VIKTIGE POENG I TOPP OG BUNN

I toppen plukket Vålerenga og Rosenborg med seg viktige poeng i gullkampen, mens i motsatt ende av tabellen vant Avaldsnes bunnduellen mot Arna-Bjørnar. I tillegg slapp LSK Kvinner inn sesongens første baklengsmål i poengtapet mot Røa.

Arna-Bjørnar – Avaldsnes 2-3 (0-2)
Mål: 0-1 Hanna Dahl (14), 0-2 Maria Hovmark (41), 1-2 Linnea Sælen (52), 2-2 Miljana Ivanovic (62), 2-3 Evelyn Badu (83)

På Arna var det duket for et ordentlig skjebneoppgjør i bunnen av tabellen da Arna-Bjørnar tok imot Avaldsnes. Begge lag trenger poeng, og spesielt vertene som virkelig har slitt hittil denne sesongen.

Men det var gjestene som fikk den beste starten på kampen. Allerede etter få minutter kom det et skremmeskudd fra Kristina Svandal, men avslutningen gikk i nettveggen. Avaldsnes skulle derimot få betalt for sitt tidligere overtak. Like før kvarteret var spilt gikk Maria Hovmark i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Kaptein Hanna Dahl var sikkerheten selv og satte ballen høyt i mål, og sendte Avaldsnes i føringen.

Det var karmøyingene som hadde mest fart i seg, og som også skape de fleste sjansene. Vertene hadde lite å komme med, utenom et distanseskudd fra Miljana Ivanovic som ble slått til corner.

Dermed var det ganske fortjent da Maria Hovmark gjorde det meste selv, raidet forbi hjemmelagets forsvar og satte inn 2-0 like før pause.

Et tøft utgangspunkt før andre omgang for Arna-Bjørnar, men det var bedring å spore offensivt hos vertene etter hvilen. Det resulterte også i en redusering. Sigrid Aas spilte til Linnea Sælen, som fikk avansere mange meter fremover, før hun til slutt satte inn 1-2.

Reduseringen satte virkelig fart i bergenserne som begynte å skape sjanser i jakten på utligning. Den skulle også komme bare ti minutter etter Sælens redusering. Etter flere gode skuddforsøk fikk Miljana Ivanovic endelig treff, og utlignet med en susende avslutning.

Det så lenge ut til at Avaldsnes hadde kastet bort seieren, men gjestene reiste seg og trakk til slutt det lengste strået. Etter 83 minutter var Maria Hovmark på farten igjen. Denne gangen fant hun Evelyn Badu med et innlegg, som stanget inn seiersmålet for Avaldsnes og sørget for tre svært viktige poeng.

Nullen sprakk

LSK Kvinner – Røa 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Amanda Johnsson Haahr (6), Julie Hoff Klæboe (66)

LSK Kvinner har fått en sterk start på sesongen under ny trener. Forrige runde tok gultrøyene en imponerende trepoenger mot Rosenborg på Koteng Arena. Denne runden tok de imot Røa til dyst i LSK-hallen, med håp om tre poeng – selv om Røa også har imponert så langt.

Det så derimot svært lovende ut for LSK Kvinner tidlig i oppgjøret. Amanda Johnsson Haahr sendte kanarifuglene foran etter bare seks minutter med et skudd i lengste hjørne.

Vertene var også det førende laget etter scoringen, uten at det førte til altfor mange avslutninger. Utover kom Røa også mer med i kampen, men 1-0 sto seg til pause.

Det virket dermed tøft for Røa å få med seg poeng, ettersom de måtte score mot et lag som hittil ikke hadde sluppet inn mål. Men gjestene prøvde og hadde en stor sjanse tidlig i omgangen som for Røas del endte på feil side av stolpen.

Midtveis i omgangen skulle det derimot smelle. Dødballaget Røa viste sin store styrke nok en gang, da en corner på bakerste stolpe ble stanget i nettet av Julie Hoff Klæboe etter 66 minutter – det første baklengsmålet for LSK Kvinner denne sesongen.

Cecilie Fiskerstrand og LSK-forsvaret måtte kapitulere for første gang denne sesongen da Julie Hoff Klæboe headet inn 1-1 og sørget for poengdeling. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Gultrøyene jaget tre poeng, og var svært nære da Mille Ivi Christensen banket et frispark i tverrliggeren. Nærmere kom ikke noen av lagene og det endte til slutt med poengdeling i LSK-hallen.

Seriemesteren slo tilbake

Stabæk – Brann 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Rikke Nygard (19), 0-2 Synne Bjørneboe selvmål (53), 0-3 Cecilie Redisch Kvamme (72), 1-3 Melissa Bjånesøy (74)

Den regjerende seriemesteren Brann har vært langt fra overbevisende og har tidvis slitt denne sesongen. Rødtrøyene har heller ikke sanket like mange poeng som de sikkert hadde ønsket, og har havnet bakpå i toppkampen. Denne runden tok de turen til den omdiskuterte gressmatta på Nadderud for å møte et Stabæk-lag med en stigende formkurve.

Det var hjemmelaget som åpnet kampen best, men det var Brann som fikk den første sjansen etter åtte minutter, men skuddet fra Rakel Engesvik gikk utenfor.

Brann hevet seg etter det, og tok også ledelsen da 19 minutter var spilt. Bergenserne rullet opp et strålende angrep, som til slutt endte med at Rikke Nygard satte inn 1-0 med en velplassert avslutning fra rundt 18 meter.

Gjestene tok mer over kampen og fikk med seg ledelsen inn til pause.

Den ledelsen ble doblet kort tid etter hvilen. Rakel Engesvik slo inn, men fant ingen medspillere. Isteden havnet ballen hos Synne Bjørneboe som litt klønete satte ballen i eget nett.

Dermed så det vanskelig ut for Stabæk, men hjemmelaget ga ikke opp og var bare en eventyrlig redning fra Aurora Mikalsen unna å redusere.

Istedenfor smalt det i motsatt ende av banen. 72 minutter var spilt da Maria Brochmann fant Cecilie Redisch Kvamme ute til høyre. Brann-kapteinen banket ballen i nærmeste hjørne forbi Sunniva Skoglund og la på til 3-0.

Da kampen virket avgjort, tente Stabæk et lite håp umiddelbart. Melissa Bjånesøy ekspederte et innlegg fra Maren Thoresen i nettet bare minutter etter 3-0-scoringen til Kvamme. Det holdt derimot ikke for Stabæk, som ikke klarte å sette flere baller i mål det siste kvarteret. Brann tar dermed en sterk trepoenger med seg hjem til Bergen fra en vanskelig bortekamp.

Serielederen herjet

Åsane – Vålerenga 1-4 (0-3)
Mål: 0-1 Karina Sævik (14), 0-2 Olaug Tvedten (17), 0-3 Elise Thorsnes (32), 1-3 Synne Bjørnebøle (60), 1-4 Felicia Rogic (76)

Åsane har ikke fått en enkel start på sin første sesong i Toppserien. Tre poeng og nest sist på tabellen er fasit for bergenserne. Oppgaven om å sanke flere poeng denne runden var heller ikke akkurat enkel da et Vålerenga-lag i storform tok turen til Åsane Arena.

Det ble en meget underholdende start på kampen i Bergen med store sjanser begge veier. Etter 14 minutter skulle sjansene ende med scoring, og det var Vålerenga som tok første stikk. Karina Sævik fikk ballen, og landslagsspissen gjorde omtrent alt selv før hun satte ballen til side for Savanna Duffy.

Like etter ble det enda verre for Åsane. En corner havnet hos Olaug Tvedten som kontant økte til 2-0 fra kort hold. Deretter kjørte Vålerenga kampen, og etter 32 minutter fikk de straffe etter en holding i feltet. Elise Thorsnes gjorde ingen feil, og sørget for 3-0 til pause.

Det skjedde ikke mye i starten av andre omgang, men da timen var spilt var det Åsane sin tur til å få straffe. Nina Vestbøstad fikk en dytt i ryggen og dommeren pekte på krittmerket. Straffen ble kontant satt i mål av Synne Bjørnebøle og tente et lite håp for Åsane.

Det lille håpet svant derimot fort hen. Kvarteret før slutt ble all tvil fjernet da Felicia Rogic ekspederte et innlegg fra Janni Thomsen i nettmaskene. Mot slutten kunne det også blitt flere scoringer for gjestene, men Vålerenga måtte til slutt nøye seg med en 4-1-seier mot Åsane.

Karina Sævik var nok en gang på scoringslisten da Vålerenga knuste Åsane. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Gullkandidaten revansjerte seg

Rosenborg – Lyn 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Emilie Joramo (19), 2-0 Elin Sørum (26), 3-0 Emilie Nautnes (58)

Forrige runde gikk Rosenborg på hjemmetap mot LSK Kvinner, og var ute etter å revansjere det tapet mot Lyn.

Etter en rolig åpning på kampen uten noen store målsjanser, fikk Rosenborg uttelling på kampens første ordentlige målsjanse. Trønderne rullet opp et angrep med mange trekk i laget, før ballen ble spilt opp på Anna Jøsendal. Kantspilleren fant en fremadstormende Emilie Joramo, som i litt ubalanse likevel klarte å sette ballen i nettaket bak Sandra Rød Ask i Lyn-målet.

Midtbanekollega Elin Sørum ville ikke være noe dårligere enn Joramo. Ikke mange minuttene senere slo Jøsendal ut 45 grader til Emilie Nautnes. Sistnevnte flikket ballen videre til Sørum, som iskaldt doblet ledelsen for Rosenborg.

Hjemmelaget hadde god kontroll på resten av omgangen og gikk til pause to mål foran.

Tomålsledelsen skulle også øke til tre etter sidebyttet. Like før timen var spilt var Emilie Nautnes sterkest i duellen inne i feltet etter et innlegg fra Mali Lilleås Næss, og la på til 3-0.

Lyn maktet ikke å skape det helt store eller tenne et ørlite håp om poeng den siste halvtimen, og Rosenborg kunne kontrollere inn 3-0 og tre poeng.