VIKTIGE KAMPER I TOPP OG BUNN

Denne helgen spilles viktige kamper i både toppen og i bunnen av tabellen.

Annonse:

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Søndag:

Medkila – Amazon Grimstad 13:30
KIL/Hemne – Grand Bodø 14:00
Klepp – TIL 2020 15:00
Åsane – Øvrevoll Hosle 15:00
Hønefoss – AaFK Fortuna 16:00

Bunnkampen

Medkila – Amazon Grimstad, Harstad stadion

Runden sparkes i gang med et svært viktig bunnoppgjør på Harstad stadion. Både Amazon Grimstad og Medkila har hatt en svært tung sesong med laber poengfangst, og begge trenger sårt en seier for å redusere luken oppover på tabellen og forbedre utgangspunktet før sluttspillet.

Ingen av lagene er i god form og har startet høstsesongen med to tap. Medkila hadde en fryktelig opplevelse rett etter ferien med et stygt 0-4-tap borte mot Klepp i en kamp som var avgjort allerede etter 10 minutter. Sist hevet de seg derimot og tapte knepent 0-1 for et KIL/Hemne-lag som har hatt en sterk sesong.

For Amazon Grimstads del ble det også tap for KIL/Hemne (1-2) rett etter ferien, før det ble fulgt opp med nok et 1-2-tap forrige runde mot Åsane, som jakter en topp 2-plassering.

Det blir nok viktig for sørlendingene å unngå nederlag mot Medkila, for med tap vil harstadværingene være likt på poeng, men med dårligere målforskjell. Dette er en kamp ingen av lagene har råd til å tape.

I god form

KIL/Hemne – Grand Bodø, Hemne Sparebank Arena

KIL/Hemne har hatt en god sesong og sanket godt med poeng jevnt over. 5.-plass og 24 poeng er absolutt sterkt, og trøndernes plass i 1. divisjon virker ganske trygg. Laget er også i god form og står med tre strake seire siden 1-4-tapet mot TIL 2020 12. juni.

Sist ble det seier mot bunnlaget Medkila, og denne helgen møter de Grand Bodø, som står med to strake tap og kan med tap havne i nedrykkssumpen om Amazon Grimstad slår Medkila.

Bodøværingene har en imponerende hjemmestatistikk, men står fortsatt uten seier på fremmed gress denne sesongen. Spørsmålet er om de klarer å overkomme bortespøkelset mot et KIL/Hemne-lag i flytsonen. Hvis ikke kan situasjonen bli litt prekær for Grand Bodø før høstens sluttspill.

Nøkkelspiller ferdigspilt

Klepp – TIL 2020, Klepp stadion

På Jæren kan det bli et høyinteressant oppgjør når Klepp får besøk av TIL 2020. Traktortrøyene har vært stabilt ustabile og ikke levd opp til forventningene etter nedrykket fra Toppserien. Sist fikk de også et skikkelig slag i trynet da AaFK Fortuna snudde 3-4 til 5-4 med to scoringer på overtid, og Klepp måtte reise hjem med null poeng tross fire scoringer rett vei.

På hjemmebane ønsker de nok å slå tilbake etter skuffelsen i Ålesund, men det blir langt fra enkelt mot TIL 2020, som virkelig kan utrette noe stort denne sesongen. Nysatsingen er bare tre poeng bak Åsane på 2.-plass, men med én kamp mindre spilt og kan ende opp med å spille opprykksluttspill mot bunn seks i Toppserien denne høsten.

Klepp må klare seg uten keeper Oda Bogstad resten av sesongen. Foto: Alexander Larsen

Om drømmen om et opprykksluttspill skal bli en realitet for TIL 2020, bør de resterende kampene i grunnspillet vinnes, og oppgaven starter på bortebane mot Klepp.

Laget fra Jæren må derimot klare seg uten nøkkelspiller og keeper Oda Bogstad, som er ute for resten av sesongen grunnet skade.

Viktig toppkamp

Åsane – Øvrevoll Hosle, Åsane Arena

Rundens største begivenhet finner sted på Åsane Arena i Bergen når divisjonens to topplag møtes til en ekstremt viktig kamp.

Øvrevoll Hosle startet høstsesongen med en hjemmesmell mot AaFK Fortuna, men revansjerte tapet bare noen dager senere ved å vinne 2-1 på Color Line Stadion. Med seier også mot hjemmesterke Grand Bodø i Nordlandshallen forrige helg, er østlendingene på god vei til å sikre seg en plassering blant de to beste, og dermed en plass i høstens opprykksluttspill.

Tre poeng bak følger Åsane, som for øyeblikket innehar den viktige 2.-plassen. Men den plassen er langt ifra sikret for bergenserne med TIL 2020 pustende like bak. Åsane er ubeseiret på de siste seks kampene, men har også avgitt poeng ved å spille uavgjort mot KIL/Hemne og TIL 2020.

Bergensernes forrige tap var 22. mai mot nettopp Øvrevoll Hosle. Den gang var denne helgens gjester sterkest på eget kunstgress og vant 1-0.

Kan henge seg på

Hønefoss – AaFK Fortuna, AKA Arena

Den 16. serierunden avsluttes på AKA Arena mellom Hønefoss og AaFK Fortuna, i det som kan bli et jevnt oppgjør.

Sunnmøringene hadde en meget tøff første uke etter ferien med tre kamper på sju dager, mot henholdsvis Øvrevoll Hosle (borte og hjemme) og Klepp. Det endte med to seiere og et tap, som gjør at tangotrøyene er i nærheten av de tre lagene foran.

Det nyopprykkede laget har utrolig nok ikke spilt en eneste uavgjort denne sesongen, og står med åtte seiere og seks tap. 24 poeng er imponerende og gjør at de ligger på en sterk 4.-plass, med én kamp mindre spilt enn alle lagene utenom TIL 2020.

Hønefoss har også hatt en godkjent sesong og ligger bare tre poeng bak denne helgens motstander. De har også bevist at de kan spille jevne kamper mot de aller fleste lagene, og det samme kan skje her.

I det omvendte oppgjøret mellom lagene ble det derimot langt fra jevnt. Da vant AaFK Fortuna hele 4-0 på Color Line Stadion.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

 

 

Annonse fra Toppserien: