LSK Kvinner og Brann møtes til storkamp i LSK-hallen i første serierunde. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Ventetiden er over: Nå starter alvoret

Toppserien er tilbake, og allerede i første serierunde får vi servert en ordentlig godbit mellom to av årets store medaljekandidater.

Annonse:

Artikkelen er skrevet i samarbeid med: 

En lang oppkjøring med ubetydelige treningskamper og fysiske tester er lagt bak oss.

Endelig skal det kjempes om poeng i Toppserien igjen.

Det er nå det gjelder. Nå starter alvoret.

Husk at lagene også denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det ikke spilles sluttspill på øverste nivå. I likhet med fjorårssesongen teller alle kamper like mye og poengene blir med gjennom hele sesongen. 

Alle kampene spilles lørdag. 

Slik ser 1. serierunde ut:

Kolbotn - Røa, lørdag 15:00

Åsane - Lyn, lørdag 15:00

Rosenborg - Arna-Bjørnar, lørdag 15:00

Vålerenga - Stabæk, lørdag 15:00

LSK Kvinner - Brann, lørdag 16:45

Tungvektsduellen

2024-sesongen åpner med et ordentlig smell når medaljekandidatene LSK Kvinner og Brann barker sammen i LSK-hallen. 

Begge lagene går nok inn i ny sesong med en god følelse. LSK Kvinner kapret som kjent bronsemedaljen etter en svært god sesong, mens Brann våknet ordentlig til liv på høsten etter at Martin Ho tok over som hovedtrener. 

Bergensere har også fått spilt tellende kamper i Champions League etter sesongslutt, hvor de har prestert svært godt og gått videre til en historisk kvartfinale, der et dobbeltmøte med regjerende mester Barcelona venter. 

Første kvartfinalemøte med Barcelona spilles allerede førstekommende onsdag. Kanskje Brann har denne kampen litt i tankene også. 

For LSK Kvinner har det vært en del utskiftninger i spillerstallen siden fjoråret, med mange spillere ut og mange nye inn. Hvordan de ser ut i første seriekamp blir derfor spennende å se. 

Uansett blir det nok en severdig fotballkamp med en fin atmosfære på tribunen. LSK Kvinner melder om over 1100 solgte billetter, så det kan bli utsolgt i LSK-hallen når disse to topplagene møtes til dyst. 

Tilbake i Toppserien

Et annet lag det blir spennende å følge med i første serierunde, er Kolbotn. 

De hvite og blå fra Nordre Follo viste imponerende robusthet gjennom hele fjoråret og rykket til slutt opp med klar margin. Spesielt defensivt var Kolbotn bunnsolide og slapp bare inn 13 mål i løpet av hele sesongen - desidert minst i 1. divisjon. 

Laget fra opprykkssesongen er det samme, der den eneste markante endringen er på trenersiden, der Luke Torjussen har kommet inn for Tresor Egholm. 

I sin første kamp tilbake i Toppserien får de bryne seg på Geir Nordbys Røa, som på vårparten i fjor var den store overraskelsen i Toppserien. 

Om Røa klarer å gjenskape fjorårets vårform, blir dette en svært tøff oppgave for Kolbotn, selv på hjemmebane. 

Så spørs det hvor mye Røa vil merke savnet av Tuva Espås som har signert for Vålerenga. 

De resterende kampene i første serierunde er som følger:

Åsane - Lyn

Rosenborg - Arna-Bjørnar

Vålerenga - Stabæk

Lyn hadde en solid sesong i fjor, men må i år klare seg uten toppscorer Anna Aahjem og midtbanestjerne Julie Jorde. Åsane Arena er en tøff bortebane å komme til, mot et Åsane-lag som er ganske likt som i fjor, med unntak av at Eirik Fjeldstad er erstattet av Øyvind Tjelde Haga på trenersiden. 

Selv om de foreløpig står uten fast hovedtrener, er Rosenborg storfavoritter på hjemmebane mot Arna-Bjørnar, som trolig må belage seg på en kamp for å unngå nedrykk. 

Vålerenga starter tittelforsvaret på hjemmebane mot Stabæk, i det som potensielt kan være et bananskall. Bærumslaget viste i fjor at de kan skape trøbbel for de beste lagene, og endte til slutt på en klar og respektabel 5.-plass. De håper nok å få en positiv start under ny hovedtrener, men får tøffest mulig motstander i serieåpningen når de gjester den regjerende seriemesteren på Intility Arena. 

Annonse fra Toppserien: