Hønefoss var sterkest i storkampen mot Bodø/Glimt og leder nå tabellen i 1. divisjon. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Hønefoss - Bodø/Glimt 1-0

Festet grepet om 4.-plassen

KIL/Hemne - Viking 0-3 (0-3)
Mål: 0-1 Ida Holm Neset (16), 0-2 Karen Rygg Ims (18), 0-3 Karen Rygg Ims (24)

Med tanke på fjerdeplassen var det viktige poeng som sto på spill da fjerdeplasserte Viking gjestet 5.-plass KIL/Hemne.

De mørkeblå har vært i meget god form i det siste, og fikk også første sniff av scoring i Trøndelag.

Karen Rygg Ims ble spilt gjennom, men kom litt skrått som gjorde at skuddet fra lynvingen ble blokkert ut til corner.

Men da kvarteret var passert var det ingen som kunne stoppe J19-landslagsspilleren. Rygg Ims fikk slått inn fra venstre mot første stolpe. Ballen gikk forbi Hanne Sæthre Jakobsen, men bak henne kom Ida Holm Neset og sendte rogalendingene i føringen.

Bare få minutter senere var Rygg Ims på farten igjen. Denne gang angrep Viking langs høyre og fikk slått inn til Rygg Ims på bakerste. Kantspilleren gjorde ingen feil og doblet gjestenes ledelse.

Marerittminutter for KIL/Hemne, som bare skulle bli verre. For seks minutter senere angrep Viking igjen. Gjestene utnyttet et hav og bakrom og spilte Kajsa Pettersen alene gjennom. På uselvisk vis trillet hun ballen videre til Rygg Ims som fikk en enkel jobb med å trille inn 3-0.

Da så det tøft ut for vertene å komme tilbake, og de var heldige som ikke havnet under med fire da Rygg Ims nok en gang kom alene med keeper litt senere. Denne gangen klarte ikke kantspilleren å overliste Martine Dokken og KIL/Hemne slapp unna.

Andre omgang handlet i stor grad om å kontrollere inn de tre poengene. Og selv om KIL/Hemne var farlig frempå ved et par anledninger tidlig i omgangen, fant ikke trønderne veien til nettmaskene.

Med en drøy halvtime igjen fikk Viking og Kajsa Pettersen muligheten til å punktere kampen for godt, men skuddet smalt i tverrliggeren. Returen havnet hos tomålsscorer Rygg Ims, men Eivor Grindeland fikk avverget på streken.

Fem minutter før slutt fikk KIL/Hemne tidenes sjanse til å tenne et lite håp, men straffesparket fra Sara Eggesvik ble reddet av Emma Jönsson.

Dermed vinner Viking 3-0 og har full kontroll på 4.-plassen, med sju poeng ned til Fyllingsdalen.

Karen Rygg Ims herjet med KIL/Hemne og sørget for at Viking fører an i kampen om 4.-plassen. Foto: Alexander Larsen

Skaffet seg luke i bunnkampen

Odd - FKH/Avaldsnes 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Cecilie Mjelde (13), 2-0 Signe Strømnes (17)

I bunnen av tabellen ble det også spilt om livsviktige poeng denne runden. Blant disse var oppgjøret mellom nedrykkstruede Odd og FKH/Avaldsnes på Skagerak Arena.

Oppgjøret i Skien startet kaotisk med høy intensivitet fra begge lag, uten at det resulterte i nevneverdige målsjanser.

I åpningsminuttene var det gjestene som var farligst frempå, men de klarte ikke å sette Emma Rønning på noen prøver.

Etter innledningen kom Odd mer fremover og fikk uttelling etter 13 minutter. Kamilla Ahlbom fosset nedover høyresiden og slo 45 grader ut til Cecilie Mjelde, som plasserte vertene i ledelsen.

Tyngre ble det for FKH/Avaldsnes noen minutter senere. En corner ble halvklarert og resulterte i klabb og babb innenfor gjestenes sekstenmeter. Til slutt havnet ballen hos Signe Strømnes som kastet seg frem og tuppet inn 2-0.

Med 2-0 i boks kunne Odd styre og kontrollere kampen, og var totalt sett det farligste laget. Utenom et forsøk fra Solfrid Bråthen etter drøyt 25 minutter hadde vertene god kontroll og kunne gå til pause med et solid overtak.

Etter pause trykket FKH/Avaldsnes på innledningsvis, men sjansene falt til Odd. Blant annet til målscorer Signe Strømnes, som etter 53 minutter fikk stå mutters alene i feltet og heade mot mål. Ballen skled imidlertid av hodet og gikk utenfor.

Litt senere var Strømnes igjen i sentrum da hun fikk avsluttet delvis alene med keeper, men avslutningen ble blokkert til corner.

For gjestene var kanskje Kristina Svandal nærmest etter et korridorfrispark, men spissen var akkurat for sent ute til å få avsluttet.

Utenom dette hadde Odd grei kontroll og slapp ikke FKH/Avaldsnes til mye. Til slutt kunne de også juble for 2-0-seier og tre meget viktige poeng.

Fikk marerittstart - snublet i opprykkskampen

Fyllingsdalen - AaFK Fortuna 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Nina Vestbøstad (1)

I Bergen møttes to lag som håpte å slå tilbake etter tap i høstsesongens første kamp, da Fyllingsdalen tok imot serieleder AaFK Fortuna.

I vestlandsoppgjøret tok det bare 20 sekunder før kampens første scoring kom, og det var hjemmelaget som sjokkerte serielederen.

En lang ball havnet hos Julie Rasmussen som kom seg fri langs venstre. Hun slo lavt inn foran mål til nysigneringen Nina Vestbøstad som sto helt alene i feltet og fikk en enkel oppgave med å bredside inn 1-0.

Etter marerittstarten var det AaFK Fortuna som presset på for en utligning, men uten å skape det helt store. Karna Solskjær var nærmest fra skrått hold, men spissen ble satt under press og avsluttet til side for mål.

Fyllingsdalen hadde også et par småfarligheter på kontringer, men lå stort sett lavt og forsvarte seg kynisk og mesterlig.

I andre omgang kom AaFK Fortuna ut i et helt annet tempo enn i første omgang. Serielederen trykket voldsomt på og skapte flere sjanser til å utligne.

Karna Solskjær fikk avsluttet fra 7-8 meter, men Sandra Rød Ask reddet med beina. Deretter var det Linn Huseby som fikk sjansen fra omtrent samme hold, men heroisk forsvarsspill fra vertene gjorde at de fikk blokkert.

Heller ikke på returen klarte gjestene å score og Fyllingsdalen fikk klarert til slutt.

Hjemmelaget red av stormen og fikk etter hvert flere gode kontringsmuligheter, uten at de klarte å utnytte dem til det fulle.

I motsatt ende ble Maria Herdel Pedersen spilt alene gjennom, men også dansken ble stoppet av Rød Ask.

Tross et massivt trykk mot slutten fra AaFK Fortuna, klarte de aldri å finne en vei gjennom vertenes forsvar eller forbi Sandra Rød Ask.

Fyllingsdalen holdt unna og tok en kjempeskalp med 1-0-seier over AaFK Fortuna, som snubler i opprykkskampen og går på sitt andre strake tap.

Sofie Riis og AaFK Fortuna snublet i opprykkskampen. Foto: Kristian Moe

Tok sterkt bortepoeng

TIL 2020 - Øvrevoll Hosle 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Mali Trøan (54), 1-1 Kristin Haugstad (81)

Apropos bunnkamp og særdeles viktige kamper, var det også tilfellet i Tromsø, der TIL 2020 var vertskap for tabelljumbo Øvrevoll Hosle på desperat poengjakt.

Det ble en svært sjansefattig første omgang i Nord-Norge. TIL 2020 hadde mest ball, men klarte ikke å spille seg til noen særlige målsjanser.

Også for Øvrevoll Hosle skortet det voldsomt offensivt, selv om det var gjestene som fikk omgangens første og eneste skudd på mål ved Ellen Halseth. Det gikk imidlertid rett i klypene til Marie Aspenes.

Basert på hvordan første omgang ble, var det kanskje ikke overraskende at lagene gikk til pause uten scoringer.

Dette var en kamp som ga følelsen av at første målet vinner. Det gikk til TIL 2020 etter 54 minutter da Johanne Haug fant Mali Trøan med et innlegg. TIL 2020-kapteinen kastet seg frem og satte inn 1-0.

Minutter senere fikk Oda Lillegård en stor sjanse til å doble, men skuddet gikk utenfor.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på for å punktere kampen for godt og med 20 minutter igjen burde de nok gjort det. Først headet Mali Trøan et innlegg i tverrliggeren. Returen havnet hos Lillegård som fikk sitt skudd blokkert, før Ina Hoff Fuglås satte ballen over fra god posisjon.

Da TIL 2020 ikke klarte å avgjøre kampen, slo Øvrevoll Hosle til med ni minutter igjen. Tiril Haga kranglet med seg ballen og slapp videre til Kristin Haugstad, som utlignet med en velplassert avslutning i lengste hjørne.

Mot slutten var TIL 2020 nærmest seieren ved Mali Trøan, men Hannah Markussen reddet og sørget for at tabelljumboen tar med seg ett poeng med hjem fra Nordens Paris.

Sterkest i toppkampen - overtok serieledelsen

Hønefoss - Bodø/Glimt 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (1)

Den 15. serierunden i 1. divisjon hadde spart desserten til slutt og ble avsluttet på best mulig vis med toppkamp mellom serietoer Hønefoss og serietreer Bodø/Glimt.

På AKA Arena var det vertene som fikk en skikkelig pangstart. Klokken hadde så vidt passert 30 sekunder da Inger Vadder ble spilt gjennom. Bodø/Glimt-keeper Aubrei Corder feilberegnet og ble fullstendig utspilt. Med en Corder på bærtur og åpent mål, kunne Silje Nyhagen enkelt trille Hønefoss i ledelsen.

Like etter det tidlige ledermålet prøvde Synne Hamborg seg fra 18 meter, men ballen suste over mål.

Derfra og inn til pause skulle det meste handle om Bodø/Glimt. Lise Dissing prøvde å curle inn utligningen fra distanse, men Mari Hasselknippe fikk slått til corner.

Deretter var det Kristina Brudvik som prøvde skuddfoten, men også hun ble hindret av en Hasselknippe i full strekk.

Sjansene fortsatte å renne på for de gulkledde fra Bodø. Andrea Holmstrøm hadde et forsøk utenfor, før Kristina Brudvik fikk en eventyrlig mulighet etter et innlegg. Midtbanespilleren traff imidlertid ballen helt feil og sleivet den utenfor.

Tross det massive Bodø/Glimt-trykket forble stillingen 1-0 til pause.

Bare tre minutter etter pause fikk Inger Vadder en enorm sjanse til å øke til 2-0. Kristin Gumaer fant henne med et lurt innlegg, men avslutningen fra fem meter ble mesterlig stoppet av Corder.

Deretter jevnet kampen seg veldig ut og spillet foregikk for det meste mellom de to sekstenmeterne. Dermed gikk det lengre mellom sjansene.

Men ti minutter før slutt kombinerte Hønefoss seg fremover. Selma Olderheim avanserte, slapp videre til Gumaer og endte til slutt opp med ballen på sju meter. Men avslutningen ble litt for svak og gikk rett på Corder.

Naturlig nok måtte Bodø/Glimt fremover for å få en utligning og gjestene presset på i sluttminuttene. De slet imidlertid med å bryte ned et kompakt hjemmelag, helt til Synne Moe plutselig fikk sjansen i feltet på overtid.

Forrige helgs matchvinner mot AaFK Fortuna klarte derimot ikke å utnytte muligheten og ble stoppet av en matchvinnerredning av Mari Hasselknippe.

Flere sjanser fikk ikke Bodø/Glimt, som taper toppkampen på AKA Arena. Dermed forblir de på 3.-plass, mens Hønefoss overtar tabelltoppen og leder an i opprykkskampen.