TRENERBYTTE I KOLBOTN FØR SKJEBNEKAMPEN – BRANN KAN BLI SERIEMESTER

Med bare to serierunder igjen av sesongen, er det nå alvor i både topp og bunn.

Annonse:

 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med: 

norsk tipping

I Toppserien er sluttspillet delt inn i to puljer, der de fire øverste lagene møtes innbyrdes og de seks nederste kjemper for å unngå nedrykk. De seks nederste har også fått selskap av de to lagene som ble nummer én og to i 1. divisjon, Åsane og TIL 2020.

Runden

Slik spilles kampene i Toppserien topp fire. Begge kampene spilles søndag: 

Rosenborg – Brann 14.00

Vålerenga – Stabæk 15.00

I Toppserien sluttspill spilles kampene slik:

Arna-Bjørnar – Avaldsnes 14.00

Åsane – Lyn 14.00

TIL 2020 – Kolbotn 14.00

Røa – LSK Kvinner 14.00

Bare seier unna seriegullet

Rosenborg – Brann, Koteng Arena

De fleste hadde sett for seg at dette kunne bli en seriefinale. Mellom de to lagene som lenge så ut til å være Norges to beste lag. Men nå er situasjonen snudd.

Rosenborg har kollapset fullstendig og tapt sine fire siste kamper i alle turneringer. De har heller ikke vunnet siden de slo Stabæk 10. september, som betyr seks kamper uten seier.

Nå handler det for trønderne om å sikre den viktige 2.-plassen som betyr Champions League-kvalifisering. For Brann er situasjonen helt annerledes.

Brann vil med seier her sikre seriegullet én runde før slutt. Men de vil også leve fint uten seier ettersom de fortsatt vil ha alt i egne hender. Skulle Vålerenga gå på en smell hjemme mot Stabæk, vil de også kunne feire triumfen.

Brann har møtt Stabæk i de to siste rundene og vunnet begge med 4-0 sammenlagt. De har nå fem poeng ned til Vålerenga før runden sparkes i gang og drømmer nok om å kunne feire et historisk seriegull som Brann-spillere for første gang.

Kjemper for seriefinale

Vålerenga – Stabæk, Intilty Arena

I Oslo ble muligens en liten gulldrøm tent forrige helg da Vålerenga imponerte med 2-0 borte mot Rosenborg. De er nå i førersetet med tanke på Champions League-spill, og kan, dersom resultatene denne runden går rett vei, ende opp med å spille seriefinale neste helg i Bergen.

I Trondheim leverte Vålerenga en utmerket forsvarskamp, samtidig som de tok vare på de fleste mulighetene fremover. Nå venter Stabæk, som de hadde god kontroll på sist lagene møttes.

Tidligere i sluttspillet ble laget fra Nadderud nemlig knust hele 0-5 på eget gress. Slike sifre får vi nok ikke denne runden.

Likevel er nok Vålerenga en ganske klar favoritt i dette oppgjøret.

Stabæk står fortsatt med null poeng i sluttspillet, og fikk denne midtuken en liten smell da det ble exit for juniorlaget i semifinalen i J19-NM. De tapte 1-2 mot Molde og får dermed ingen reprise på fjorårets cupfinale.

I poengnød

Arna-Bjørnar – Avaldsnes, Arna Idrettspark

Arna-Bjørnar har virkelig storspilt i sluttspillet så langt, noe som har sikret plassen for neste sesong. Det unge mannskapet, som samtidig består av en rekke erfarne spillere, har virkelig tatt vare på muligheten og snudd om etter en krevende grunnserie.

6-0 mot TIL 2020 i forrige runde var intet unntak. Bergenserne var suverene og hadde få problemer i Tromsø. Denne helgen er det et Avaldsnes-lag i poengnød som kommer på besøk.

Med bare fire poeng i sluttspillet, er det fortsatt en reell fare for spill i 1. divisjon neste sesong for laget.

Denne runden møtes også TIL 2020 og Kolbotn, noe som gjør at avstanden ned vil bli forkortet. I tillegg kan Avaldsnes falle ned til direkte nedrykk før den siste runden mot Røa neste helg.

Mot spill på øverste nivå

Åsane – Lyn, Åsane Arena

Arna-Bjørnar og Brann er langt fra de eneste lagene i Bergen som har hatt mye å juble for den siste tiden. Fyllingsdalen på nivå tre har sikret opprykkskvalifisering og skal kjempe om en plass i 1. divisjon. I tillegg kommer Åsane med all sannsynlighet til å bli det tredje laget fra Bergen i Toppserien.

Laget fra 1. divisjon har prestert på et høyt nivå og står med hele ti poeng. Med andre ord skal det nærmest et mirakel til for at de ikke blir en fast del av Toppserien neste sesong.

Helgens motstander, Lyn, blir også en del av Toppserien i 2023.

En god grunnserie har blitt fulgt opp med et like godt sluttspill. Elleve poeng på fem kamper har sikret plassen for neste sesong, og nå er spørsmålet om Tom Stenvolls lag også klarer å vinne dette sluttspillet.

Skjebnekamp

TIL 2020 – Kolbotn, Alfheim stadion

Blant de aller viktigste kampene denne helgen spilles i Tromsø denne helgen.

Konkurransen mot toppserielagene har blitt tøft for TIL 2020, som startet imponerende, men etter hvert har fått det meget tøft. 1-4 mot Avaldsnes og 0-6 mot Arna-Bjørnar gjør at det begynner å se fryktelig vanskelig ut med tanke på et opprykk.

Skal det bli spill på øverste nivå, bør det bli tre poeng i denne kampen. Da er det utrolig nok tabelljumbo Kolbotn som kommer på besøk.

Laget fra Sofiemyr har virkelig kollapset etter at grunnserien ble avsluttet. Bare minutter skilte fra en plass blant topp fire, men nå er det altså solide muligheter for at det blir spill på nest høyeste nivå i 2023.

Som et resultat av den kritiske situasjonen, ble det tidligere denne uken klart at Kolbotns trenerteam bestående av blant andre hovedtrener Aleksander Olsen, er ferdig med umiddelbar virkning.

Tresor Egholm skal lede laget ut sesongen i håp om å berge plassen og få en positiv effekt mot slutten av sesongen.

Fra seiersløs til Toppserie-spill?

Røa – LSK Kvinner, Røa kunstgress

Den siste kampen som spilles denne runden, er mellom Røa og LSK Kvinner.

Hjemmelaget slet stort i grunnserien, der de endte uten én eneste seier etter 18 kamper. Nå er situasjonen imidlertid helt annerledes, og med sju poeng kan det se ut som at laget kan klare å beholde plassen i Toppserien likevel.

Men det er fortsatt godt mulig at Røa fortsatt behøver minst ett poeng for å være helt trygge. Avstanden ned til Avaldsnes er akkurat nå tre poeng, og i siste runde møtes lagene. Det kan bli litt av en batalje i bunnen!

Situasjonen på motsatt banehalvdel har heller ikke vært noen dans på roser dette året. LSK Kvinner gjorde riktignok jobben borte mot Avaldsnes sist helg og vant 2-0. Det gjør at de ikke er i like stor trøbbel som tidligere. Men også de behøver nok i alle fall minst ett poeng, om de skal føle seg helt trygge.

Emma Stølen Godø og LSK Kvinner tok tre viktige poeng borte mot Avaldsnes sist. Foto: Marius Simensen/BILDBYRÅN
Annonse fra Toppserien: