UNDERDOGENE VISTE SEG FREM – KAMP FOR Å UNNGÅ NEDRYKK

Dette var runden der lagene som på papiret ble ansett som underdogs, viste seg frem og tok sterke trepoengere. Det meste virker ganske avgjort i 1.-divisjon, men i bunnen er det fortsatt liv i nedrykkskampen selv om Medkila har rykket ned allerede.

KIL/Hemne – Grand Bodø 1-2
Klepp – Medkila 2-3
Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 1-0
Hønefoss – AaFK Fortuna 1-0

Ubeseiret i sluttspillet

KIL/Hemne – Grand Bodø 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Synne Moe (8), 0-2 Sigrid Bloch-Hansen selvmål (48), 1-2 Karoline Nagelhus Hernes (75)

For både KIL/Hemne og Grand Bodø er plassen i 1.-divisjon sikret, men for førstnevnte har de et lite håp om å ta igjen sluttspillsleder Øvrevoll Hosle. Sjansene er ikke store, men om det i det hele tatt skal være mulig må trønderne vinne de resterende kampene, inkludert denne mot Grand Bodø.

Men det startet ikke bra for KIL/Hemne, som ble satt under press av gjestene fra nord. Etter noen tidlige skremmeskudd, lå ballen i nettet etter åtte spilte minutter. Synne Moe kom seg alene gjennom mot Ingvild Bergan Grøtting og Grand Bodø-spilleren gjorde ingen feil og satte sikkert inn 1-0.

Bortelaget styrte det meste av omgangen, men kunne gått til pause på 1-1 da KIL/Hemne fikk en stor sjanse like før hvilen, men avslutningen gikk over mål.

Andre omgang ble ikke stort bedre for vertene i begynnelsen, for bare tre minutter etter sidebyttet headet Sigrid Bloch-Hansen ballen i eget mål og doblet ledelsen for Grand Bodø. Hjemmelaget var ganske tamme offensivt, men kvarteret før slutt ble det spenning igjen. Karoline Nagelhus Hernes dro seg forbi keeper og reduserte for KIL/Hemne.

Like etter fikk trønderne en trippelmulighet til å berge ett poeng, men to av forsøkene ble blokkert, mens det siste ble reddet av keeper. Tross hjemmelagets sluttspurt, holdt Grand Bodø unna og tar alle tre poengene med seg hjem til Bodø, og er også fortsatt ubeseiret i sluttspillet.

I faresonen

Klepp – Medkila 2-3 (0-2)
Mål: 0-1 Julia Benati (22), 0-2 Sarah Martinussen (31), 0-3 Sarah Martinussen (60), 1-3 Mia Fedøy (89), 2-3 Sofie Bjørnsen (89)

Med seier over Hønefoss sist runde, tok Klepp et lite steg vekk fra den verste nedrykkssumpen. Denne runden kunne de sikre plassen i 1.-divisjon for godt i hjemmemøtet med 2.-divisjonsklare Medkila.

På Jæren ble det en relativt jevn åpning, men det var Klepp som fikk kampens første store sjanse. Hege Hansen fikk muligheten, men satt ballen rett på keeper fra god posisjon. De store sjansene uteble, men midtveis i omgangen fyrte Julia Benati av en suser fra distanse, som Maria Sandvik ikke klarte å hindre i å gå i mål, og dermed var Medkila i føringen.

Owe Salvesen og Klepp kan rykke ned for andre år på rad.

Bedre ble det ikke for Klepp drøye ti minutter senere. Gjestene fra Harstad kontret og til slutt fikk Sarah Martinussen satt inn 2-0, som også var resultatet halvveis.

Nevnte Martinussen var også på farten etter pause og satte inn sin andre scoring for dagen på en retur fra Sandvik etter timen spilt. Da virket kampen avgjort, men litt spenning skulle det likevel bli. Først reduserte Mia Fedøy etter 89 minutter, før Sofie Bjørnsen reduserte for andre gang i løpet av samme minutt.

En utrolig snuoperasjon kunne blitt komplett da Anette Snørteland Jensen fikk sjansen, men hun lobbet ballen i stolpen på overtid. Dermed vinner Medkila 3-2 på Klepp stadion, og traktortrøyene må igjen se seg selv i faresonen med tanke på nedrykk.

Rystet sluttspillslederen – tente håpet om å berge plassen

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Kamilla Aabel (25)

På Sørlandet var det duket for et oppgjør mellom to lag i helt forskjellige ender av tabellen. Øvrevoll Hosle leder sluttspillet og ser ut til å sikre seg en opprykkskvalifiseringskamp, mens Amazon Grimstad kjemper for å berge plassen. Med tap ville Amazon Grimstad så og si vært klare for 2.-divisjon, mens med seier ville Øvrevoll Hosle sikret seieren i sluttspillet.

Med mye på spill for begge lag, ble det en sjansefattig åpning på kampen i Grimstad. Lite skjedde foran begge målene inntil det var spilt 25 minutter. En corner fra Kelsey Hood fant hodet til Kamilla Aabel på første stolpe, som forlenget ballen bort i det lengste hjørnet bak Una Langkås. Dermed tok hjemmelaget føringen.

Like etter kunne utligningen ha kommet, men Joshualyn Reeves ble stoppet av en strålende benparade fra Marie Aspenes. Ellers skjedde det ikke mer før pause og Amazon Grimstad ledet 1-0 halvveis.

Sjansefattig ble det også etter pause og ganske lite å melde om. Knappe ti minutter før slutt ble det litt dramatikk da Savannah Francis ble sendt i garderoben med sitt andre gule kort for dagen og Amazon Grimstad måtte fullføre kampen med en spiller mindre.

ØHIL satte dermed inn en ordentlig sluttspurt og trykket på for utligning, men alle skuddene ble fyrt av med løskrutt og skapte ikke mye trøbbel for vertene. Sluttspillslederne klarte ikke å få hull på den sørlandske forsvarsmuren og må dermed utsette feiringen av sluttspillseieren, mens Amazon Grimstad får et fornyet håp om å berge plassen i divisjonen.

Den utrolige hjemmestatistikken fortsetter

Hønefoss – AaFK Fortuna 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Finnevolden (19)

På Østlandet møttes tabellnaboene Hønefoss og AaFK Fortuna til dyst. Begge lag har hatt meget gode sesonger, spesielt på hjemmebane i Hønefoss sitt tilfelle, der de har nærmest vært uslåelige. Ett tap hjemme på AKA Arena gjennom hele sesongen er fasiten, og det ventet dermed en vanskelig oppgave for de tangofargede sunnmøringene, som tapte 1-3 sist de var på besøk.

Gjestene åpnet relativt friskt, men etter hvert tok hjemmelaget mer over. Det var ikke flust av sjanser å melde om før Emilie Finnevolden stanget Hønefoss i ledelsen med en vakker heading etter 19 minutter. Like etter scoringen ropte AaFK Fortuna på straffe, men fikk ikke medhør av dommeren.

Inn mot pause var det Hønefoss som hadde det som var av sjanser, og det burde kanskje stått 2-0 etter halvtimen da Finnevolden sendte et presist innlegg inn i feltet, men hverken Synne Hamborg eller Silje Nyhagen var tidsnok til å ekspedere inn 2-0.

Pauseresultatet var 1-0, og det ble stående også kampen ut. Hjemmelaget kunne scoret flere med bedre effektivitet og flere marginer, mens AaFK Fortuna skapte usedvanlig lite fremover i banen. Selv om de hadde noen halvsjanser klarte de ikke å sette Jenny Østerås på noen store prøver, og Hønefoss tar nok en hjemmeseier – og en sådan fortjent en også.