Med over en tredjedel av sesongen ferdigspilt, ser det ut til at gullkampen nok en gang vil stå mellom Vålerenga og Rosenborg. Eller?

Vålerenga - Åsane 4-1

Ny hjemmesmell

Brann - Stabæk 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (41)

Brann viste prov på eminent scoringsform mot Kolbotn sist runde og vant hele 6-2 på Grorud, men hadde litt å revansjere på Brann stadion etter 1-1 mot Røa forrige hjemmekamp. Men Stabæk er alltid en tøff motstander, så tre poeng var ingen garanti.

Åpningsminuttene på Brann stadion var relativt rolige, og bar preg av at Brann trillet ball.

Ti minutter ut i kampen kunne publikum reise seg fra setene og juble da Anna Aahjem satte ballen i mål, men gleden ble kortvarig ettersom spissen var avblåst for offside.

Utover i omgangen fortsatte hjemmelaget å dominere, men effektiviteten foran mål hadde tydeligvis forsvunnet siden Kolbotn-kampen.

Og når Brann ikke tok sjansene sine, straffet Stabæk dem knallhardt. Like før pause satte Anna Aahjem ballen i stolpen, men gjestene fikk klarert langt unna.

Klareringen gikk rett gjennom Brann-forsvaret og til Melissa Bjånesøy på løp, som smalt inn ledermålet for Stabæk bak en Aurora Mikalsen på halvdistanse.

Kampbildet fortsatte i andre omgang, med et Brann-lag som fullstendig dominerte banespillet og var laget som skapte sjansene.

Men Stabæk-forsvaret og Sunniva Skoglund var i det umulige hjørnet og nektet å slippe inn. Rakel Engesvik var blant spillerne med mange skuddforsøk, men ingen av dem fant veien forbi Skoglund.

Brann-trykket vedvarte gjennom hele andre omgang i jakten på en utligning, og på overtid fikk bergenserne sjansen de hadde ventet på. Signe Gaupset tredde gjennom til Marthine Østenstad, som med sin avslutning tvang Skoglund ut i full strekk. Returen havnet hos Marit Bratberg Lund, men den offensive vingbacken var i offside.

Dermed endte det med 0-1 på Brann stadion, som gjør at Brann går på nok et feilskjær på hjemmebane og taper terreng til de to lagene foran på tabellen.

Stabæk sjokkerte Brann på Brann stadion. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Fortsatt feilfrie hjemme

LSK Kvinner - Røa 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Emma Reshane (47), 2-0 Emma Reshane (76) 2-1 Ella Ulstein (90+3)

Det lå an til å bli en interessant duell i LSK-hallen der hjemmesterke LSK Kvinner fikk besøk av et godt Røa-lag.

Kanskje litt som ventet ble det en tett og jevn åpning med en del tøffe dueller mellom disse to lagene.

Det sørget for en sjansefattig første omgang. Man måtte faktisk vente til de siste minuttene før pause før sjansene kom, og da kom to på løpende bånd.

Først var det Cassandra Bogere som testet Cecilie Fiskerstrand, men sisteskansen vartet opp med en solid redning. Deretter var det Miljana Ivanovic som fikk en enorm mulighet i motsatt ende, men serberen klarte ikke å overliste Louise Högrell.

Etter pause tok det imidlertid ikke lang tid før det skjedde noe. Bare to minutter ut i andre omgang tok LSK Kvinner ledelsen. Røa-keeper Högrell måtte gi retur på et innlegg, som gjorde at Emma Reshane enkelt kunne sette inn 1-0.

Ragne Svastuen holdt på å utligne bare minutter senere da hun var alene på bakerste stolpe, men misbrukte muligheten.

Deretter var det vertene som la press på Røa, noe som ga uttelling drøye kvarteret før slutt - og nok en gang var det Emma Reshane. Stortalentet plukket opp nok en retur og banket til mot mål. Högrell reddet, men ballen gikk likevel akkurat over streken. Og om ballen ikke var inne, dunket Miljana Ivanovic den i nettet for sikkerhetsskyld.

Vertene hadde også et stolpeskudd signert Thea Kyvåg etter 2-0-målet til Reshane og kunne for så vidt økt ledelsen ytterligere.

Det hadde i så fall kommet godt med, for på overtid skapte Ella Ulstein ny spenning i kampen ved å redusere med tre minutter igjen. Dessverre for Røa endte det bare opp med å bli et trøstemål, for LSK Kvinner holdt unna og tar nok en hjemmeseier.

Slo tilbake etter ydmykelsen

Lyn - Kolbotn 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Celine Larsen (25), 0-2 Marie Moen Preus (57)

Kolbotn hadde mye å revansjere etter 2-6-tapet for Brann sist runde, men hadde en tøff oppgave i vente borte mot et Lyn-lag med selvtillit.

I den første halvdelen av første omgang var gjestene dominerende i banespillet, mens hjemmelaget var farlige på kontringer.

Men det var ballbesittelsen som til slutt skulle gi resultat for Kolbotn. Etter 25 minutter vartet de opp med et praktangrep som til slutt endte hos Celine Larsen. Hun gjorde ingen feil da hun fikk sjansen fra 7-8 meter og bredsidet bortelaget i føringen.

Resten av omgangen hadde Kolbotn grei kontroll og slapp til lite, som gjorde at de kunne ta med seg 1-0 inn til pause.

Også i starten av andre omgang var det lite sjanser på Kringsjå, men så vartet Kolbotn igjen opp med flott angrepsfotball. Denne gangen var det Johanne Fridlund som fikk avsluttet, men Kirvill Odden reddet. Lyn-keeperen klarte derimot ikke å holde ballen og ga retur som Marie Moen Preus luktet. Spissen var først på ballen og pirket inn 2-0.

Like etter kunne Jenny Røsholm Olsen redusert og skapt fornyet spenning i kampen, men skuddet ble stoppet av Selma Panengstuen.

Resten av oppgjøret prøvde begge lag å score; Lyn for å skape håp om poeng og Kolbotn for å avgjøre kampen for godt.

Tross flust av forsøk fra begge lag, ble det bare nesten og ingen flere scoringer. Dermed ebber det ut med 2-0 til Kolbotn, som slår tilbake etter ydmykelsen mot Brann med en sterk trepoenger.

Yppet seg

Arna-Bjørnar - Rosenborg 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Linnea Sælen (34), 1-1 Synne Brønstad (42), 1-2 Sara Hørte (60)

Tabelljumbo Arna-Bjørnar var levnet få håp om poeng i hjemmemøtet med serietoer Rosenborg.

Men bergenserne åpnet friskt og hadde et tidlig skremmeskudd ved Linnea Laupstad etter fem minutter, der Rosenborg ikke hang helt med.

Utenom dette var den første halvtimen ganske tam, selv om Rosenborg var marginer unna å få til noe ved flere anledninger.

Laget som derimot fikk til noe etter 34 minutter var Arna-Bjørnar. Vertene kontret mesterlig der Laupstad slapp gjennom til Linnea Sælen. Sistnevnte fulgte opp med en kontant avslutning som suste i nettet bak Siri Ervik. 1-0 og en sjokkledelse til Arna-Bjørnar!

Dessverre for hjemmelaget varte ikke ledelsen veldig lenge. Bare åtte minutter senere var lagene like langt takket være et langskudd fra Synne Brønstad som lurte Hanne Larsen.

Og da midtstopper Sara Hørte vartet opp med en skikkelig suser etter timen, var kampen snudd i Rosenborgs favør.

Utenom de to langskuddmålene skapte ikke Rosenborg all verden, til Arna-Bjørnars kreditt.

Likevel klarte ikke det unge laget å svare på Hørtes suser, som til slutt viste seg å bli den avgjørende scoringen i kampen. Rosenborg vinner dermed 2-1 over Arna-Bjørnar, som til tross for heroisk innsats går på et nytt nederlag.

Arna-Bjørnar yppet seg mot Rosenborg, men gikk til slutt på et nytt nederlag. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Seieren uteblir - fikk bank av serielederen

Vålerenga - Åsane 4-1 (1-0)
Mål: 1-0 Michaela Kovacs (18), 2-0 Karina Sævik (46), 3-0 Michaela Kovacs (64), 3-1 Milena Kokosz (65), 4-1 Elise Thorsnes (90)

I likhet med Rosenborg, var serieleder Vålerenga store favoritter denne runden, når de tok imot seiersløse Åsane.

Ikke uventet tok Vålerenga kommandoen på Intility, og måtte ikke vente lenger enn 17 minutter før de var i ledelsen. En corner fra Iselin Sandnes Olsen ble møtt av Michaela Kovacs som stanget hovedstadslaget i føringen.

Ellers var det ikke særlig mange sjanser, før Elise Thorsnes brant alle sjansers mor like før pause. Den rutinerte spissen hadde hele målet å sikte på, men satte ballen utenfor og stillingen forble 1-0.

Etter pause gikk Vålerenga rett i angrep og satte opp et effektivt kombinasjonsspill mellom Thorsnes og Karina Sævik. Sistnevnte fikk ballen foran mål og satte sikkert inn 2-0 bak Savanna Duffy.

Og da Iselin Sandnes Olsen og Michaela Kovacs gjentok suksessen fra første omgang, stod det 3-0 etter 64 minutter.

Da virket kampen avgjort, men minuttet senere reduserte Milena Kokosz for Åsane og tente et aldri så lite håp.

Men gjestene fra Bergen klarte ikke å sette Vålerenga under voldsomt press etter reduseringen.

Istedenfor satte Elise Thorsnes spikeren i kista like før slutt og sørget for at Vålerenga vinner 4-1 og forlenger den seiersløse rekken til Åsane.