VANVITTIG TOPPSTRID

Toppstriden i 1.-divisjon har virkelig dratt seg til. Med bare to kamper igjen kjemper tre lag om de to øverste plasseringene som gir opprykkssluttspill til høsten.

Medkila – Amazon Grimstad 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Natalie Cooke (15), 2-0 Natalie Cooke (59), 2-1 Taryn Siegele (80), 3-1 Kamilla Aabel selvmål (81)

Oppgjøret mellom Medkila og Amazon Grimstad var et ordentlig bunnoppgjør i en kamp som ingen av lagene hadde råd til å tape.

I Harstad var det gjestene fra det glade Sørlandet som kom best i gang og hadde noen tidlige avslutningsforsøk. Men på tross av dette var det Natalie Cooke og Medkila som fikk uttelling. Vertene jobbet seg frem til en corner og Cooke stanget kontant inn ledermålet for Medkila.

Etter kalddusjen fortsatte Amazon Grimstad å angripe og skape sjanser, men Emma Lykke Sjåfjell og Medkila-forsvaret holdt unna. Sjåfjell måtte i aksjon og hadde to gode redninger som hindret scoring, og sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse.

Bortelaget trykte på også etter hvilen, men kvarteret ut i andre omgang steg Natalie Cooke til værs på nok en corner og doblet Medkilas ledelse med enda et godt hodestøt. Amazon Grimstad presset og presset, men det virket ikke som at ballen ville i mål for gjestene. Blant annet hadde de en dobbeltsjanse der den første avslutningen ble headet unna på streken, før returen ble satt i tverrliggeren.

Medkila kunne endelig juble for seier igjen etter å ha slått Amazon Grimstad 3-1.

Ti minutter før full tid kom derimot scoringen for Amazon Grimstad. Taryn Siegele var sterkest i en duell i feltet og headet inn reduseringen på åpent mål, og tente håpet om poeng. Men gleden ble kortvarig da Medkila fikk enda en corner. Og akkurat som tidligere i kampen var Natalie Cooke først på ballen og fikk headet mot mål. Denne gangen gikk headingen via Kamilla Aabel og i mål, men like fullt scoring, som punkterte kampen og sørget for en meget viktig seier for Medkila som nå har like mange poeng som Amazon Grimstad i bunnen.

Bortespøkelset forsvinner ikke

KIL/Hemne – Grand Bodø 1-1 (1-1)
Mål: 0-1 Sigrid Bloch-Hansen selvmål (31), 1-1 Maren Snekvik (38)

I Trøndelag var det duket for kamp mellom et KIL/Hemne-lag i god form og Grand Bodø, som ikke har vunnet på bortebane denne sesongen.

Gjestene åpnet friskt med et par greie muligheter, før KIL/Hemne hadde en enorm sjanse med en heading i tverrliggeren etterfulgt av kaos på femmeteren uten at det endte med scoring. Deretter var det sjanser begge veier, før Grand Bodø tok ledelsen fra en corner. Sigrid Bloch-Hansen satt ballen i eget nett og dermed 1-0 til bortelaget.

Da var halvtimen akkurat passert, og det tok ikke lang tid før utligningen kom. Maren Snekvik tok ansvar på et frispark fra ca. 20 meter og hamret ballen i nærmeste hjørne. 1-1 sto seg til pause.

I løpet av de siste 45 minuttene fortsatte sjansene å komme på løpende bånd, der de fleste falt til hjemmelaget som hadde flere gode forsøk. Grand Bodø var heller ikke ufarlige, men ingen av lagene klarte å sette inn en avgjørende scoring og kampen endte 1-1. KIL/Hemne klatrer opp til 4.-plass, mens Grand Bodø fortsatt står uten borteseier.

Henger fortsatt godt med

Klepp – TIL 2020 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Ina Birkelund (19)

Med opprykkssluttspill i sikte tok TIL 2020 turen til Jæren for å møte Klepp denne runden. Traktortrøyene må finne seg i å spille sluttspill mot de andre 1.-divisjonslagene etter nedrykket, mens TIL 2020 jakter opprykkssluttspillet.

Og det var gjestene fra Tromsø som tok kommandoen fra start. Ikke lenge ut i kampen var det dårlig kommunikasjon i Klepp-forsvaret og et tilbakespill ble sendt forbi keeper Ida Mellem og i stolpen. Presset fortsatte og etter drøyt 20 minutter sendte Mali Trøen et innlegg på bakerste stolpe til Ida Birkelund, som bredsidet TIL 2020 i ledelsen.

Bortelaget fortsatte å dominere i store deler av kampen og skapte flere store sjanser som tvang debutant Ida Mellem i aksjon. I tillegg hadde TIL 2020 et distanseskudd som smalt i tverrliggeren.

Den andre scoringen uteble for gjestene og Klepp kunne sette inn en sluttspurt i jakten på poeng. Hjemmelaget var heller ikke langt unna og kom alene med Ingvild Villa to ganger mot slutten. TIL 2020-keeperen kom derimot seirende ut begge gangene og hindret utligning, som dermed sørget for at TIL 2020 vinner 1-0 og henger godt med Åsane og Øvrevoll Hosle i toppen av tabellen.

Knuste opprykksrivalen

Åsane – Øvrevoll Hosle 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 Katarina Dybvik Sunde (33), 2-0 Katarina Dybvik Sunde (38), 3-0 Katarina Dybvik Sunde (84), 3-1 Ella Opkvitne (89), 4-1 Katarina Dybvik Sunde (90)

Det var knyttet stor spenning til oppgjøret på Åsane Arena da denne sesongens to topplag, Åsane og Øvrevoll Hosle møttes til en viktig toppkamp.

Bergenserne startet med et par ok muligheter på eget kunstgress, før ØHIL hadde et frisparkforsøk fra langt hold som smalt i tverrliggeren. Åsane hadde derimot et lite overtak og etter 33 minutter havnet et langt innkast i beina til Katarina Dybvik Sunde på vei gjennom. Hun fikk pirket ballen forbi Una Langkås og enkelt sette inn 1-0 til Åsane.

Drøyt fem minutter senere var Dybvik Sunde på farten igjen. Hun kom først på et gjennomspill foran en utrusende Langkås og plasserte ballen over keeperen og inn i nettmaskene til 2-0. Åsane-spissen kunne fullført hattricket sitt før pause, men headingen snek seg like utenfor.

Katarina Dybvik Sunde (t.v.) scoret alle fire målene da Åsane knuste opprykksrival Øvrevoll Hosle. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Etter pause fikk hun en ny sjanse, men Langkås vartet opp med en god benparade. Hattricket skulle derimot komme for Dybvik Sunde etter 84 minutter. Hun ble spilt gjennom og alene med keeper var hun både bestemt og effektiv og satte inn 3-0 med en klinisk avslutning.

ØHIL fikk et trøstemål like før slutt da Ella Opkvitne stusset inn 3-1, men det hjalp så lite når Dybvik Sunde igjen kom alene med Una Langkås og plasserte inn hennes fjerde scoring for dagen. Dermed tar Åsane en knusende 4-1-seier over Øvrevoll Hosle og overtar samtidig serieledelsen.

Ute av kampen om topplasseringene

Hønefoss – AaFK Fortuna 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (24), 2-0 Sunniva Agathe Raaen (56), 3-0 Silje Nyhagen (61), 3-1 Lise Janbu Eide (80)

Rundens siste kamp utspilte seg mellom to lag som har hatt gode sesonger: Hønefoss og AaFK Fortuna. Sistnevnte hadde også en liten mulighet til å havne blant de to beste, men da måtte alle de tre gjenværende kampene vinnes.

Men hjemme på AKA Arena tok Hønefoss initiativet og satte press på AaFK Fortuna. Det resulterte først i en heading som traff tverrliggeren, før Silje Nyhagen ble spilt gjennom og lurte ballen mellom beina til Benedicte Lund Berge. Dermed var det vertene som tok ledelsen.

Gjestene fra Ålesund hevet seg etter scoringen og skapte flere gode sjanser. Men både presisjon på siste tredjedel og kvalitet på avslutningene manglet hos tangotrøyene, og 1-0 sto seg til pause.

Ti minutter etter sidebyttet ble jobben enda vanskeligere for sunnmøringene. Et svakt tilbakespill ble snappet opp av Sunniva Agathe Raaen som var nådeløs og trillet inn sin første scoring i 1.-divisjon. Og vondt ble til verre for AaFK Fortuna. Silje Nyhagen ble spilt gjennom og hun var sikker alene med keeper og la på til 3-0.

Gjestene satte inn en sluttspurt i håp om å gjenskape den mirakuløse snuoperasjonen de hadde mot Klepp forrige runde, og det ble tent et lite håp da Lise Janbu Eide nikket inn 3-1 ti minutter før full tid. AaFK Fortuna fortsatte å prøve seg med avslutninger, men denne gangen ble det med forsøkene. Hønefoss vinner dermed 3-1 og går opp på lik poengsum som AaFK Fortuna, som med tap nå er ute av kampen om topp 2-plasseringene.