BRANN TIL EUROPA – EN HISTORISK DAG

Annonse:

 

Brann knuste Glasgow City sammenlagt og skal nå konkurrere i Europa. For Vålerenga ble dessverre Real Madrid for tøffe. 

Siden UEFA Women’s Champions League endret format i 20/21, er det ingen norske lag som har deltatt i turneringen. Nå er Brann blitt historiske. I tillegg tar de med seg en bonus på 300.000 euro.

  • Brann 2-0 Glasgow (6-0 sammenlagt)
  • Vålerenga 0-3 Glasgow City (1-5 sammenlagt)

Bergenserne går nå inn i et gruppespill hvor hver gruppe består av fire lag. Hvert av lagene møtes to ganger, en hjemme- og en bortekamp. Gruppespillet trekkes i Nyon 20 oktober.

Overbevisende seier

Mål: Marthine Østenstad (33′), Nora Eide Lie (85′)

Med en 4-0-seier borte i Skottland forrige uke, stod Brann med en fot inne i gruppespillet før dagens kamp. Likevel leverte hjemmelaget til de 6.833 oppmøtte på Brann Stadion.

– Det var sykt gøy. Det har ikke gått helt opp for meg. Å klare det etter den sesongstarten vi hadde gjør at det betyr enda mer, sier målscorer Marthine Østenstad til VG etter kampen.

Drømmen knust på hjemmebane

Mål: Sandie Toletti (28′), Naomie Feller (67′), Athenea del Castillo (90+4′)

Vålerenga fikk en tøffere motstander i Real Madrid, men stod godt i mot i første kamp. Med et ettmålstap borte forrige, levde kampen for alvor. I dag ble spanjolene hakket for gode, og Vålerenga må se drømmen om Europa glippe.

– Engasjementet fra fansen er helt enorm. Man blir så glad og stolt når man går utpå der og blir mottatt sånn som vi blir av fansen. De støtter oss skikkelig og vi legger veldig godt merke til det og setter veldig stor pris på det ga oss et ekstra gir i dag, sa Thea Bjelde etter kampen.

Annonse fra Toppserien: