I 1. divisjons tredje serierunde tok tre lag sin første trepoenger for sesongen, mens Åsane fikk luke i toppen.

Åsane – KIL/Hemne 3-1
Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 3-2

Velfortjent seier

Amazon Grimstad – Medkila 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Ingrid Bergland (5), 2-0 Martine Trollsås Fenger (42), 3-0 Marina Jensen (58)

I rundens første kamp møttes Amazon Grimstad og Medkila, to lag som ikke helt har kommet i gang i årets sesong. Sørlendingene sto nemlig med bare ett poeng på de to første kampene, mens Medkila tapte stygt mot TIL 2020 i første runde, før deres kamp mot Klepp forrige helg ble utsatt.

På Levermyr stadion var det hjemmelaget som tok initiativet fra start med en tidlig scoring etter bare fem minutter spilt. En corner fra høyre ble stusset videre på første stolpe til Ingrid Bergland som headet inn ledermålet for Amazon Grimstad.

Vertene fortsatte å trykke på for flere scoringer og hadde mange muligheter foran Medkila-målet uten å få tellende resultat. Men like før pause skulle det lykkes nok en gang for Amazon Grimstad. Et innlegg mot bakre stolpe ble ekspedert i mål av Martine Trollsås Enger og dermed 2-0.

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Medkila hadde lite å komme med offensivt med unntak av et par halvstore sjanser, og deres håp om poeng ble slukket av Marina Jensen like før timen var spilt. Et dårlig klareringsforsøk havnet oss Jensen som satte ballen i nettet via hanskene til Medkila-keeper Amalie Lian.

Kampen endte dermed med 3-0 til Amazon Grimstad som tar sin første trepoenger for sesongen, mens  Medkila står med null poeng, null scorede mål og ni innslupne etter de to kampene de har spilt så langt.

Festfotball på Sunnmøre

AaFK Fortuna – Hønefoss 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Teresa Lode (30), 2-0 Guro Hammer Røn (43), 3-0 Guro Hammer Røn (60), 4-0 Nora Harnes Håheim (74)

Hønefoss har fått en god start på 2022-sesongen med fire poeng etter to kamper, og jaktet flere poeng når de tok turen til Ålesund for å møte et AaFK Fortuna-lag uten poeng og som ikke hadde scoret mål.

På en snødekt kunstgressmatte på Color Line Stadion var det et revansjelystent og spillesugent hjemmelag som tok kommandoen ved å gå rett i angrep. Etter 15 sekunder ble Guro Hammer Røn spilt gjennom, men en litt lang berøring gjorde at keeper fikk avverget. Det satte tonen for oppgjøret og var bare en forsmak på det som skulle komme.

AaFK Fortuna viste nemlig at de var meget lystne på sine første poeng i årets sesong og fortsatte presset mot Hønefoss-målet. Hammer Røn fikk enda en stor sjanse til å gjøre 1-0, men avslutningen ble reddet. Uttellingen kom etter halvtimen ved Teresa Lode. Nora Harnes Håheim avanserte flott langs venstresiden før hun spilte ballen innover i banen. Ballen ble spilt på tvers av feltet til Lode som sikkert satte inn 1-0 og sesongens første AaFK Fortuna-scoring.

Etter 43 minutter doblet AaFK Fortuna ledelsen og endelig fikk Hammer Røn nettsus. Et innlegg fra venstre ble kontrollert stanget i nettet av Røn og dermed en fortjent 2-0-ledelse til pause.

Sunnmøringene fortsatte der de slapp etter pause og satte inn dagens tredje mål etter timen. Og nok en gang var det Hammer Røn som havnet på scoringslisten takket være en vakker suser fra 20 meter. Etter 74 minutter fastsatte nysigneringen Nora Harnes Håheim sluttresultatet til 4-0 med et pent plassert skudd fra rundt 17 meter.

Seieren sørget for at tangotrøyene tar sine første poeng for sesongen, i en kamp der de bød opp til festfotball og rundspilte gjestene fra Hønefoss.

Heldig bortepoeng

TIL 2020 – Klepp 1-1 (1-1)
Mål: 0-1 Hege Hansen (42), 1-1 Vilde Bratland (43)

På Alfheim stadion var det duket for et spennende oppgjør mellom to lag som ønsker å kjempe om en topp to-plassering.

Det var TIL 2020 som skapte de fleste sjansene og hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen. Likevel var det Klepp, som mot spillets gang fikk straffe like før pause. Hege Hansen var sikker fra krittmerket og sendte Klepp opp i ledelsen.

Hege Hansen (til høyre) scoret Klepps mål i uavgjortkampen mot TIL 2020. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Gleden skulle derimot vare kortvarig. Bare minuttet senere fikk TIL 2020 endelig betalt for alle sjansene. Et innlegg fra høyre etter en god forsering, ble stusset bakover av en Klepp-forsvarer, men bare til Vilde Bratland som kontrollert tok ned ballen og plasserte den kontant i nærmeste hjørne bak Oda Bogstad i Klepp-buret.

Tross sjanser begge veier etter pause ble det ikke flere scoringer i nord og lagene måtte ta til takke med poengdeling, et resultat Klepp nok er mer fornøyde med enn TIL 2020 basert på sjansestatistikken.

Åsane vant toppkampen

Åsane – KIL/Hemne 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Vida Dybevåg Tveit (4), 1-1 Sara Hoftun Bjerksæter (64), 2-1 Ida Holm Neset (70), 3-1 Katarina Dybvik Sunde (74)

De to eneste lagene som sto med full pott etter to rundes møttes på Åsane Arena. Der viste Åsane at de også denne sesongen mener alvor og utmerker seg som den aller største favoritten til å havne blant topp 2.

Allerede etter fire minutter tok de oransjekledde ledelsen. Et frispark ble slått inn og KIL/Hemne-keeper Ingvild Bergan Grøtting kastet seg ut i feltet for å bokse ut ballen fra farlig sone. Dessverre for henne, bokset hun ballen rett i kroppen til Vida Dybevåg Tveit som var raskest frempå på den løse ballen og satte inn 1-0-målet i åpen kasse. Tross flere gode muligheter for Åsane, ble det ikke flere mål før pause takket være en god Grøtting i KIL/Hemne-buret.

Etter hvilen kom KIL/Hemne mer med i kampen, skapte flere sjanser, og fikk utligningen ved Sara Hoftun Bjersæter. En Åsane-forsvarer skled i klareringsforsøket og Bjerksæter var nådeløs når hun fikk muligheten og satte ballen kontant i mål.

Like etter utligningen plukket Ida Holm Neset opp en svak klarering i 16-meteren og trillet inn ny ledelse for hjemmelaget. Og bare minutter senere viste storscorer Katarina Dybvik Sunde klasse ved å dra seg fint forbi sin oppasser og dunke inn Åsanes tredje scoring for dagen.

KIL/Hemne jaget redusering for å komme tilbake i kampen og var veldig nære ved flere anledninger. De ble derimot hindret av stolpen, samt en meget god Savanna Duffy som vartet opp med en rekke kvalifiserte redninger for å hindre flere scoringer for bortelaget. Dermed endte det med 3-1-seier til Åsane, som rykker litt i fra i toppen av tabellen og er det eneste laget med full pott etter tre runder.

Endelig lyktes forhåndsfavoritten

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 3-2 (2-1)
Mål: 1-0 Joshualyn Reeves (19), 2-0 Joshualyn Reeves (34), 2-1 Anna Isabella Johansen (37), 3-1 Anja Rasmussen (61), 3-2 Trine Skjelstad Jensen (90)

Det ble en målrik affære når sesongens hittil store skuffelsen, Øvrevoll Hosle, tok imot nyopprykkede Grand Bodø på Ferd Arena.

Øvrevoll Hosle var tippet som en av de store favorittene til en topp 2-plassering før sesongen, men sto med null poeng etter to runder før kampen mot Grand Bodø.

Det ønsket Joshualyn Reeves å endre på. Etter 19 minutter fikk hjemmelaget straffe og Reeves var sikker fra 11-meteren med en hard og velplassert straffe. Kvarteret senere vartet Øvrevoll Hosle opp med vakker angrepsfotball utenfor bortelagets 16-meter. Flott kombinasjonsspill ble fulgt opp med et perfekt vektet gjennomspill til Reeves som var kontant alene med keeper.

Men Grand Bodø hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp, for like etter 2-0-scoringen kom reduseringen. Una Langkås vartet opp med en strålende redning på den første avslutningen fra kort hold, men kunne gjøre lite med returen fra Anna Isabella Johansen som sørget for ny spenning i kampen før pause.

I andre omgang stanget Anja Rasmussen inn 3-1 for Øvrevoll Hosle etter 61 minutter spilt, og de hvitkledde fortsatte å angripe i håp om å putte flere baller i nettet. De ble derimot stoppet av godt keeperspill.

Det var heller ikke ufarlig i motsatte ende av banen. Grand Bodø fikk en stor mulighet til å redusere, men avslutningen alene med keeper ble stoppet av en benparade. De skulle likevel få en redusering takket være en god heading fra Trine Skjelstad Jensen, men målet ble kampens siste Grand Bodø-touch på ballen. Øvrevoll Hosle tar dermed sin første seier for sesongen, mens Grand Bodø går på sitt første tap etter to uavgjorte kamper.