Flere av opprykkskandidatene viste hvorfor de er ventet å være i toppen av tabellen. I andre enden av tabellen ser det tungt ut for noen lag.

Klepp -TIL 2020 0-1

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 6-1

Sesongens første seier

Grei – Fyllingsdalen 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Julie Kristine Solskjær (52), 2-0 Celina Smith (65), Amalie Taraldsen (77)

På Greibanen møttes de to nykommerne i 1. divisjon til dyst da Grei fikk besøk av Fyllingsdalen. Gjestene har vært konkurransedyktige hittil og fått en god start, mens det har blitt litt tøffere for Grei.

Oppgjøret mellom nykommerne startet med et smell. Fyllingsdalen var ekstremt nære ved to anledninger til å ta ledelsen tidlig, men begge gangene sto metallet i veien.

Deretter var det dramatikk i motsatt ende da Grei fikk straffe, men forsøket fra Tine Celine Karstensen fra 11-meteren ble reddet.

Scoringer ble det derimot ikke, og lagene gikk utrolig nok til pause med smultringer i målprotokollen.

Etter pause skulle scoringene komme. Først etter 52 minutter da Celina Smith ble spilt alene gjennom, og som på uegoistisk vis trillet ballen til side til Julie Kristine Solskjær, som enkelt kunne sende Grei i føringen på åpent mål.

Ikke lenge etterpå var det Celina Smith som fikk være sist på ballen. Etter strålende kombinasjonsspill fra Grei, ble ballen spilt 45 grader ut til Smith, som kontant hamret inn 2-0.

Veien tilbake ble tung for Fyllingsdalen, og knappe kvarteret før full tid avgjorde Grei kampen ved Amalie Taraldsen som tuppet inn 3-0 på bakerste stolpe. Takket være en forrykende andre omgang tar Grei sin første seier for sesongen over Fyllingsdalen.

Brøt marerittstatistikken

Hønefoss – AaFK Fortuna 1-4 (1-1)
Mål: 1–0 Silje Nyhagen (29), 1–1 Maria Herdel Pedersen (39), 1–2 Maria Herdel Pedersen (55), 1–3 Hanna Bråten Gravem (78), 1–4 Agata Drozdzik (83)

Lørdagens andre kamp fant sted på AKA Arena mellom Hønefoss og AaFK Fortuna. Hjemmelaget har hatt en ordentlig trå start på sesongen og lå sist etter tre kamper. Men gjestene fra Ålesund har ikke hatt det greit på AKA, og har faktisk aldri vunnet. Det måtte de gjøre noe med om det skulle bli tre poeng.

Sunnmøringene åpnet kampen best og hadde mest ballinnhav. Samtidig var de svært nære et ledermål etter flere gode innlegg, men uten at noen av angrepsspillerne nådde frem. Hjemmelaget hadde også sine sjanser, men uten å sette Benedicte Lund Berge på de helt store prøvene.

Tross et overtak til AaFK Fortuna, var det Hønefoss som tok ledelsen. En lang ball fant Silje Nyhagen som kom seg forbi to forsvarere før hun sikkert satte inn 1-0.

Bortelaget fortsatte derimot å kjøre på og fikk omsider scoring like før pause. Maria Herdel Pedersen dro seg innover i banen og banket ballen i motsatt kryss – en ordentlig drømmescoring som sørget for at lagene var like langt halvveis.

AaFK Fortuna trykket på også etter hvilen og tok ledelsen ikke lenge ut i omgangen. Agata Drozdzik spilte gjennom Herdel Pedersen og den danske vingen gjorde ingen feil og sendte tangotrøyene i føringen.

Og gjestene ga seg ikke med det. Kvarteret før slutt fikk innbytter Hanna Bråten Gravem to sjanser. Den første ble blokkert, men på returen fant spissen nettmaskene og avgjorde på mange måter kampen.

Få minutter senere fikk Agata Drozdzik æren av å sette kronen på verket. Midtbanespilleren fikk en pasning og hadde få problemer med å legge på til 4-1. AaFK Fortuna tar sin tredje strake seier denne sesongen, og bryter samtidig marerittstatistikken på AKA Arena, mens Hønefoss sliter i bunnen av tabellen.

Maria Herdel Pedersen og Hanna Bråten Gravem kunne juble for scoringer i 4-1-seieren over Hønefoss. Foto: Kristian Moe

Temmet opprykkskandidaten

KIL/Hemne – Kolbotn 0-0 (0-0)
Mål:

Et interessant oppgjør denne runden var kampen mellom KIL/Hemne og Kolbotn. Trønderne har hatt en sesongstart litt under pari, mens Kolbotn har vist seg opprykkskandidat-stempelet verdig hittil.

Det var også gjestene som ordentlig tok kommandoen innledningsvis, og burde ledet til pause. Men både stolpen, KIL/Hemne-keeper Ingvild Grøtting og forsvarere på strek forhindret at Kolbotn tok ledelsen. Offensivt slet hjemmelaget, og det sto målløst til pause mellom lagene.

Men etter pause var gjestene mer shaky og KIL/Hemne kom mer inn i kampen. De fikk også sine sjanser til å score, og var svært nære på et distanseskudd som traff stolpen. Kolbotn hadde noen muligheter, men var ikke like nære som før pause.

Like før slutt fikk KIL/Hemne en kjempesjanse til å ta alle poengene, men ingen angrepsspillere klarte å skli inn seiersmålet. Dermed endte det 0-0 i regnværet på Kyrksæterøra.

Topper tabellen

Klepp – TIL 2020 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Vilde Bratland (25)

På Jæren fikk Klepp storfint besøk av opprykksjagende nordlendinger fra Tromsø da TIL 2020 tok turen til Vestlandet. Traktortrøyene står med to strake tap uten å score, mens gjestene ser ut til å være i storform.

En vanskelig oppgave for Klepp, men det var de som startet kampen best. På eget kunstgress var Klepp svært nære ved å ta ledelsen, blant annet da Vilde Asbøll måtte redde en avslutning på streken.

Tross den gode starten fra Klepp var det gjestene som scoret først. TIL 2020 vant ballen på midten, kontret og sendte Vilde Bratland alene med keeper. Spissen var sikker som banken alene med Ingrid Vatne og sendte bortelaget i føringen med en kontrollert avslutning.

1-0 sto seg til pause, og etter hvilen var Klepp farlig frempå igjen, men Helle Sandved-Klungtvedt klarte ikke å avslutte skikkelig. Utenom dette slet Klepp med å komme til store sjanser. TIL 2020 hadde også sjanser til å øke til 2-0, men totalt sett var andre omgang ganske sjansefattig.

Det gjorde at det ikke ble flere scoringer i kampen, og TIL 2020 kan feire at de topper tabellen i 1. divisjon etter fire kamper.

Sendt hjem med grisebank

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 6-1 (3-0)
Mål: 1-0 Joshualyn Reeves (13), 2-0 Celine Larsen (26), 3-0 Celine Larsen (30), 4-0 Celine Larsen (56), 5-0 Nadia Pinto (69), 6-0 Nadia Pinto (77), 6-1 Gerd Johansen (80)

Det siste oppgjøret i den fjerde serierunden i 1. divisjon fant sted på Hosle mellom Øvrevoll Hosle og Grand Bodø.

Denne kampen skulle vise seg å bli svært innholdsrik, selv om det startet litt forsiktig. Like før kvarteret ble det derimot jubel da Joshualyn Reeves styrte inn 1-0 til vertene.

Deretter var det duket for målshow fra Øvrevoll Hosle-spiss Celine Larsen. Først banket hun inn 2-0 fra kloss hold etter et lavt innlegg, før hun like etterpå satte inn sin andre scoring for dagen på ganske likt vis. Hun holdt også på å fullføre hattricket sitt før pause, men skuddet ble blokkert.

Larsen skulle likevel få hattricket sitt etter pause. Nok en gang fikk Øvrevoll Hosle rom på sin høyreside, og nok en gang fant innlegget Larsen foran mål. For tredje gang var hun sikkert og økte ledelsen til 4-0.

Dermed så det blytungt ut for Grand Bodø, men vertene var ikke ferdige på 4-0. Innbytter Nadia Pinto ville være med på målfesten. 20 minutter før slutt utnyttet hun svakt forsvarsspill fra gjestene, rundet keeper og la på til 5-0. Og noen minutter senere viste hun skarphet i boksen og satte inn 6-0 med sin andre scoring for dagen.

Grand Bodø fikk et trøstemål ved Gerd Johansen, men til absolutt ingen nytte. Gjestene ble sendt hjem fra Hosle som totalslakt med 1-6 i bagasjen.