Topplagene tjuvstarter på sluttspillet

Denne helgen er 1. divisjon endelig tilbake, når lagene som kjemper om opprykk til Toppserien skal gå løs på hverandre i Topp 4 sluttspillet.

Annonse:

Begge kampene spilles på søndag.

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

Hønefoss – Bodø/Glimt, søndag 13:00

AaFK Fortuna – Viking, søndag 13:00

Avhengige av poeng

Hønefoss avsluttet grunnspillet med åtte strake seiere, og sikret seg et drømmeutgangspunkt før sluttspillet med fem poeng ned til AaFK Fortuna på 2.-plassen.

I sluttspillet møter de laget som hadde den beste sesongstarten i 1. divisjon: Bodø/Glimt. 

Det var flere som reknet dem blant de heteste favorittene til opprykket da de i vår vant sine syv første kamper i divisjonen, før rekken stoppet borte mot Viking.

Etter sommerpausen fikk Glimt det også tøffere, og avga poeng i tre av fem kamper, inkludert et 2–2-resultat mot FKH/Avaldsnes, og tap mot Øvrevoll Hosle – to lag som da lå helt i bunnen av 1. divisjon.

Disse resultatene har gjort at Bodø/Glimt har falt fra tabelltoppen, til 3.-plass, og har før helgens kamp åtte poeng opp til Hønefoss på toppen av tabellen. Skal de kunne drømme om spill i Toppserien neste sesong er dette en kamp de ikke har råd til å tape.

Hønefoss på sin side fikk som nemnt en knallsterk avslutning på sesongen, og har vist seg som et av divisjonens aller sterkeste lag. De har scoret flest mål av alle i 1. divisjon, og på hjemmebane har de fortsatt til gode å tape.

Bodø/Glimt må iallfall finne en måte å stoppe 1. divisjons toppscorer, Kristin Gumaer, på dersom de ønsker å ta med seg poeng nordover igjen.

AaFK med presset på seg

I den andre kampen tar AaFK Fortuna imot Viking på Color Line Stadion. Det tilsvarende oppgjøret i grunnspillet kom så sent som i september, da AaFK Fortuna vant 2–0 etter mål av Ingrid Lovise Jåstad og Guro Hammer Røn.

Med 16 poeng opp til 2.-plassen, og den siste muligheten til å spille i Toppserien neste sesong, vil Viking ikke ha mye annet enn æren å spille for gjennom dette sluttspillet. Dermed kan de senke skuldrene, mens AaFK Fortuna må håndtere opprykkspresset.

Etter sommerpausen tapte tangotrøyene mot både Bodø/Glimt og Fyllingsdalen, i tillegg til et skuffende poengtap mot KIL/Hemne i siste serierunde. Disse resultatene har gjort at Hønefoss har fått en liten luke på toppen av tabellen.

Med fem poeng opp til toppen, og tre poeng ned til 3.-plassen, vil hvert poeng være avgjørende når det skal spilles om Toppserien-kontrakt neste sesong for AaFK Fortuna.

Og den poengfangsten kan starte allerede på søndag.

Annonse fra Toppserien: