TOPPLAGENE SNUBLET

Både TIL 2020 og Åsane avga poeng denne runden, mens Øvrevoll Hosle var det eneste av de tre topplagene som innkasserte tre poeng.

Amazon Grimstad – TIL 2020 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Ina Birkelund (20), 1-1 Emma Pettersen (53), 2-1 Emma Pettersen (72)

Amazon Grimstad har ikke hatt en veldig god sesong hittil. Etter 1-0-seieren hjemme mot AaFK Fortuna, ble det tap med samme sifre i Ålesund sist. Seieren mot sunnmøringene var den eneste i løpet av de sju siste for Grimstad-laget, og avstanden opp til lagene foran var på fem poeng. På motsatt banehalvdel denne helgen, sto TIL 2020, et lag proppfulle av selvtillit og som har imponert veldig denne sesongen. Sist ble det også en knusende seier på en av de store forhåndsfavorittene, Øvrevoll Hosle, som tok tromsøværingene opp på 2.-plass.

I Grimstad startet hjemmelaget friskt mot et fintspillende TIL 2020. Gjestene rullet tidlig opp et flott angrep, men vertene sto godt imot og klarerte unna. Det var også de grønnkledde vertene som fikk kampens største sjanse, men Ingvild Villa hentet frem en solid dobbeltredning for å hindre scoring. Ellers fortsatte Amazon Grimstad å prøve seg, men avslutningskvaliteten var under pari fra hjemmelaget og skapte få problemer for Villa, tross flere skuddforsøk. I andre enden sto Amazon Grimstad godt imot forsøkene fra TIL 2020, samtidig som at det manglet litt på den siste pasning fra gjestene.

Men etter 20 minutter tok bortelaget ledelsen. Mali Trøan vant ballen og satte fart inn i vertenes sekstenmeter. Til slutt så hun opp og slo inn på bakre stolpe til en umarkert Ina Birkelund som kunne bredside TIL 2020 i ledelsen. Resten av omgangen var relativt sjansefattig selv om begge lag var angrepsvillige og prøvde å skape sjanser ved flere anledninger. Sjansene uteble og lagene gikk til pause med TIL 2020 foran med 1-0.

Etter sidebyttet skulle derimot Amazon Grimstad få utligningen. Hedda Kristensen Hansen kjempet seg ned til dødlinja og fikk slått inn i feltet. Ingvild Villa nådde ikke frem i tide til å bryte innlegget og ballen havnet hos Emma Pettersen foran mål. Fra kort hold kunne hun enkelt plassere inn utligningen for hjemmelaget. Begge lag fortsatte å være angrepsvillige etter 1-1-målet, men uten å skape store sjanser.

Det var inntil det var spilt 72 minutter da Savannah Francis utfordret langs høyresiden og fikk slått inn. Som på utligningen, nådde ikke Villa frem og ballen passerte hanskene til TIL 2020-keeperen. Nok en gang var det Emma Pettersen som lurte foran mål. Hun kunne enkelt sette inn ledermålet for Amazon Grimstad, med det som nesten var en tro kopi av hennes første mål i kampen.

Emma Pettersen ble den store heltinnen for Amazon Grimstad ved å score begge målene i snuoperasjonen mot TIL 2020.

TIL jaktet utligning mot slutten, men kom ikke nærmere enn et frisparkforsøk som gikk over mål. Dermed går TIL 2020 på en overraskende smell i Grimstad, mens Amazon Grimstad tar en sterk hjemmeseier takket være en imponerende snuoperasjon mot ett av topplagene.

Slo kraftig tilbake

Øvrevoll Hosle – Klepp 4-1 (1-0)
Mål: 1-0 Synne Christiansen (41), 2-0 Ellen Halseth (47), 3-0 Ellen Halseth (64), 3-1 Hege Hansen (65), 4-1 Ellen Halseth (85)

På Ferd Arena var det to revansjelystne lag som møttes til dyst. Øvrevoll Hosle fikk bank av TIL 2020 i forrige rundes toppkamp, mens Klepp leverte en skuffende prestasjon og tapte fortjent hjemme mot KIL/Hemne.

I dette oppgjøret var det traktortrøyene som kom best i gang, og hadde flere halvskumle muligheter, og avslutninger mot Una Langkås uten at noen av de traff mål. Det samme var tilfellet for Øvrevoll Hosle på den andre siden av banen.

Like før pause hadde vertene corner og en avslutning ble blokkert av Klepp-forsvaret. Ballen traff imidlertid armen til en forsvarer og dommeren pekte på straffemerket. Synne Christiansen steg frem, men forsøket fra 11-meteren ble reddet mesterlig av Oda Bogstad. Dessverre for Klepp-keeperen markerte dommerteamet for at hun hadde forlatt streken for tidlig og straffen ble tatt på nytt. På forsøk nummer to gjorde Christiansen ingen feil og sendte vertene i ledelsen.

Klepp gikk rett i angrep etter straffescoringen og kom alene med Una Langkås. ØHIL-keeperen var derimot raskt ute og fikk reddet avslutningen til corner. Den påfølgende corneren ble også farlig med mye klabb og babb rett foran målet til Øvrevoll Hosle, men hjemmelaget fikk til slutt klarert og gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Bare et par minutter etter hvilen, bestemte Ellen Halseth for å gå på et soloraid fra egen banehalvdel. Hun utfordret Klepp-forsvaret og driblet to spillere slik at hun kom alene med Bogstad. I den duellen var Halseth sikker og med utsiden av foten trillet hun ballen forbi målvakten til 2-0. Ikke lenge etter var Halseth på farten igjen langs venstresiden. Hun ble spilt gjennom, utfordret Maria Sørenes, gikk på utsiden og fikk avsluttet. Bogstad reddet det første forsøket, men Halseth fikk en sjanse til og på åpent mål rullet hun inn sin andre scoring for dagen. Dermed ledet Øvrevoll Hosle 3-0 etter 64 minutter.

Som etter 1-0-scoringen gikk Klepp rett i angrep og sendte en lang ball fremover mot Hege Hansen. Hun var sterkest i duellen med ØHIL-forsvaret og kriget til seg ballen, før hun fikk snudd seg og plasserte ballen mellom beina til Una Langkås, og tente håpet til Klepp med en redusering. Litt senere ble Kaja Karlsen spilt gjennom og kunne redusert nok en gang. Men hun kom litt for skrått på mål og avsluttet i nettveggen.

Klepp hadde fortsatt håp om poeng, men all tvil ble fjernet fem minutter før slutt. Øvrevoll Hosle rullet opp langs høyre før et lavt innlegg ble slått inn foran mål. På bakerste stolpe lurte Ellen Halseth nok en gang som enkelt kunne løpe inn hattricket sitt og punktere kampen for godt. Øvrevoll Hosle slår dermed knallhardt tilbake etter fadesen mot TIL 2020 sist, mens Klepps ustabile sesong etter nedrykket fortsetter med nok et tap.

Fortsetter å slite

KIL/Hemne – Åsane 0-0 (0-0)
Mål:

Både KIL/Hemne og Åsane slo tilbake forrige runde etter tap i kampen før. Trønderne vant fortjent 2-0 på Klepp stadion, mens serielederen fra Bergen slo Hønefoss 1-0 hjemme. Bergenserne har imidlertid trøblet i det siste og slitt seg til trepoengere i tette kamper, og det kunne dermed bli tøft mot et KIL/Hemne-lag som har hatt en god sesong så langt.

I starten av kampen var det hjemmelaget som etablerte et trykk mot målet til Savanna Duffy. KIL/Hemne fyrte av flere skudd mot gjestenes mål, men alle gikk rett på Åsanes målvakt som reddet greit. Etter åpningstrykket kom Åsane mer med i kampen og skapte noen sjanser selv. Nærmest kom Katarina Dybvik Sunde, men skuddet hennes ble reddet av Ingvild Grøtting.

Vertene fortsatte å presse på og løsne skudd, men ingen skapte nevneverdig trøbbel for Duffy, selv om keeperen måtte i aksjon flere ganger. Det ble derimot ingen scoringer for noen av lagene før pause og det sto 0-0 til pause tross et hardt press fra KIL/Hemne gjennom omgangen.

Kampbildet fra første omgang fortsatte etter pause med mange forsøk fra hjemmelaget, men få store sjanser. Åsane klarte heller ikke å skape det helt store. Etter en stund i andre omgang forserte Maren Snekvik fremover i banen mot Åsanes mål. Hun kom seg også inn i feltet der hun fikk avsluttet fra skrått hold. Skuddet mot lengste hjørne var godt, men snek seg så vidt utenfor stolpen. Ikke lenge etter ble Savanna Duffy tvunget til å gjøre en god redning, og keeperen fikk slått skuddet over mål til corner.

Selv om begge lag jaktet et vinnermål, med KIL/Hemne som det nærmeste laget, ble det ingen nettkjenninger på Kyrksæterøra og lagene måtte ta til takke med poengdeling og 0-0 i målprotokollen.

Sesongens første hjemmetap

Grand Bodø – AaFK Fortuna 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Nora Harnes Håheim (48), 0-2 Nora Harnes Håheim (54), 1-2 Helene Opsahl-Engen (58)

I Nordlandshallen var det duket for et oppgjør mellom de to nyopprykkede lagene før sesongen. Grand Bodø har vært fryktelig solide på hjemmebane og er ubeseiret så langt, men på bortebane skorter det mer. Sist så det ut til at sesongens første borteseier skulle komme mot Medkila, men 2-0-ledelsen ble hentet opp av bunnlaget og det endte med poengdeling. AaFK Fortuna var inne i en tung periode med tre strake tap i ligaen, før forrige rundes 1-0-seier over Amazon Grimstad på Color Line Stadion. Oppgaven var derimot tøff for sunnmøringene før et bortemøte mot hjemmesterke Grand Bodø.

Men det var tangotrøyene fra Ålesund som åpnet best, og de fikk tidlig en kjempesjanse til å ta ledelsen. Guro Hammer Røn og Nora Harnes Håheim kom to mot én i angrep. Røn slapp ballen til Håheim, som tok et touch innover i banen og avsluttet. Skuddet ble stoppet av en god redning fra Nora Gjøen-Gjøsæter som slo til corner. I motsatt ende skjedde det ikke altfor mye, men vertene hadde en ok mulighet ikke lenge etter sjansen til Håheim. Men Grand Bodø fikk ikke avsluttet skikkelig og ballen rullet inn til Benedicte Lund Berge.

Guro Hammer Røn fikk en sjanse etter å ha vunnet ballen fra en forsvarsspiller, men skuddet gikk et lite stykke over, og lagene gikk målløse i garderoben.

Etter pause skulle det derimot bli nettkjenninger. Tre minutter var spilt av andre omgang da AaFK Fortuna-kaptein Mette Osvold Muri spilte en presis ball over Grand Bodø-forsvaret til Teresa Lode. Sistnevnte tok ballen flott ned, så opp og spilte ballen uselvisk på tvers av feltet til Nora Håheim, som sikkert satte inn 1-0 til gjestene fra Nordvestlandet. Og like etter doblet sunnmøringene ledelsen. Agata Drozdzik spilte målscorer Håheim i gjennom på nytt, og alene med keeper plasserte hun inn sitt, og AaFK Fortunas andre mål.

Nora Harnes Håheim scoret begge målene da AaFK Fortuna slo Grand Bodø 2-1 i Nordlandshallen. Det var bodøværingenes første hjemmetap for sesongen.

Hjemmelaget ga likevel ikke opp og ønsket å opprettholde sin gode hjemmestatistikk. Bare fire minutter etter at bortelaget hadde doblet ledelsen, vant de ballen på gjestenes banehalvdel. En svak støttepasning ble plukket opp at Helene Opsahl-Engen som avanserte fremover i banen. Fra rundt 18 meter bestemte hun seg for å løsne skudd, og med rette. Skuddet var godt og suste forbi Benedicte Lund Berge til redusering, og ny spenning i kampen.

Grand Bodø jaktet utligning, men kom ikke voldsomt nær en ny scoring. Isteden kunne Nora Håheim fullført hattricket sitt, men skuddet ble stoppet av en benparade fra Gjøen-Gjøsæter. Det ble ikke flere mål i Nordlandshallen og AaFK Fortuna tar en meget sterk borteseier, og sørger samtidig for at Grand Bodø går på sitt første hjemmetap for sesongen.

Dominerte mot bunnlaget

Hønefoss – Medkila 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Emilie Finnevolden (23), 2-0 Inger Vadder (34), 3-0 Synne Hamborg (70), 4-0 Louise Normann (76), 5-0 Inger Vadder (89)

Forrige gang Hønefoss vant i serien var for tre kamper siden. Motstander den gang var laget som denne runden sto på motsatt banehalvdel, nemlig Medkila. Gjestene fikk en opptur sist med opphentingen mot Grand Bodø som berget ett poeng, men har totalt sett hatt en vanskelig sesong og ligger desidert sist på tabellen. Hønefoss hadde dermed sjansen til å snu en litt dårlig trend, mens Medkila håpet å bygge videre på poenget sist.

På AKA Arena var det vertene som tok kommandoen fra start og fikk et tidlig straffespark etter en felling. Emma Lykke Sjåfjell var derimot veldig parat på forsøket fra 11-meter, gjettet rett vei og hindret et tidlig baklengsmål. Hønefoss presset på for et ledermål og fikk uttelling ved ligaens toppscorer Emilie Finnevolden. Vertene rullet opp et flott angrep langs venstre og slo et flatt innlegg som ble lagt igjen til Finnevolden med en lekker hælflikk. Toppscoreren gjorde ingen feil og skled kontant inn 1-0 til Hønefoss.

Hjemmelaget jaktet flere mål og var nære ved flere anledninger. Ti minutter før pause fikk de også uttelling og doblet ledelsen. De vant ballen høyt før ballen ble slått inn til Inger Vadder foran mål. Avslutningen traff keeper Sjåfjell, men rullet så vidt over streken. Dermed sto det 2-0 til pause.

Medkila prøvde å få en redusering og hadde et par greie sjanser, men traff ikke mål med noen av avslutningene. Hønefoss derimot hadde enda flere sjanser og var nære ved å øke ledelsen ved flere anledninger. 20 minutter før slutt satt imidlertid deres tredje scoring. Emma Lykke Sjåfjell kom langt ut for å klarere et gjennomspill, men klareringen gikk rett til Synne Hamborg, som fra langt hold satte ballen i åpent mål.

Vertene var ikke ferdige for dagen og la på to mål til på resultattavlen før kampslutt. Louise Normann stanget inn 4-0 etter 76 minutter, før Inger Vadder var sikker fra straffemerket og fastsatte sluttresultatet til 5-0 like før slutt. Hønefoss tar dermed en dominant seier mot Medkila, som fortsetter å slite i bunnen av tabellen.