VÅLERENGAS TØFFE VEI TIL CHAMPIONS LEAGUE

Annonse:

 

I går møtte Vålerenga LSK Kvinner på Intility Arena i en spennende kamp som endte med stillingen 2-2. På banen så man et Vålerenga lag som muligens fortsatt hadde lørdagens tøffe, og lange, kamp mot Celtic i bena. En kamp de vant hvor seieren sendte Vålerenga videre til play-off i Champions League. Hvem Oslolaget skal møte videre i kvalifiseringen blir annonsert allerede i morgen, og motstanderne det står om er tøffe. 

Vålerenga kommer til å få en vanskelig vei inn i gruppespillet. Deres potensielle motstandere er Vfl Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Real Madrid CF, AC Sparta Praha, BK Häcken eller Manchester United Women FC. Uansett hvem Vålerenga trekker, blir det en tøff kamp. 

– Jeg vet hvilke fem lag vi kan bli trukket mot, men jeg har ikke satt meg veldig inn i for eksempel Sparta Praha og hvor gode de er, sier trener for Vålerenga Nils Lexerød.

Nils Lexerød, trener for Vålerenga ser frem til Champions League kamp på Intility Arena
Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0438

– Jeg tror vi er jevnbyrdige med Häcken og Sparta Praha. Og så tror jeg i utgangspunktet at vi skal være ydmyke nok og si at både Wolfsburg, Paris Saint Germain og Real Madrid er bedre lag enn Vålerenga. Men, så har det skjedd før i fotball at det svakeste laget går videre, avslutter Lexerød. 

Et eksempel på dette er Arsenal som ble slått ut av Champions League kvalifiseringen denne helgen av det mindre kjente laget Paris FC. Nils Lexerød går altså positivt inn i kampene uansett motstander. I play-off spiller klubbene to kamper mot hverandre,  en på hjemmebane, og en på bortebane. Uansett hvem Vålerenga trekker, blir det altså storkamp på Intility Arena i høst. Hvem kampen spilles mot, blir spennende å se. 

Både Vålerenga og Brann vant sine kamper i helgen som vil si at begge de norske lagene er klare for runde to i kvalifiseringen for Champions League. 

Lagene vil nå gå inn i en siste playoff-runde for å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Da spilles det to kamper mot samme motstander, en hjemme og en borte. Kampene spilles 10./11. og 18./19. oktober.

Hvilke motstander Brann og Vålerenga møter videre blir klart i trekningen fredag, 15. september kl. 13.00.



Annonse fra Toppserien: