TOPPOPPGJØR FREDAG KVELD – NERVEDRAMA I BUNNEN LØRDAG ETTERMIDDAG

To lag som misliker hverandre godt møtes til storkamp fredag kveld.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 17. serierunde ut:

RUNDE 17 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner2 - 0Vålerenga
Lyn6 - 0Avaldsnes Toppfotball
Røa Fotball Elite0 - 3Rosenborg BK Kvinner
Åsane1 - 3Stabæk
Arna-Bjørnar2 - 3SK Brann




Denne helgen sparkes runden i gang allerede fredag når LSK Kvinner tar imot serieleder Vålerenga i LSK-hallen til et klassisk «hatoppgjør». Det er nummer tre mot nummer én på tabellen, og elleve poeng skiller lagene før runden, der LSK Kvinner har én kamp mindre spilt.

Skal det være noe som helst håp for hjemmelaget å melde seg litt på i gullstriden, er dette en kamp som må vinnes.

Og inn mot denne kampen tar de med seg en god dose selvtillit etter en imponerende 2-0-seier på bortebane mot Brann sist. Verre er det for Vålerenga som avga poeng mot Røa på ny og spilte 2-2. Det betyr at laget bare har vunnet én av sine siste fire kamper i serien.

Da lagene møttes på Intility tidligere i sesongen, var det imidlertid klasseforskjell på lagene i en kamp Vålerenga vant fullt fortjent 4-1.

At denne kampen blir langt jevnere, bør det være gode muligheter for.

Mye på spill

I andre ende av tabellen skal det også spilles et uhyre viktig oppgjør.

Avaldsnes spilte en svært viktig kamp sist helg. Der ble det tap mot Arna-Bjørnar, og det betyr at laget fra Karmøy nå er tabelljumbo med 12 poeng etter 15 kamper.

Derfor blir denne kampen ekstra viktig når Lyn – nummer åtte på tabellen og laget som er på trygg plass – er motstander borte på Grorud.

To poeng skiller lagene, så det sier seg selv at dette blir et viktig oppgjør for begge lag. Avaldsnes sin stjernespiss Maria Hovmark har trøblet litt den siste tiden med rusk og måtte gå av sist. Blir hun klar til det viktige oppgjøret? Hva med Hanna Dahl som har gjort det samme?

Sist lagene møttes på Karmøy var det Avaldsnes som vant 2-1, i en kamp der Lyn nok mener de fortjente langt mer enn null poeng. Her har de mulighet til å få sin revansje.

Mer om runden

De resterende kampene ser slik ut:

  • Røa – Rosenborg
  • Åsane – Stabæk
  • Arna-Bjørnar – Brann

Røa har som nevnt mange ganger tidligere imponert stort denne sesongen, og sist tok de poeng mot serielederen. Kan de plage nok et topplag her når Rosenborg kommer på besøk?

Åsane fikk det tøft mot nettopp Rosenborg i forrige runde og tapte 0-2. Når Stabæk er motstander på hjemmebane, bør det være enda bedre muligheter for å ta tre poeng, Lagene ligger tett på tabellen før kampen.

I Bergen skal det spilles et nytt oppgjør mellom to lokale lag. Denne gangen er det Arna-Bjørnar som tar imot Brann. Tidligere i sesongen sjokkerte Arna-Bjørnar den regjerende seriemesteren og vant 2-1 på Stemmemyren. Kan de gjøre det på ny?

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: