UTSATT KAMP, TOPPKAMP OG KNUSENDE SEIRE

Den niende runden i Toppserien ble litt amputert etter at Avaldsnes - Stabæk ble utsatt. Men i de fire kampene som ble spilt ble det servert god underholdning. Serieleder Vålerenga viste at de er best i Oslo, mens krisen i Brann bare forverrer seg.

Arna-Bjørnar – Røa 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Lena Soleng Hansen selvmål (51), 1-1 Linnea Sælen (89)

På Arna var det duket for et interessant oppgjør mellom bunnlaget Arna-Bjørnar og sesongens overraskelseslag Røa. Bergenserne har slitt tungt hittil, mens Røa virkelig har imponert og lå på 3.-plass før avspark.

Det ble en fartsfylt åpning på oppgjøret med en stor sjanse til hjemmelaget tidlig. Litt utover var det gjestene som tok over og så farligst ut, men Arna-Bjørnar var godt med i kampen tross at keeper Hanne Larsen sto oppført med fire redninger.

Like før pause fikk hjemmelagets Miljana Ivanovic en kjempesjanse, men forsøket ble reddet. Ingen av lagene klarte å få hull på byllen før hvilen og det sto 0-0.

Andre omgang åpnet med et trykk mot vertenes mål, som etter 51 minutter resulterte i Røa-ledelse. Men bortelaget måtte ha hjelp fra en klønete involvering fra Lena Soleng Hansen. Forsvarsspilleren misset i et tilbakespill som trillet forbi keeper og inn i nettmaskene.

En marerittstart på de siste 45 minuttene for Arna-Bjørnar, og det kunne blitt verre da en ny stygg feil i forsvaret sendte Tuva Espås gjennom, men Hanne Larsen reddet.

Røa fortsatte å skape farligheter, men klarte ikke å punktere kampen. Dermed var det fortsatt håp om poeng for Arna-Bjørnar, og like før slutt kom utligningen. Hjemmelaget kontret og til slutt sto Soleng Hansen alene med keeper. Hildegunn Sævik parerte skuddet, men rett til Linnea Sælen som kontant banket inn 1-1.

Røa fikk en sjanse til å ta seieren helt på tampen, men det ble til slutt poengdeling på Arna Idrettspark.

Reisetrøbbel

Avaldsnes – Stabæk

Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk ble utsatt grunnet reisetrøbbel. Ny dato for oppgjøret er ikke bestemt enda, men kommer senere.

Smilla Vallotto og resten av Stabæk fikk reiseproblemer på vei til Karmøy. Kampen mot Avaldsnes ble dermed utsatt. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Snudde etter pause

LSK Kvinner – Åsane 3-1 (0-1)
Mål: 0-1 Kaja Karlsen (16), 1-1 Mimmi Löfwenius Veum (50), 2-1 Amanda Johnsson Haahr (54), 3-1 Mimmi Löfwenius Veum (60)

LSK Kvinner håpte å snu en litt dårlig trend da de fikk besøk av Åsane i LSK-hallen denne runden. Men bergenserne har vist stigning og tatt litt poeng i det siste, så det var ingen enkel oppgave som ventet for hjemmelaget.

Det skulle også vise seg å bli tøft fra starten av for LSK Kvinner. Selv om de gulkledde åpnet greit og hadde et par greie muligheter, var det gjestene som tok føringen etter en nydelig scoring av Kaja Karlsen.

Etter åpningsmålet styrte hjemmelaget kampen og sto for sjansene. Åsane var knapt over midten og hadde nok med å forsvare seg, men klarte å stå imot til pause.

Også etter hvilen var det sjanser for kanarifuglene, men Savanna Duffy vartet opp med flere gode redninger. Åsanes sisteskanse klarte imidlertid ikke stå imot da Mimmi Löfwenius Veum fikk sjansen fra kort hold etter 50 minutter, og utlignet til 1-1.

Utligningen ble starten på noen magiske minutter for LSK Kvinner. Like etter var kampen nemlig snudd i favør vertene. Amanda Johnsson Haahr plukket opp ballen etter en tøff duell i feltet, og plasserte ballen kontrollert i mål alene med Duffy.

Ikke mange minuttene senere ble kampen avgjort. Vertene kombinerte fint ute til venstre før Oda Johansen slo inn i feltet. Innlegget var presist og ble møtt av en kontant heading i lengste hjørne fra Mimmi Löfwenius Veum, og hjemmelaget ledet 3-1.

LSK Kvinner hadde muligheter til å pynte ytterligere på resultatet, men nøyde seg med 3-1 og klatrer opp til 3.-plass på tabellen.

Best i byen

Vålerenga – Lyn 4-0 (0-0)
Mål: 1-0 Karina Sævik (51), 2-0 Trine Skjelstad Jensen selvmål (59), 3-0 Felicia Rogic (66), 4-0 Karina Sævik (83)

I hovedstaden var det klart for byderby denne runden i kampen mellom øst og vest. Vålerenga tok imot Lyn til dyst på Intility Arena i et oppgjør der mer enn de tre poengene sto på spill.

Det ble ikke noe fyrverkeri av en åpning på Oslo-derbyet denne søndags ettermiddagen. Kampen åpnet rolig, uten veldig mange sjanser.

Litt utover i omgangen tok det seg opp litt, og det var Lyn som var nærmest scoring ved flere anledninger, men en god Guro Pettersen i Vålerenga-buret hindret baklengsmål med godt keeperspill.

Etter 45 spilte minutter sto det 0-0, der Lyn hadde de største sjansene.

Serielederen hevet seg derimot etter pause, og fikk ledermålet kort tid etter sidebyttet. Karina Sævik gikk i bakken inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Sævik tok straffen selv og sørget for 1-0 til Vålerenga.

Ikke lenge etter sto det også både 2 og 3-0. Først satte Trine Skjelstad Jensen ballen i eget nett etter timen spilt, før Felicia Rogic vartet opp med en klassescoring noen minutter senere. Den svenske angrepsspilleren fikk ballen til høyre i 16-meteren og banket den høyt oppe i nettet bak Sandra Rød Ask.

Lyn prøvde å komme tilbake i kampen og hadde et skudd i tverrliggeren signert Julie Jorde, men Vålerenga kontrollerte oppgjøret på stillingen 3-0, inntil Karina Sævik fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 83 minutter.

Serieleder Vålerenga fosser videre med tre nye poeng og tar samtidig med seg æren av å være best i Oslo etter 4-0 over Lyn.

Krisen fortsetter

Brann – Rosenborg 1-4 (0-2)
Mål: 0-1 Emilie Nautnes (3), 0-2 Anna Jøsendal (9), 0-3 Ingrid Stenevik selvmål (51), 0-4 Anna Jøsendal (56), 1-4 Marit Bratberg Lund (86)

Rundens storkamp fant sted på Stemmemyren da Brann tok imot Rosenborg til en slags skjebnekamp ingen av lagene hadde råd til å tape. Gulljagende Rosenborg måtte vinne for å holde følge med Vålerenga i toppen, mens Brann trengte sårt en seier for å komme seg ut av krisen de er i og henge seg på kampen om medalje.

Men den regjerende seriemesteren fikk en marerittstart på skjebnekampen og havnet under etter bare tre minutter. Anna Jøsendal tredde gjennom Emilie Nautnes, som var nådeløs alene med Aurora Mikalsen og sendte Rosenborg i føringen.

Og bare fem minutter senere sto det også 2-0 til gjestene. En feil av Ingrid Stenevik i de bakre rekker førte til at Anna Jøsendal kunne løpe over hele Branns banehalvdel, før hun sikkert satte inn 2-0.

Rosenborg fortsatte å spille Brann lave og hadde stort sett greo kontroll på kampen. Etter 23 minutter fikk derimot hjemmelaget en enorm dobbeltsjanse til å redusere, men på begge avslutningene var Rugile Rulyte i veien og vartet opp med to klasseredninger som hindret Brann-scoring.

Anna Jøsendal var svært sentral da Rosenborg forverret Brann-krisen. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til Rosenborg.

Åpningen på andre omgang var sjansefattig, men gjestene fra Trondheim var nådeløse og effektive når sjansen først bød seg. Etter 51 minutter snappet de opp et svakt oppspill som endte med at Emilie Nautnes avsluttet. Skuddet gikk via to Brann-forsvarere før ballen til slutt fant veien til nettmaskene bak Mikalsen og det sto 3-0 på Stemmemyren.

Vondt ble også til verre for hjemmelaget, for få minutter senere var det 4-0. Aurora Mikalsen reddet det første skuddet fra Synne Skinnes Hansen, men returen havnet hos Anna Jøsendal, som enkelt kunne sette inn sin andre scoring for dagen.

Begge lag hadde sjanser til å score etter dette. Blant annet hadde Rikke Nygard en sjanse til å redusere, men skuddet smalt i stolpen. Brann fikk til slutt en redusering da et innlegg fra Marit Bratberg Lund fant veien til nettmaskene, men det var altfor lite altfor sent for bergenserne, som går på en kjempesmell med 1-4-tap for Rosenborg og forverrer sin egen krisesituasjon.