VEIEN MOT ULLEVAAL: STOROPPGJØR VENTER I KVARTFINALEN

Onsdag er cupen endelig tilbake når kvartfinalene skal spilles.

Annonse:

 

Kampene onsdag spilles slik (kampstart 18.00): 

Brann – LSK Kvinner

Kolbotn – Lyn

Rosenborg – Vålerenga (NRK2)

Stabæk – Avaldsnes

Trekning av semifinalene skjer etter kveldens kamper – kl. 20.45 via denne lenken. 

 

Kjemper for å redde sesongen

Brann – LSK Kvinner, Stemmemyren kunstgress

I mange år var det LSK Kvinner som var det dominerende laget i Norge og som skulle forsvare Norges ære ute i Europa. Det er det ikke nå lenger.

Istedenfor er Brann sammen med Rosenborg laget som har muligheten til å oppnå suksess i Europa, og som er blant de store favorittene til å bli seriemester.

Bergenserne leder Toppserien med bare én serierunde igjen før sluttspillet settes i gang, og kommer også til å bli nummer én grunnet en langt bedre målforskjell enn Rosenborg.

Brann har slått tyrkiske ALG Spor og serbiske Spartak Subotica i Europa denne uken, og nå venter en avgjørende kvalifiseringskamp over to oppgjør hvor det blir bestemt om Brann tar seg til gruppespillet i Champions League eller ikke. Det samme gjelder også Rosenborg. Motstander trekkes 1. september.

Nysigneringen Tameka Yallop har også vært en solid tilvekst etter sin overgang fra West Ham. Rikke Nygard har foreløpig ikke fått vist seg like mye fram, men vil helt sikkert komme etter hvert.

Hos LSK Kvinner er håpet om å bli topp fire i Toppserien nå nærmest ute. Bare syltynn teori kan gjøre at de ender der etter det overraskende 1-2-tapet for Avaldsnes i helgen. Sesongen har vært tung for kanarifuglene, og derfor er cupen muligheten til å redde sesongen.

I fjor var det Brann som tok seg til cupfinalen og tapte for Vålerenga, mens det i 2020-sesongen var LSK Kvinner. At et av disse lagene igjen kan ta seg til Ullevaal, er langt fra utenkelig.

Les også: Full oversikt over overgangene i Toppserien og 1. divisjon denne sommeren.

Kan noen overraske?

Kolbotn – Lyn, Sofiemyr stadion

På Sofiemyr møtes to lag som i serien har veldig mye å spille for i siste serierunde hvor en topp fire-plassering står på spill.

Men først er det altså cupen som gjelder, og selv om ingen av disse lagene på noen som helst måte er noen favoritter til å ta seg til en cupfinale, har de definitivt vist at de kan skape trøbbel i enkeltkamper.

Kolbotn feide i helgen Røa av banen med 4-1 og har vunnet to av sine tre kamper etter sommerpausen, til tross for at midtstopper Sara Hørte har forsvunnet til Rosenborg.

Lyn derimot ser det verre ut for med tanke på topp fire. Ja, det er bare ett poeng, men det er Rosenborg som er motstander i siste oppgjør – og hadde det ikke vært for 1-1 hjemme mot Arna-Bjørnar for to runder siden, kunne de virkelig ha drømt om det til helgen.

Noe som også har vært viktig for Lyn, er at klubben har klart å beholde sine viktigste spillere i sommer, til tross for at flere nok er høyinteressante for andre klubber. Julie Jorde og Cathinka Tandberg, som begge var med å vinne sølv i EM med J19-landslaget denne sommeren, er to av disse.

Storkampen

Rosenborg – Vålerenga, Koteng Arena

Rosenborg tok seg til playoffen i Champions League søndag med 1-0 mot litauiske FC Minsk. Emilie Nautnes ble den store helten med sin scoring etter 72 minutter, og tirsdag ble hun igjen tatt ut på U23-landslaget.

Flere Rosenborg-spillere var også å se i A-landslagstroppen da Hege Riise gjorde sitt første uttak.

Mathilde Harviken og Emilie Joramo var begge med for første gang. I tillegg var Anna Jøsendal med.

Trønderne har vært i kanonform i lang tid nå, og står med åtte strake seirer i alle turneringer. I løpet av sommeren har Sara Hørte kommet inn dørene på Koteng Arena.

På motsatt banehalvdel har det også skjedd ting i sommer, blant annet med Rikke Nygard som dro til Brann. Men inn har også Karina Sævik kommet, som gjorde en god figur da hun spilte sin første hjemmekamp mot Lyn i helgen.

Angriperen viste seg som en aktiv trussel, men var ikke med i Riises landslagstropp.

Vålerenga har vunnet cupen de to siste årene, men står her overfor en tøff oppgave på bortebane på veien mot en ny triumf.

Les også: Sjekk rundens lag i Toppserien

Les også: Her er landslagstroppen til Hege Riise.

Karina Sævik er blant de store overgangene i sommer. Foto: Alexander Larsen

Outsideren

Stabæk – Avaldsnes, Nadderud stadion

Stabæk har levert en strålende sesong i Toppserien og ser ut til å bli nummer fire. Dermed blir de trolig med i det gjeveste selskapet denne høsten.

Ikke nok med det har de også nå gode muligheter til å ta seg til en semifinale i cupen når Avaldsnes er motstander på hjemmebane. Men Avaldsnes imponerte stort da de vant borte mot LSK Kvinner i helgen, og ødela på mange måter deres sjanser for å bli topp fire. Kanskje skal de knuse Stabæks cupdrøm også?

Likevel er det ganske lite som tyder på nettopp det. Stabæk har vunnet begge kampene i serien denne sesongen mellom lagene, og Karina Sævik er som kjent ikke lenger i klubben. Det er utvilsomt en svekkelse offensivt for laget fra Karmøy.

Stabæk og Per Inge Jacobsen har hatt en god sesong. Foto: Alexander Larsen
Annonse fra Toppserien: