Flere av lagene som kjemper i bunnen av tabellen kan ta sommerferie med god samvittighet etter at de fikk med seg viktige seire i vårsesongens siste kamp. Det samme kan Kolbotn, som troner øverst på tabellen og er åtte poeng foran nærmeste utfordrer.

Grand Bodø – Øvrevoll Hosle 3-2

TIL 2020 – Klepp 1-1

Viktig seier i nedrykkskampen

Fyllingsdalen – Hønefoss 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Ingrid Haug selvmål (40), 1-1 Kristin Gumaer (45), 1-2 Inger Vadder (84)

Fyllingsdalen har nærmest vært uslåelige på hjemmebane denne sesongen. Bergenserne har bare gått på to poengtap (et tap og en uavgjort) hjemme på Varden Amfi. Oppgaven virket dermed vanskelig for et Hønefoss-lag som trengte poeng i kampen for å unngå nedrykk.

Gjestene så ut til å få det tøft fra start da Fyllingsdalen kjørte på og fikk en sjanse ved Hanna Mehammer, men keeper reddet. Utover kom Hønefoss mer med, og hadde et par sjanser selv, men heller ikke disse fant veien til nettmaskene.

De siste fem minuttene før pause, eksploderte kampen litt. Først tok Fyllingsdalen ledelsen takket være et selvmål fra Ingrid Haug, før Kristin Gumaer utlignet idet klokka passerte 45 minutter.

Fyllingsdalen burde nok ledet til pause, og burde også tatt ledelsen da Mehammer fikk en ny kjempesjanse etter hvilen, men avslutningen fra kloss hold ble heroisk blokkert.

Deretter var det Hønefoss som skapte de største sjansene, både ved Inger Vadder og Emilia Ruud, men scoringen uteble.

Det så ut til å ende med ett poeng til hvert av lagene på Varden, men etter 84 minutter falt avgjørelsen. Inger Vadder fikk muligheten etter et innlegg, og banket inn seiersmålet for Hønefoss, som tar tre svært viktige poeng.

Den uslåelige serielederen

Kolbotn – Grei 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Tuva Henriksen (7), 2-0 Eline Hegg (62)

Det var en formidabel oppgave som ventet for Grei denne runden. Nykommeren tok turen til Østre Greverud for å møte den suverene serielederen Kolbotn, som fortsatt ikke har tapt denne sesongen.

Og om oppgaven var vanskelig før kampen, ble den enda vanskeligere etter at Tuva Henriksen sendte hjemmelaget foran allerede etter sju minutter.

Men gjestene la seg ned ikke ned for å gi opp. Selv om Kolbotn hadde ganske god kontroll, ble det farligere fra Grei utover i omgangen. Blant annet hadde Julie Kristine Solskjær et forsøk i stolpen, men vertene holdt unna og gikk til pause med 1-0.

Grei kom aggressivt ut etter pause og presset hjemmelaget bakover, men fikk straffe imot like etter timen. Eline Hegg var sikker fra straffemerket og doblet ledelsen for Kolbotn.

Med unntak av en stor sjanse imot på overtid, kontrollerte Kolbotn resten av kampen og kunne til slutt innkassere nok en trepoenger og ta sommerferie på toppen av tabellen.

Henger godt med

AaFK Fortuna – KIL/Hemne 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Guro Hammer Røn (10), 1-1 Sofia Krossøy (54), 2-1 Nora Harnes Håheim (56)

I Ålesund var det duket for en duell mellom tabellnaboene AaFK Fortuna og KIL/Hemne; nr. 3 mot nr. 4 på tabellen. Sunnmøringene har opprykksambisjoner, men har snublet litt i det siste og befinner seg åtte poeng bak Kolbotn. Bak dem lusker også KIL/Hemne, som med seier ville klatre forbi på tabellen.

Kampen åpnet jevnt og rotete, der AaFK Fortuna trillet ball mot et lavtliggende bortelag. Men det skulle imidlertid ikke ta lang tid før vertene fant en vei gjennom KIL/Hemne-forsvaret. Nora Harnes Håheim fant Guro Hammer Røn med en fin pasning, og sistnevnte banket kontant inn 1-0 til AaFK Fortuna etter 10 minutter.

Etter scoringen tok KIL/Hemne litt over initiativet, men skapte svært lite fremover. Harnes Håheim fikk en sjanse til å doble hjemmelagets ledelse, men skuddet gikk like over og 1-0 ble stående til pause.

Guro Hammer Røn og Nora Harnes Håheim sørget for tre poeng til AaFK Fortuna mot KIL/Hemne. Foto: Kristian Moe

Nevnte Håheim fikk en enorm sjanse like etter hvilen, men var en liten skostørrelse for liten til å tuppe inn 2-0. Isteden smalt det i andre enden da Sofia Krossøy fikk avansere fremover og til slutt banke inn utligningen.

Men lagene var ikke likt lenge. AaFK Fortuna gikk rett i angrep på sin høyreside. Maria Herdel Pedersen danset seg forbi sin oppasser, slo inn til Nora Harnes Håheim som enkelt kunne gi hjemmelaget ledelsen på nytt.

Tangotrøyene hadde sjansene til å punktere kampen, men utnyttet ikke noen av dem. Mot slutten ble det derfor litt skummelt, men AaFK Fortuna klarte å holde unna og ro seieren i land. Dermed henger de fortsatt godt med i opprykkskampen før høsten.

Veteranen sentral i avskjedskampen

Grand Bodø – Øvrevoll Hosle 3-2 (2-1)
Mål: 1-0 Ingeborg Nordheim (2), 2-0 Ingeborg Nordheim (13), 2-1 Emma Iversen (30), 3-1 Anna Johansen (71), 3-2 Joshualyn Reeves (74)

I Nord-Norge, nærmere bestemt i Nordlandshallen, fikk et nedrykkstruet Grand Bodø besøk av Øvrevoll Hosle. Den siste tiden har gjestene funnet form og er for fullt med i kampen om en sluttspillsplass. Dermed var det en viktig kamp for begge lag.

Og for Grand Bodø kunne ikke dette oppgjøret startet bedre. Bare et par minutter var spilt da Ingeborg Nordheim plasserte inn ledermålet for hjemmelaget i sin egen avskjedskamp.

Vertene fortsatte å angripe etter scoringen, og fikk raskt en ny sjanse ved Marthe Hansen, men Una Langkås reddet. Så, etter 13 minutter var veteranen Nordheim frempå igjen. Anna Johansen fant nok en gang Nordheim, og denne gangen vartet spissen opp med en utsøkt volley som sørget for 2-0.

Da virket det tungt for Øvrevoll Hosle, som fort kunne ligget under med mer enn 0-2. Det gjorde de imidlertid ikke, og da Emma Iversen vartet opp med en perle av et frisparkmål etter halvtimen var det full kamp før andre omgang.

De siste 45 minuttene startet med en ordentlig sjansebonanza, spesielt fr gjestene. Målscorert Iversen var millimetere unna å bli tomålsscorer, mens Ine Berre ble hindret av innsiden av stolpen like etter.

Ellen Halseth hadde nok en stor sjanse for Øvrevoll Hosle, mens Anna Johansen sto for en god mulighet for hjemmelaget.

Deretter roet kampen seg litt ned, men da 20 minutter gjensto smalt det igjen. Anna Johansen ble spilt alene med Langkås av søster Gerd, og førstnevnte var sikker og økte til 3-1.

Tomålsledelsen varte ikke lenge for Grand Bodø, for bare noen få minutter var spenningen tilbake i kampen takket være Joshualyn Reeves.

Øvrevoll Hosle kunne fort stjelt med seg ett poeng da Hanna Rake Ellingsen stanget ballen i tverrliggeren, men gjestene kom ikke nærmere og måtte innse at den siste kampen før ferien endte med 2-3-tap mot Grand Bodø.

Snublet igjen

TIL 2020 – Klepp 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Taja Ellingsen (17), 1-1 Mali Trøan (82)

Den siste kampen i runden fant sted på Romsaa Arena i Tromsø. Der tok opprykksjagende TIL 2020 imot bunnlaget Klepp. Hjemmelaget var naturligvis storfavoritter, men har hanglet voldsomt i det siste med bare en seier på de siste fem kampene, mens Klepp har ikke vunnet siden åpningskampen.

Ikke overraskende var det TIL 2020 som dominerte fra start, men det hjalp lite når Taja Ellingsen kranglet med seg ballen og plasserte den utagbart i hjørnet bak Frida Dahl etter 17 minutter.

Utenom scoringen til Klepp, skjedde det ikke voldsomt mye på Romsaa før pause og lagene gikk til pause med traktørtrøyene i ledelsen.

Heller ikke etter pause maktet vertene å skape sjanser mot et kompakt Klepp-lag, som prøvde alt de kunne for å holde unna og sikre seg tre uhyre viktige poeng.

Det så også lenge ut til at laget fra Jæren skulle ta en sjokkseier på Romsaa, men etter 82 minutter fikk Mali Trøan hull på byllen for hjemmelaget da hun satte inne en retur.

Ingen av lagene klarte å finne et vinnermål, og det endte dermed med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene. TIL 2020 avslutter vårsesongen på 3.-plass ni poeng bak Kolbotn, mens Klepp fortsatt ligger sist.