Spenningen lever for fullt i Toppserien med bare to serierunder igjen. I toppen av tabellen kjemper tre lag om seriegullet, mens i motsatt ende kjemper Avaldsnes og Arna-Bjørnar om å unngå direkte nedrykk.

Vålerenga – Brann 1-1

Sesongavgjørende poeng?

Rosenborg – Avaldsnes 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Joramo (5), 1-1 Trine Øritzland (54)

Rosenborg jakter sitt første seriegull etter fullfusjoneringen, men har gitt fra seg initiativet etter noen overraskende poengtap den siste tiden. Denne runden hadde de en gyllen mulighet til å komme tilbake på rett spor da dumpekandidat Avaldsnes, med 1-0-11 på bortebane, tok turen til Koteng Arena.

Naturlig nok var trønderne storfavoritter til å ta seieren, og da var det ikke overraskende da Emilie Joramo kontant satte inn en oppskriftsmessig ledelse etter bare fem minutter.

Rosenborg fortsatte å angripe mot et lavtliggende bortelag, og etter hvert kom også sjansene. Men verken Anna Jøsendal eller Matilde Rogde klarte å utnytte sjansene de fikk til å doble vertenes ledelse.

Avaldsnes på sin side hadde et par farlige visitter selv, uten at det resulterte i de helt store sjansene.

Etter hvilen var imidlertid karmøyingene farligere. Først fikk Ida Natvik en kjempesjanse, før en corner skapte kaos i RBK-feltet. Ingrid Jåstad svingte ballen inn på nytt etter corneren, og etter en del klabb og babb, havnet kula hos Trine Øritzland som kriget inn utligningen.

Utligningen tente en gnist i Rosenborg som måtte ha scoring for å unngå en kjempesmell i gullkampen, og trønderne skapte mer enn nok sjanser etter 1-1-scoringen.

Elin Sørum, Mali Næss og Sara Hørte hadde alle store sjanser til å gi Rosenborg ledelsen på nytt, men Avaldsnes holdt unna og unngikk baklengs. To minutter på overtid fikk Maria Olsvik kampens siste sjanse til å skaffe Rosenborg tre poeng, men volleyforsøket gikk rett på Siri Ervik. Dermed ender det 1-1 på Koteng og ett poeng til hvert av lagene. Rosenborg går på en ny smell, mens det ene poenget kan bli svært avgjørende for Avaldsnes i nedrykksstriden.

Ingen best i Oslo vest

Røa – Lyn 2-2 (1-0)
Mål: 1-0 Kristin Haugstad (15), 2-0 Solveig Engås (46), 2-1 Trine Skjelstad Jensen (57), 2-2 Iselin Sandnes Olsen (87)

Det har vært mye blest i Oslo vest i forkant av denne runden. For hvem er egentlig best i vest? Etter flere fotballrelaterte dueller mellom lagene, skulle det hele avgjøres 11 mot 11 i løpet av 90 minutter på Røabanen, da Røa tok imot Lyn i slaget om Oslo vest.

I den endelige duellen var det Lyn som kom best i gang og hadde en heading i stolpen allerede etter to minutter.

Deretter jevnet det seg litt ut, og det var faktisk Røa som tok første stikk etter 15 minutter. Røa-keeper Hildegunn Sævik sendte Kristin Haugstad alene gjennom med en lang ball. Sistnevnte gjorde ingen feil og lobbet inn 1-0 til hjemmelaget.

Spillmessig var Lyn det beste laget og hadde nok kanskje fortjent en utligning, spesielt da Jenny Røsholm Olsen fikk sjansen, men skuddet gikk utenfor. Røa var heller ikke ufarlige og kunne gått til pause med 2-0 da målscorer Haugstad klinte til fra 20 meter, men ballen smalt i tverrliggeren.

Men 2-0-målet skulle komme umiddelbart etter pause. Solveig Engås fikk ballen ute på side, så at Kirvill Odden sto langt ute og prøvde lykken. Ballen gikk i en perfekt bue over Lyn-keeperen og 2-0 var et faktum.

Det gjorde ting vanskelig for Lyn, men det tok ikke altfor lang tid før gjestene svarte og skapte nytt liv i kampen. Anna Palm slo inn og fant Trine Skjelstad Jensen, som satte inn reduseringen.

Med over en halvtime igjen var det mer enn nok tid for Lyn å få et mål til, og gjestene var nære ved flere anledninger. Det var også Røa ved Anya de Courcy, men en god redning hindret 3-1.

Så, like før slutt ble det dramatikk på Røabanen. Målscorer Engås holdt igjen Anna Aahjem i feltet og dommeren ga straffe til Lyn. Kaptein Iselin Sandnes Olsen steg frem og satte sikkert inn utligningen, til tross for at Hildegunn Sævik gikk riktig vei.

Ingen av lagene fikk inn den avgjørende scoringen i løpet av de siste få minuttene, og slaget om Oslo vest ender dermed uavgjort.

Slaget om Oslo vest mellom Røa og Lyn endte uavgjort. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

For fullt med i gullkampen

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Emma Stølen Godø (6), 0-2 Katrine Winnem Jørgensen (29), 0-3 Amanda Johnsson Haahr (63)

I bunnen av tabellen sliter Arna-Bjørnar og kjemper en desperat kamp for å unngå direkte nedrykk. I motsatt ende av tabellen finner man LSK Kvinner, som for alvor er med i gullkampen, til tross for at de fleste tror det bare står mellom Vålerenga og Rosenborg. Med borteseier mot tabelljumboen er kanarifuglene i alle fall med for fullt og bør sees på som en reell gullkandidat.

Og oppgjøret på Arna Idrettspark kunne ikke startet bedre for gjestene. Bare seks minutter var spilt da Emma Stølen Godø utnyttet et stygt balltap fra vertene og banket inn 1-0 fra 25 meter.

Gjestene jaktet flere mål og etter et par misbrukte sjanser, fikk Katrine Winnem Jørgensen sjansen etter drøye halvtimen. Midtbanespilleren var kontant og feide ballen i nettet bak Hanne Larsen og la på til 2-0.

Resultatet kunne vært styggere for Arna-Bjørnar halvveis, selv om Linnea Sælen hadde en god mulighet for bergenserne.

Etter hvilen ble imidlertid all tvil fjernet av Amanda Johnsson Haahr, som var nådeløs når hun fikk to sjanser inne i feltet. Forsøk nummer en ble for dårlig, men da ballen spratt tilbake til svensken, banket hun kontant inn 3-0.

Resten av kampen ble en sjarmøretappe for LSK Kvinner som sikrer tre nye poeng og sørger for at gullkampen kommer til å stå mellom tre lag.

Sikret 5.-plassen

Stabæk – Åsane 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Iris Omarsdottir (2), 2-0 Lena Soleng Hansen (17), 3-0 Meryll Abrahamsen (57)

På Nadderud tok Stabæk imot Åsane til dyst. Stabæk har sikret plassen for lenge siden og kunne med seier konstatere at de ender på 5.-plass. Åsane på sin side virker relativt trygge og har sikret at de ikke rykker direkte ned, men står fortsatt i en liten fare for å havne på kvalikplass.

I Bærum var det Stabæk som fikk en ordentlig drømmestart da Iris Omarsdottir overlistet Savanna Duffy fra kloss hold etter et innlegg.

Kvartere senere la Lena Soleng Hansen på til 2-0 med en kontant bredside etter en innøvd frisparkvariant.

Litt senere kunne Omarsdottir økt til 3-0, men skuddet gikk utenfor.

Åsane våknet til live etter pause og fikk alle tiders mulighet bare et par minutter ut i omgangen. Dessverre for bergenserne hadde Nina Vestbøstad ryggsekken på da hun fikk sjansen på ganske åpent mål og blåste ballen over mål. Like etter fikk Vestbøstad en ny stor sjanse, men også denne gangen gikk skuddet over mål.

Da Åsane ikke utnyttet sine muligheter, benyttet Stabæk og Meryll Abrahamsen sjansen til å punkter kampen for godt. 57 minutter var spilt da den filippinske landslagsspilleren snek seg inn i feltet og satte inn 3-0 fra kloss hold. Den scoringen fjernet all tvil og sørget for at Stabæk vinner 3-0 og sikrer 5.-plassen i årets Toppserie-sesong.

Uslåelige Brann med poengtap

Vålerenga – Brann 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Karoline Haugland (38), 1-1 Mimmi Löfwenius Veum (78)

Rundens hovedkamp fant sted i hovedstaden på Intility Arena mellom serieleder Vålerenga og Brann. Bergenserne har dratt ordentlig nytte av «nytrenereffeken» og virker uslåelige under Martin Ho. Den regjerende seriemesteren har heller ikke sluppet inn mål i Toppserien etter inntoget til den britiske treneren, så det var duket for en høyinteressant toppkamp i Oslo.

Det var serieleder Vålerenga som åpnet best og fikk en sjanse tidlig ved Karina Sævik som egentlig bare kunne bredside ballen i mål, men toppscoreren satte ballen over.

Resten av omgangen var ganske jevn med lite sjanser, men Brann klarte å utnytte en av få målsjanser i første omgang. Gjestene spilte seg fint fremover i banen før Signe Gaupset spilte gjennom til Karoline Haugland. Hun tok med seg ballen innover og banket til. Ballen gikk via beinet til Michaela Kovacs og bort i det lengste hjørnet bak Jalen Tompkins. 1-0 til Brann.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første, og det tok helt til det 70. spilleminutt før man fikk en ny stor målsjanse. Den var til gjengjeld kjempestor og falt til Brann. Justine Kielland vartet opp med en utsøkt pasning i bakrom som fant Amalie Eikeland på løp. Hun fikk styrt ballen mot mål, men forsøket ble stoppet av en god benparade fra Tompkins.

Istedenfor 2-0 til Brann, sørget Vålerenga for balanse i regnskapet etter en kjempetabbe fra Aurora Mikalsen. Landslagsskeeperen burde egentlig ha full kontroll på en corner fra Selma Pettersen, men glapp ballen. Til slutt havnet kula hos Mimmi Löfwenius Veum som satte inn utligningen.

Like før slutt fikk Karina Sævik sjansen til å påføre Brann sitt første ligatap under Martin Ho, men fra seks meter bredsidet hun ballen centimetere utenfor. Toppkampen på Intility mellom Vålerenga og Brann endte dermed 1-1.