Brann hamret inn hele seks scoringer mot Kolbotn. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Underholdning av ypperste klasse

Med fem mål i snitt i de fem kampene, kan vi trygt si at pinserunden leverte underholdning av ypperste klasse.

Kolbotn - Brann 2-6 (2-3)
Mål: 0-1 Karoline Haugland (6), 1-1 Johanne Fridlund (14), 2-1 Eline Hegg (22), 2-2 Johanna Renmark (39), 2-3 Rakel Engesvik (42), 2-4 Anna Aahjem (48), 2-5 Tuva Henriksen selvmål (56), 2-6 Anna Aahjem (70)

Etter en positiv periode med fem poeng på de siste fire kampene, har ting begynt å se litt lysere ut for Kolbotn. Denne runden trengte de nok å være på deres beste om det skulle bli poeng mot et medaljejagende Brann-lag.

Men det nyopprykkede laget fikk en verst tenkelig start på oppgjøret med den tidligere dobbeltmesteren. Bare seks minutter var spilt da Johanna Renmark fant Karoline Haugland på bakre stolpe. Midtbanespilleren var nådeløs og hamret Brann ledelsen.

Det varte derimot ikke lenge, for Kolbotn bestemte seg for å sjokkere bergenserne. Like før kvarteret var spilt sørget Johanne Fridlund for balanse i regnskapet etter å ha bli truffet av klareringen til Aurora Mikalsen.

Og drøye åtte minutter senere var kampen snudd på hodet. Eline Hegg mottok ballen ute til venstre, skar innover i banen og bøyde ballen lekkert i det nærmeste krysset.

Kalddusjen virket ikke å affisere Brann nevneverdig. Gjestene var svært giret på å slå fort tilbake, men måtte vente til det nærmet seg halvtid. Etter 39 minutter kom imidlertid utligningen signert Johanna Renmark, før kampen var snudd på nytt få minutter senere da Rakel Engesvik hamret inn 3-2.

Verre ble det for Kolbotn like etter pause. Tre minutter ut i andre omgang viste Anna Aahjem styrke, vendte bort Tuva Henriksen og satte inn 4-2.

Ikke lenge etter var nevnte Henriksen uheldig og satte kula i eget nett, godt hjulpet av en fomlete inngripen av Selma Panengstuen.

Da var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne, men Brann ga seg ikke med det. 20 minutter før slutt satte Anna Aahjem kronen på verket og sørget for 6-2 - igjen etter en svak involvering av den vanligvis solide Panengstuen.

Og med det var målfesten på Grorud over. Etter at Kolbotn fikk en marerittstart, sjokkerte de Brann ved å snu kampen, før bergenserne viste klasse og kjørte over det nyopprykkede laget.

Seiret i derbyet

Røa - Lyn 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Jenny Røsholm Olsen (34), 0-2 Kamilla Melgård (52), 1-2 Julie Hoff Klæboe (62)

Det var mye prestisje som stod på spill på Røa kunstgress, i tillegg til tre poeng. Her var det duket for slaget om Oslo vest da Lyn tok den korte turen fra Kringsjå.

I derbyet var det bortelaget som fikk kampens første mulighet ved Luisa Galteland, men skuddet tok innom en forsvarer og havnet i klypene til Louise Högrell.

En stund senere var det Røa og Ragne Svastuen som fikk sjansen, men det harde skuddet gikk over mål.

Det gjorde ikke forsøket til Jenny Røsholm Olsen etter 34 minutter. Vertene mistet ballen i ugunstig posisjon og Lyn kontret. Kamilla Melgård fant Røsholm Olsen som bøyde inn ledermålet for Lyn.

Også etter hvilen kunne bortelaget juble. Bare sju minutter ut i andre omgang viste Kamilla Melgård følsomhet av ypperste klasse og sørget for 2-0 med en elegant avslutning over Högrell.

Da så det tungt ut for Røa, men hjemmelaget fikk fornyet håp da Julie Hoff Klæboe reduserte med drøye halvtimen igjen å spille.

I løpet av den siste halvtimen hadde Røa et par enorme sjanser til å redde poeng, deriblant ved Cassanda Bogere, men innsiden av stolpen hindret utligning.

Nærmere kom ikke Røa som må innse at det er Lyn som er best i Oslo vest denne gangen.

Lyn tok med seg både prestisjen og poengene i Slaget om Oslo vest. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Dramatisk snuoperasjon

Stabæk - Åsane 3-2 (0-1)
Mål: 0-1 Marina Jensen (43), 0-2 Milena Kokosz (48), 1-2 Monica Nedgård Isaksen (64), 2-2 Iris Omarsdottir (82), 3-2 Emilie Bølviken (85)

Åsane jaktet sesongens første seier da de tok turen til Nadderud for et møte med Stabæk.

Det tok lang tid før det kom en skikkelig målsjanse i Bærum, men da den kom etter 25 minutter var den til gjengjeld svært stor. Et flott innlegg fra Selma Løvås fant Milena Kokosz som ikke fikk avsluttet skikkelig. Ballen rullet mot bakre stolpe, der Synne Kjølholdt befant seg, men heller ikke hun fikk nok futt i avslutningen og ballen trillet inn til Sunniva Skoglund.

Like før pause skulle imidlertid gjestene få scoringen sin. En flott spillvendig endte til slutt hos Marina Jensen, som viste dødelige avslutningsegenskaper og hamret inn 1-0.

Og bare noen minutter etter sidebytte sto det 2-0 til bergenserne. Milena Kokosz prøvde lykken fra rundt 20 meter og kunne se at ballen suste forbi Skoglund i buret.

Det var en tung pille å svelge for Stabæk, men få minutter senere fikk de fornyet håp da Andrine Mo fikk sitt andre gule kort og ble utvist.

Og med en spiler mer på banen tok vertene kontroll og fikk en rask redusering ved Monica Nedgård Isaksen.

Da kunne hjemmelaget presse på for mer og de hadde mer enn nok sjanser til å få en utligning. De måtte derimot vente helt til det 82. spilleminutt før Åsane-muren sprakk igjen.

Toppscorer Iris Omarsdottir fikk muligheten alene med keeper, og takket og bukket for det. Stabæk-spissen var iskald og satte inn 2-2 med sitt åttende mål for sesongen.

Men dramatikken på Nadderud var ikke over. For bare tre minutter senere var kampen snudd i favør Stabæk, takket være Emilie Bølviken som fikk kranglet ballen over målstreken etter en corner.

Det ble også kampens siste scoring som sørger for at Stabæk tar alle poengene etter en dramatisk snuoperasjon i sluttminuttene.

Oppskriftsmessig seier

Arna-Bjørnar - Vålerenga 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Elise Thorsnes (3), 0-2 Tuva Espås (45), 1-2 Linnea Sælen (73), 1-3 Janni Thomsen (75)

På Arna var det duket for et oppgjør mellom topp og bunn, da jumboplasserte Arna-Bjørnar fikk besøk av serieleder Vålerenga.

Gjestene fra hovedstaden viste ingen nåde mot et ungt Arna-Bjørnar-lag i motvind. Det tok bare tre minutter før Elise Thorsnes chippet serielederen i føringen.

Bunnlaget gjorde seg ikke vekk i innledningen, men etter hvert som omgangen ble eldre, tok Vålerenga fullstendig kommandoen og pepret hjemmelagets mål. Men Arna-Bjørnar stod imot alt som kom, både ved hjelp av en god Hanne Larsen og tverrliggeren.

Like før pausesignalet gikk, fikk vertene en gedigen mulighet til å utligne, men Jalen Tompkins og stolpen stoppet Linnea Sælen.

Etter pause gikk Vålerenga rett i angrep og doblet ledelsen ved Tuva Espås, som gjorde en nærmest umulig oppgave enda mer umulig for Arna-Bjørnar.

Vertene ga seg imidlertid ikke uten kamp og fikk fornyet håp om poeng da Linnea Sælen fant frem tryllestaven og banket inn reduseringen.

Dessverre for Arna-Bjørnar ble reduseringen bare en vekker for Vålerenga, som nesten umiddelbart tok tilbake tomålsledelsen sin ved kaptein Janni Thomsen som sørget for 3-1.

Det ble også spikeren i kista for Arna-Bjørnar, som ikke overraskende taper for Vålerenga. Serielederen slår dermed kraftig tilbake etter nederlaget mot Rosenborg sist runde.

Sen scoring avgjorde storkampen

Rosenborg - LSK Kvinner 3-2 (2-0)
Mål: 1-0 Frøya Dorsin (10), 2-0 Camilla Linberg (43), 2-1 Thea Kyvåg (66), 2-2 Emilie Woldvik (86), 3-2 Rebecka Holum (90+1)

Apropos Rosenborg, så var de i aksjon i en skikkelig storkamp mot LSK Kvinner på Koteng Arena.

Seieren over serielederen forrige runde hadde åpenbart gikk trønderne selvtillit før en ny storkamp, for det tok ikke mer enn 10 minutter før Frøya Dorsin hadde bredsidet inn 1-0.

For n-te gang denne sesongen sørget en sen scoring for at Rosenborg tok alle tre poengene. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Etter scoringen var det Rosenborg-dominans og vertene kunne fort ha scoret flere mål på kort tid.

For LSK Kvinner var det Mia Authen som kom nærmest, men Rugile Rulyte hadde grei kontroll på distanseskuddet.

To minutter før pause skulle Rosenborg endelig få uttelling igjen. Målscorer Dorsin ga ballen videre til Camilla Linberg, som straffet gamle lagvenninner ved å sette inn 2-0 via hanskene til Cecilie Fiskerstrand.

Dermed ble det et tøft utgangspunkt for LSK Kvinner før de siste 45 minuttene, men "Fugla" ga gass etter pause og var bare en stor redning fra Rulyte unna å redusere.

Midtveis i omgangen kom også reduseringen for gjestene. Thea Kyvåg ble spilt alene gjennom med keeper og plasserte inn 2-1.

Etter dette var Emma Reshane nære ved å pirke inn utligningen etter rot i hjemmelagets forsvar, men stillingen forble 2-1.

Men med fire minutter igjen å spille sto kaptein Emilie Woldvik frem for LSK Kvinner ved å banke inn utligningen.

Da gikk det mot ett poeng til hvert av lagene, men det ville ikke Rebecka Holum ha noe av. Angrepsspilleren var lysten på alle tre, og på overtid sikret hun seieren for Rosenborg med en kontant avslutning via stolpen.

Rosenborg går dermed seirende ut av duellen mellom topplagene, og henger seg på Vålerenga, mens bortemarerittet til LSK Kvinner denne sesongen bare fortsetter.