Alle topplagene vant i en runde som totalt produserte 23 mål på fem kamper.

AaFK Fortuna – Medkila 6-1
Klepp – Amazon Grimstad 3-1

Sunde-show

Åsane – Grand Bodø 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Katarina Dybvik Sunde (6), 2-0 Katarina Dybvik Sunde (43), 3-0 Katarina Dybvik Sunde (52), 4-0 Katarina Dybvik Sunde (66)

Åsane har trøblet en del den siste tiden og er ikke i deres beste form. Laget har ikke sprudlet offensivt og slitt med å score mål, mens defensivt har de stengt igjen ganske bra. Det har ført til målfattige kamper for bergenslaget, som likevel leder serien fortsatt. Sist ble det 0-0 borte mot KIL/Hemne, mens denne rundens motstander, Grand Bodø, gikk på sitt første hjemmetap mot AaFK Fortuna forrige helg.

Da lagene møttes i Nordlandshallen tidligere denne sesongen var det Grand Bodø som trakk det lengste strået og tok en veldig sterk 1-0-seier. Det resultatet ønsket nok Åsane å revansjere hjemme i Bergen på Åsane Arena.

Og det var et revansjelystent Åsane-lag fra start. Tross trøbbel med angrepsspillet og antall scorede mål over en periode, skulle de få en tidlig forløsende scoring allerede etter 6 minutter ved lagets toppscorer Katarina Dybvik Sunde. Spissen var også på pletten et par minutter før pause og doblet ledelsen. Åsane kunne dermed gå til pause med en grei 2-0-ledelse.

Og hjemmelaget skulle ikke gi seg der. Ikke lenge etter sidebyttet satte Dybvik Sunde inn sitt og Åsanes tredje scoring for dagen, og dermed hattrick for angrepsspilleren. Midtveis i andre omgang punkterte bergenserne kampen for godt. Katarina Dybvik Sunde var virkelig i storform og fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 66 minutter med sin fjerde scoring. Dermed tar Åsane en forløsende 4-0-seier i en kamp der det offensive spillet satt bedre, noe som resulterte i flere scorede mål. Grand Bodø går på sitt andre tap på rad.

Katarina Dybvik Sunde scoret alle fire målene i Åsanes 4-0-seier over Grand Bodø.

PS: Direktesport hadde problemer med sendingen av kampen.

Snuoperasjon

Øvrevoll Hosle – Hønefoss 2-1 (0-0)
Mål: 0-1 Anja Avdal selvmål (52), 1-1 Mari Løyland (72), 2-1 Joshualyn Reeves (77)

Etter å ha blitt knust i toppkampen mot TIL 2020, slo ØHIL tilbake ved å banke Klepp 4-1 forrige helg. Samtidig er de det store formlaget i divisjonen og virker å være på stø kurs til å sikre en plassering blant de to beste lagene. På motsatt banehalvdel denne runden sto Hønefoss, som slo bunnlaget Medkila 5-0 sist runde.

I Østlandsoppgjøret på Ferd Arena ble det en sjansefattig første omgang. Gjestene fra Hønefoss fikk en god mulighet etter et innlegg fra høyre, men avslutningen på volley gikk over mål. Deretter var det vertene som sto for beholdningen offensivt, men uten å skape store sjanser. Hønefoss-keeper Jenny Østerås hadde god kontroll på alt som var av avslutningsforsøk fra ØHIL, og dermed gikk lagene målløse til pause.

Sjanseproduksjonen tok seg mer opp etter pause og ØHIL var ikke langt unna å ta ledelsen tidlig i andre omgang. Ballen snek seg derimot utenfor lengste stolpe. Isteden var det faktisk bortelaget som fikk nettkjenning først. Silje Nyhagen raget høyest på en corner og fikk headet mot mål og det lengste hjørnet. Ballen hadde god retning og Anja Avdal så seg nødt til å klarere på streken. Uheldigvis for henne gikk klareringen rett i egen keeper, tilbake i egen kropp og i nettet. Hønefoss gikk dermed i ledelsen takket være selvmålet til Alvdal.

ØHIL måtte dermed prøve å hente frem en snuoperasjon for å skaffe seg tre poeng, og hjemmelaget begynte å skape større sjanser enn de hadde tidligere i kampen. Blant annet tvang de frem et par gode benparader fra Jenny Østerås. Uttellingen lot vente på seg, men etter 72 minutter fikk Joshualyn Reeves vendt opp inne i Hønefoss-boksen. Hun spilte ballen på tvers av feltet til Mari Løyland som med en kontant og velplassert avslutning i nærmeste hjørne sørget for balanse i regnskapet.

Og bare fem minutter senere var kampen snudd i favør ØHIL. Anja Avdal serverte et vakkert innlegg til Joshualyn Reeves som var råsterk i hodeduellen inne i feltet. Headingen fra Reeves mot det borteste hjørnet var knallhard og presis, og ballen suste i krysset. Dermed ledet ØHIL 2-1 på Ferd Arena.

Hønefoss prøvde seg fremover i jakten på en utligning og var bare en mesterlig blokkering fra å ta med seg ett poeng. ØHIL hadde også sjanser til å øke ledelsen, men det ble ikke flere scoringer i oppgjøret mellom Øvrevoll Hosle og Hønefoss, og det ender med 2-1-seier til ØHIL.

Øvrevoll Hosle kom under mot Hønefoss, men snudde kampen og vant til slutt 2-1. Foto: Alexander Larsen

Heng på topp to

KIL/Hemne – TIL 2020 1-4 (0-1)
Mål: 0-1 Edit Machlik (24), 1-1 Sigrid Bloch-Hansen (54), 1-2 Sandra Simonsen (55), 1-3 Sandra Simonsen (60), 1-4 Mali Trøan (82)

Både KIL/Hemne og TIL 2020 har hatt imponerende sesonger hittil og ligger godt plassert på tabellen. Før oppgjøret på Kyrksæterøra lå lagene på henholdsvis 4.- og 3.-plass, der hjemmelaget hadde mulighet til å passere TIL 2020 på tabellen med seier.

På Hemne Sparebank Arena var det vertene som hadde den første farligheten. Et frispark ble slått inn og headet på tvers av femmeteren, men der var ingen rett foran mål. Avslutningen kom likevel fra skrått hold, men den suste over målet til Ingvild Villa.

Det var derimot gjestene fra Tromsø som skulle ta ledelsen i Trøndelag. Et flott opprullet angrep endte med at Sandra Simonsen la ballen ut til Edit Machlik utenfor 16-meteren. Hun curlet ballen elegant i høyre kryss bak en sjanseløs Ingvild Grøtting til 1-0. Og TIL 2020 etablerte et trykk mot KIL/Hemne etter ledermålet. Simonsen hadde blant annet en god skuddmulighet, men ballen skled av foten og gikk utenfor. For hjemmelagets del hadde de et skudd rett på Villa fra skrått hold, men mer enn det ble det ikke og status til pause var 1-0 til TIL 2020.

Ni minutter etter hvilen fikk KIL/Hemne frispark midt på gjestenes banehalvdel. Serven var god og inne i feltet steg Sigrid Bloch-Hansen til værs og headet inn utligningen. Men bare minuttet senere var TIL 2020 tilbake i ledelsen. En 45-garders pasning ut i feltet ble møtt av Sandra Simonsen, som kontant banket ballen i nettaket bak Grøtting og dermed 2-1.

Simonsen var heller ikke ferdig med å score mål for dagen. Fem minutter etter hennes første scoring, ble bortelaget tildelt et straffespark, som Simonsen ekspederte i venstre hjørnet. Grøtting gikk riktig vei, men straffen var helt ute i hjørnet slik at KIL/Hemne-keeperen ikke nådde bort. Hjemmelaget prøvde å redusere, men istedenfor ble all tvil fjernet etter 82 minutter av Mali Trøan. Hun mottok ballen på sju meter og plasserte ballen over Grøtting, og fastsatte resultatet til 4-1.

En saftig revansje

AaFK Fortuna – Medkila 6-1 (3-0)
Mål: 1-0 Daniela Dögg Gudnadottir (40), 2-0 Nora Harnes Håheim (41), 3-0 Guro Hammer Røn (45), 4-0 Anna Lervik (58), 4-1 Natalie Cooke (59), 5-1 Agata Drozdzik (82), 6-1 Anna Lervik (89)

Nyopprykkede AaFK Fortuna har virkelig fått opp dampen igjen etter en svak periode som inneholdt tre strake tap. Etter å ha påført Grand Bodø sesongens første hjemmetap forrige helg og to strake seiere, ligger sunnmøringene på 5.-plass på tabellen. Den rekken håpet de å forlenge da Medkila tok turen fra Harstad til Ålesund. Men i det omvendte oppgjøret var det faktisk Medkila som var sterkest og vant 4-2, som for øvrig er lagets eneste seier hittil denne sesongen. Denne rundens oppgjør mellom lagene ble forresten spilt i Sparebanken Møre Arena, grunnet nedrigging av scenen etter Green Day-konsert på Color Line Stadion.

Men den nye kamparenaen så ikke ut til å prege tangotrøyene voldsomt. Riktignok slet de den første halvtimen mot et kompakt og lavtliggende Medkila-lag som satset på kontringer. Likevel hadde Nora Håheim en gigantsjanse tidlig i kampen etter et lavt innlegg, men fra seks-sju meter banket hun ballen like over mål.

AaFK Fortuna var det førende laget tross en litt treg start på kampen, og etter 40 minutter smalt det virkelig fra vertene. Daniela Dögg Gudnadottir plukket opp en blokkering og fra nærmere 30 meter fyrte hun av en rakett av et skudd som suste inn i det borteste krysset, og sørget for hull på byllen. Og like etter ble Nora Håheim spilt gjennom langs venstre og alene med Emma Lykke Sjåfjell, lobbet hun inn 2-0 vi hanskene til Medkila-keeperen.

Vondt skulle også bli verre for Medkila. Like før pausesignalet gikk kranglet Guro Hammer Røn seg gjennom forsvaret og satte inn 3-0 via beina til Sjåfjell. Med 3-0 til pause så det dermed veldig tungt ut for harstadværingene.

Da 58 minutter var spilt lå ballen nok en gang i nettet bak Sjåfjell. U17-landslagsspiller Anna Lervik skar innover fra sin høyrekant og løsnet skudd. I likhet med 1-0-scoringen til Gudnadottir, fant ballen veien til det borteste krysset og dermed 4-0 til AaFK Fortuna. Minuttet etter fikk Medkila en redusering ved Natalie Cooke, som etter et presist innlegg stanget ballen over Benedicte Lund Berge.

Men det var ingen tvil om hvor de tre poengene skulle havne. Etter 82 minutter løp Agata Drozdzik inn 5-1, før Anna Lervik var sikker alene med Sjåfjell og satte inn 6-1, etter å ha blitt spilt gjennom av Karna Solskjær. AaFK Fortuna knuser dermed bunnlaget Medkila og får revansje etter tapet i Harstad. Sunnmøringene klatrer dermed opp på en sterk 4.-plass på tabellen, fem poeng bak neste rundes motstander, TIL 2020.

Viktig seier

Klepp – Amazon Grimstad 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kaja Karlsen (25), 2-0 Anette Snørteland Jensen (26), 3-0 Ingrid Synnøve Nødland (54), 3-1 Marina Jensen (72)

På Jæren var det duket for et meget interessant og spennende oppgjør mellom to lag som ikke har hatt den beste sesongen så langt. Klepp har ikke klart å leve opp til forventningene etter nedrykket fra Toppserien, mens Amazon Grimstad ligger nest sist på tabellen. Sist fikk laget fra Grimstad en opptur med en sterk seier over TIL 2020, mens Klepp tapte for Øvrevoll Hosle.

I dette oppgjøret var det hjemmelaget som startet best og fikk en relativt tidlig sjanse ved Hege Hansen. Spissen fikk avsluttet etter et innlegg, men forsøket traff nettveggen. Litt senere skulle derimot traktortrøyene gå opp i ledelsen. Kaja Karlsen mottok ballen like utenfor feltet, og tok ett touch før hun banket til på volley med strak vrist. Treffet var rent og ballen suste i nettet bak Marie Aspenes.

Og vertene gikk rett i angrep etter scoringen. Anette Snørteland Jensen ble spilt gjennom og alene med keeper doblet hun Klepps ledelse til 2-0. Dermed måtte Amazon Grimstad fremover for å jage redusering og gjestene gjorde et godt forsøk på å komme tilbake i kampen så fort som mulig. De var veldig nære ved to anledninger, den ene etter et innlegg der avslutningen ble reddet til corner, og den andre på den påfølgende corneren der det ble kaos i Klepp-feltet med mange avslutningsforsøk. Uttellingen ble det derimot ikke.

Kaja Karlsen scoret et vakkert mål da Klepp slo tilbake og tok en viktig seier mot Amazon Grimstad. Foto: Alexander Larsen

Klepp skapte også kaos i Amazon Grimstads felt etter et hjørnespark og hadde blant annet en heading som ble reddet og et stolpetreff i den sekvensen. Lagene gikk derimot til pause på 2-0 til Klepp.

Knappe ti minutter etter pause satt Klepp inn dagens tredje scoring. Ingrid Synnøve Nødland var sterkest i duellspillet i feltet etter en corner og økte ledelsen ved å heade inn 3-0. Marina Jensen reduserte for Amazon Grimstad fra straffemerket etter 72 minutter, men de tre poengene var ikke veldig truet etter reduseringen, og Klepp kunne dermed innkassere en særs viktig 3-1-seier over Amazon Grimstad.