Tabelljumbo Arna-Bjørnar er på desperat poengjakt. Kan de sjokkere medaljejagende LSK Kvinner? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Underdogsene møter storfavorittene

En innholdsrik cuprunde er lagt bak oss og fokuset rettes tilbake til Toppserien, hvor vi får flere oppgjør mellom lagene fra øvre halvdel av tabellen mot lagene fra nedre halvdel.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Screenshot 2023-09-18 124943.png

Alle kampene spilles lørdag.

Slik ser runden ut:

Åsane - Rosenborg, lørdag 15:00

Arna-Bjørnar - LSK Kvinner, lørdag 15:00

Kolbotn - Stabæk, lørdag 15:00

Vålerenga - Røa, lørdag 15:00

Lyn - Brann, lørdag 15:30

Øst mot vest

Blant kampene man kan glede seg til denne runden i Toppserien er Oslo-oppgjøret mellom serieleder Vålerenga og Røa. 

Kampene mellom disse lagene pleier å bli interessante affærer, der Røa ofte har skapt en del trøbbel for hovedstadens stormakt. 

Spesielt forrige sesong var Røa en plage for Vålerenga, og stjal med seg poeng i to av de tre oppgjørene med 2-2 og 3-3. 

Begge disse var imidlertid på Røa kunstgress, mens helgens duell finner sted på Vålerengas storstue Intility. 

Men også her ble det jevnt i fjor, med en knepen 2-1-seier til Vålerenga. 

Da lagene møttes tidligere denne sesongen endte det med 2-0 til serielederen på Røa kunstgress. 

Det er ingen grunn til å tro at det ikke skal bli jevnt denne gangen også, så her er det bare å sette seg bak i godstolen og nyte en neglebiter av en fotballkamp. 

PS: Både Vålerenga og Røa er klare for kvartfinalen i cupen etter å ha henholdsvis slått ut Start og TIL 2020 i midtuken. 

Ute av cupen - hvem nullstiller best?

I Bergen er det to lag som må nullstille seg fra midtuken som skal møtes. 

Både Arna-Bjørnar og LSK Kvinner røk ut av cupen mot 1. divisjonslag, og må bare fokusere på seriespill resten av sesongen. 

For Arna-Bjørnar ble det exit mot Viking, og krisen blir bare større og større for den tradisjonsrike klubben. Det går nemlig ikke stort bedre i Toppserien, hvor de ligger sist med bare to poeng på 13 kamper og er i reell fare for å rykke ned. 

Rødtrøyene fra Arna har ni poeng opp til trygg plass, og trenger poeng fort som svint om de ikke skal bli fullstendig avskrevet i kampen om å overleve. 

Kanskje er hjemme mot bortesvake LSK Kvinner et godt sted å starte. 

Kanarifuglene var på feil ende av en aldri så liten cupbombe da de røk ut for serielederen i 1. divisjon, AaFK Fortuna. 

Men før cupsmellen viste gultrøyene god form i seriespill og stod med to strake seiere, mot daværende serieleder Rosenborg og Stabæk. 

Når de nå møter tabelljumbo Arna-Bjørnar er de kjempefavoritter til å ta sin tredje strake ligaseier, selv om det er på fremmed kunstgress. Kanskje var forrige rundes borteseier mot Stabæk en brutt barriere som gjorde at årets bortespøkelse ble begravd for godt. 

De tre øvrige kampene i runden er:

Åsane - Rosenborg

Kolbotn - Stabæk

Lyn - Brann

Åsane er et annet bergenslag som sliter denne sesongen. De har bare plukket fire poeng på sine 13 kamper og står fortsatt uten seier. Det spørs om det blir stort flere poeng denne runden når et gulljagende Rosenborg tar turen fra Trondheim. 

Formen til Stabæk har vært svak den siste tiden. Tre kamper uten seier i Toppserien, deriblant to tap, er ikke det bærumslaget hadde håpet på. Unntaket er cupen, hvor de er klare for kvartfinalen og et møte med serieleder Vålerenga. Til helgen er fokuset imidlertid på seriespill og bortemøtet med Kolbotn, som trolig ønsker å slå tilbake etter tap forrige runde. 

Lyn er blant de store formlagene i Toppserien. Sju poeng på de siste tre kampene og avansement til kvartfinalen i cupen er meget sterkt av laget fra Kringsjå. Det er godt å ta med seg inn i en tøff hjemmekamp mot Brann som innehar bronseplassen, men har variert resultatmessig de siste ukene. 

Annonse fra Toppserien: