeng som møttes. Begge lag prøvde å presse høyt, ta kontroll og sette motstanderen under press, men det resulterte i en litt rotete kamp med få målsjanser.

Nærmest før pause var Grand Bodø ved Anna Johansen, som fikk sjansen på åpent mål, men angrepsspilleren klarte ikke å stokke beina og fikk ikke avsluttet. En sjansefattig omgang endte dermed med 0-0.

Klepp tok også initiativet i andre omgang, men skapte ikke voldsomt med sjanser tross en del skuddforsøk. Gjestene fra nord var nærmest da Kristina Brudvik smalt et frispark i tverrliggeren etter 56 minutter.

Vertene hadde et par store sjanser, blant annet ved Cecilie Mjelde som satt ballen utenfor fra kort hold. Ane Berland fikk også en sjanse og testet bortelagets keeper Sydney Martinez, men den amerikanske sisteskansen reddet.

Mot slutten smalt et frispark fra Cecilie Falch i krysstanga bak Mari Vatne, men nærmere kom ingen av lagene og det endte målløst på Jæren.