TUVA ESPÅS BEST PÅ NTB-BØRSEN – SE ÅRETS LAG FRA 1. DIVISJON

Annonse:

 

NTB og OBOS ut prisen Årets lag i Toppserien. Grunnlaget for prisen legges av NTBs reportere, som er på plass på samtlige kamper i Norges øverste divisjon for kvinner. Etter hver kamp settes en spillerbørs fra 1–10.

Tuva Espås har imponert stor gjennom sesongen og endte til slutt opp med det beste gjennomsnittet – dermed ble hun kåret til årets spiller av NTB og OBOS!

årets lag 1. divisjon

Keeper:

Savanna Duffy, Åsane (5.55 i snitt på børsen)

Ung og fremadstormende keeper som har storspilt for Åsane. 17-åringen tok over som førstekeeper i august, men rakk likevel å holde nullen fem ganger for laget som endte på andreplass. Solid i feltarbeidet, reaksjonssterk og god med ballen i beina.

Forsvar:

Ingvild Høvring, Åsane (5.72 i snitt på børsen)

Lederen i Åsane-forsvaret og en av serietoerens viktigste spillere. Rolig med ball, presis pasningsfot og duellsterk. 23-åringen var på rundens lag hele 7 ganger. Hvor får vi se henne neste sesong?

Mathilde Harviken, Røa (5.83 i snitt på børsen)

Kansje den spilleren med høyest toppnivå i 1. divisjon. 19-åringen har bra fart, er god med ball og dyktig i gjenvinningsspillet. 8 mål som midtstopper er imponerende.

Sarah Suphellen (5.83 i snitt på børsen)

Røa-kapteinen har med sin duellstyrke og lederegenskaper vært viktig for at oppholdet i 1. divisjon skulle bli kortvarig. God med ballen i beina og en trygghet i midtforsvaret.

Midtbane:

Kari Johnston, Amazon Grimstad (5.67 i snitt på børsen)

Til tider vært briljant for laget som endte på fjerdeplass på tabellen. En utpreget offensiv spiller med et stort repertoar i form av fart, teknikk og gode avslutningsferdigheter.

Ragne Svastuen, Røa (6.12 i snitt på børsen)

Spennende midtbanespiller som har etablert seg i Røa-elleveren denne sesongen. Pasningssikker og god med ballen. Hun har også fått vist fram sin duellstyrke og målteft på offensive dødballer.

Sandra Simonsen, Fløya (6.28 i snitt på børsen)

Fløyas viktigste spiller og en garantist for målpoeng. Denne sesongen ble det 7 mål og 7 målgivende for 24-åringen. Styrer mye av det offensive spillet til tromsøværingene og er en stor trussel med sin nærteknikk og presise skuddfot.

Frida Lyshoel, Røa (6.12 i snitt på børsen)

Solid spiller med mye erfaring fra Toppserien. God begge veier, bra fart og en presis pasningsfot. Stjeler sjelden de store overskriftene, men leverer stabilt og godt hver eneste gang.

Angrep:

Tuva Espås, Røa (6.35 i snitt på børsen)

Årets spiller på NTB-børsen og toppscorer i serien med 13 mål. Etter noen sesonger preget av skader så har hun endelig fått muligheten til å vise hva hun er god for over tid. En spiller med fart, teknikk og målteft som blir spennende å se i Toppserien neste sesong!

Mia Huse, Røa (5.76 i snitt på børsen)

Ble flyttet fram som spiss utover i sesongen og viste seg verdig oppgaven. En spiller med god spilleforståelse og fin nærteknikk. 20-åringen har også vist seg som en effektiv avslutter innenfor 16-meteren.

Ine Berre, Øvrevoll Hosle (6.06 i snitt på børsen)

En av årets store gjennombrudd i 1. divisjon. 18-åringen har med sin uredde spillestil og tekniske ferdigheter slått ut i full blomst denne sesongen. En meget god avslutter som også kan spille fram andre.

 

Annonse fra Toppserien: