Tungvektsduell mellom medaljekandidatene

Toppserien er tilbake for fullt etter sommerferien og åpner med en skikkelig tungvektsduell.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Screenshot 2023-09-18 124943.png

Slik ser runden ut:

Lyn - Røa, lørdag 15:00

Åsane - Stabæk, lørdag 15:00

Rosenborg - Brann, lørdag 15:00

Kolbotn - LSK Kvinner, lørdag 15:00

Vålerenga - Arna-Bjørnar, lørdag 16:45

Medaljekampen

Til helgen er sommerferien over for samtlige lag og Toppserien er tilbake for fullt. 

Den første fulle runden etter ferien har også flere deilige godbiter å by på. 

Rundens aller største godbit må sies å være storkampen mellom Rosenborg og Brann. 

Rosenborg er ett av fire lag som allerede har fått spille en kamp etter ferien, da de gjestet serieleder Vålerenga på Intility Arena. 

Det oppgjøret gikk ikke veien for trønderne som tapte 1-3. Nederlaget betyr også at det begynner å se mørkt ut for Rosenborg med tanke på seriegull. 

Avstanden opp er nå 11 poeng og selv med en kamp mindre spilt enn Vålerenga, ser det virkelig tøft ut å skulle ta igjen de kongeblå fra hovedstaden. 

Om gullhåpet skal leve for trønderne må de unngå poengtap her. 

Men det er klart at et oppgjør mot medaljejagende Brann blir en tøff test. 

Bergenserne har hatt spillefri i serien frem til nå, men ligger bare tre poeng bak Rosenborg med en kamp mindre spilt og har ordentlig heng på sølvet.

Rødtrøyene har også vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og hentet inn Nea Lethola, Mia Authen, Casandra Bogere, Mathilde Kruse og Lauren Davidson.

Om Brann gjenskaper resultatet fra det motsatte oppgjøret på Brann stadion (2-1-seier), vil de gå forbi Rosenborg på bedre målforskjell og overta sølvplassen. 

Serielederen møter dumpekandidaten

Apropos gullkampen er det høyst trolig at Vålerenga tar et nytt steg mot det edleste metallet denne runden. 

Serielederen står med seks strake seiere og er store favoritter til å forlenge den til sju når de får besøk av tabelljumbo Arna-Bjørnar. 

Etter seieren over Rosenborg forrige fredag er det som nevnt 11 poeng som skiller lagene i favør Vålerenga. 

Det er et forsprang det er vanskelig å se for seg at hovedstadslaget gir fra seg. 

At de kommer til å innkassere tre nye poeng i helgen er svært sannsynlig. 

Arna-Bjørnar ser fortapte ut i bunnen av tabellen med bare tre poeng på 15 kamper. Avstanden opp til trygg plass er hele 12 poeng, som virker høyst usannsynlig at bergenserne skal ta igjen. 

De gjør likevel sitt ytterste for at en mirakuløs redningsaksjon skal bli en realitet, spesielt på spillerfronten. 

I løpet av sommeren har Sanne Lekven (Viking), Mia Fedøy (Lyn), Oselie Henden (Fyllingsdalen) og ikke minst landslagskaptein Maren Mjelde (Chelsea) kommet inn dørene på Arna Idrettspark. 

Det holdt ikke til poeng i den utsatte kampen mot Kolbotn som ble spilt i midtuken (0-2-tap). Poengene må imidlertid begynne å renne inn fort om det skal være noe som helst håp om å berge plassen. 

De resterende kampene i runden er:

Lyn - Røa

Åsane - Stabæk

Kolbotn - LSK Kvinner

Det er også duket for slaget om Oslo vest denne runden når Lyn tar imot Røa. Begge lag kommer fra to strake tap før ferien og er nok revansjelystne. Kanskje spesielt Røa, som også har 1-2-tapet fra det motsatte oppgjøret å revansjere. 

Åsane har hatt en sesong langt under pari og er i reell fare for å rykke ned. Bare fem poeng på 15 kamper har det blitt for de oransjekledde bergenserne så langt, som gjør at de ligger skarve to poeng over direkte nedrykk og har 10 poeng opp til trygg plass. Denne runden får de besøk av Stabæk som står uten seier på sine siste fem seriekamper. 

Rundens siste kamp er Kolbotn - LSK Kvinner. Nyopprykkede Kolbotn fikk en tøff start på comeback-sesongen, men har tilpasset seg nivået igjen og plukket en del poeng. I midtuken ble det tre nye mot tabelljumbo Arna-Bjørnar i et meget viktig oppgjør. Lørdag er det LSK Kvinner som står på motsatt halvdel - et lag som har mistet mange nøkkelspillere i løpet av sommeren og som ikke er glade i å spille på bortebane. 

FOTO: Bildbyrån

Annonse fra Toppserien: