YDMYKENDE TAP, REVANSJ OG SENT VINNERMÅL: SLIK VAR KVARTFINALENE I CUPEN

Det ble dramatikk og innholdsrikt i kvartfinalene i cupen.

Stabæk – Avaldsnes 1-0

Kolbotn – Lyn 1-0

Semifinalene i cupen trekkes i kveld!

Slo tilbake etter comeback

Mål: 1-0 Celine Nergård (16), 2-0 Sara Kanutte Fornes (22), 2-1 Janni Thomsen (29), 2-2 selvmål (Rugile Rulyte, 61), 3-2 Sara Hørte (71)

– Det er selvfølgelig kjipt, det er ikke en mulighet vi får til å rette opp neste helg. Utrolig surt, sier Elise Thorsnes til NRK etter cup-exiten.

Forrige sesong var det Vålerenga som skulle ende Rosenborgs cupdrøm med 4-0 på Intility. I år tok trønderne sin etterlengtede revansj da de var klart best i oppgjøret på Koteng Arena onsdag kveld.

Rosenborg åpnet som det førende laget, men uten å skape de helt store sjansene det første kvarteret. Før det plutselig smalt fra hjemmelaget.

16 minutter tok det da Celine Nergård sendte Rosenborg i føringen med en relativt enkel scoring. Vålerenga fikk ikke klarert etter et innlegg fra høyresiden, Sara Kanutte Fornes avsluttet midt på Jalen Tompkins, men på returen dukket Nergård opp og plasserte ballen i nettet.

Oppgaven ble dermed enda vanskeligere – og verre ble det seks minutter senere. Da var det Kanutte Fornes som fikk en ny mulighet og denne gangen doblet ledelsen etter et godt innlegg av Anna Jøsendal.

Men ut av intet fikk Vålerenga fornyet håp og nytt liv i kampen da et godt slått hjørnespark av Janni Thomsen endte med scoring etter at Sara Hørte stusset ballen videre i mål.

Utenom scoringene var det ikke all verden som skjedde i en jevnspilt 1. omgang mellom to av topplagene i Toppserien.

– Vi fikk en tøff start og havnet under 0-2, men jeg synes vi jobbet oss godt inn i kampen, sa Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen på vei inn i garderoben.

Det tok likevel bare fire minutter før Rosenborg var svært nær å øke til 3-1 i 2. omgang. Kristine Minde kom til en god avslutningsmulighet, men fikk ikke nok kraft og presisjon i skuddet til å overliste Tompkins.

Istedenfor var det Vålerenga som kunne juble for utligning da Thea Bjelde på noe heldig vis sørget for 2-2 og comeback

Vålerenga gjorde en meget god figur i 2. omgang, men Rosenborg var effektive, og etter 71 minutter stanget Hørte inn 3-2 på overbevisende vis.

Særlig dødballene til gjestene var svært farlige, og Vålerenga kunne ha scoret flere mål enn sine to. Men flere ble det ikke – og dermed er det Rosenborg som er klare for semifinale, mye takket være Rugile Rulytes avgjørende redning på overtid da Dejana Stefanovic fikk en gyllen mulighet til å utligne.

Den regjerende mesteren er ute av cupen.

Fullstendig ydmykelse

Mål: 1-0 Tuva Hansen (2), 2-0 Tameka Yallop (9), 3-0 Ingrid Stenevik (14), 4-0 Svava Ros Gudmundsdottir (35), 5-0 Svava Ros Gudmundsdottir (63), Maria Brochmann (73)

Selv om Brann naturlig nok var ganske klare favoritter i forkant av oppgjøret, var cupen LSK Kvinners mulighet for å redde noe av en svært skuffende sesong.

LSK Kvinner var aldri i nærheten. De var fullstendig sjanseløse i Bergen etter en grusom start på kampen med 0-3 etter 14 minutter.

Bare to minutter var gått da kaptein Tuva Hansen sendte Brann i føringen, før Tameka Yallop doblet sju minutter senere. Etter 14 minutter var kampen i praksis avgjort da Ingrid Stenevik økte til 3-0 med en heading etter et hjørnespark fra Marit Bratberg Lund.

Men det var langt fra over.

Svava Gudmundsdottirs 4-0-scoring etter 35 minutter gjorde at det sto hele 4-0 til pause.

Islendingen, som mistet sin landslagsvenninne til PSG tidligere i dag, var ikke ferdig for dagen. Hun satte også inn 5-0 etter 63 minutter da Brann vartet opp med et lekkert angrep. Hjemmelagde feide gjestene av banen og ga seg til slutt med 6-0 etter Maria Brochmanns 6-0-scoring etter 73 minutter.

Brann har dermed fortsatt muligheten til å rette opp finaletapet fra i fjor. For LSK Kvinner er en fiaskosesong i praksis over for deres del og med tanke på deres ambisjoner.

Sen avgjørelse

Mål: 1-0 Kim Sundlöw (89)

Etter den overraskende borteseieren over LSK Kvinner i helgen, var det kanskje knyttet enda litt mer spenning til oppgjøret da Stabæk tok imot Avaldsnes på Nadderud.

Hjemmelaget var klart nærmest scoring i løpet av den første omgangen og skapte gode flere sjanser de første 45 minuttene. Men scoringene uteble – takket være en god Siri Ervik og svak effektivitet fra Stabæk.

I 2. omgang startet Avaldsnes langt bedre og hadde mye bedre kontroll på kampen. Laget fra Karmøy tok faktisk over banespillet i starten, men uten å skape de store sjansene. Etter hvert kom Stabæk mer og mer inn i kampen igjen. Hjemmelaget presset mer og mer på for et vinnermål.

Lenge så det ut til å ende med ekstraomganger, men slik ble det ikke.

Etter 89 minutter løsnet det omsider for hjemmelaget da forsvarsspiller Kim Sundlöw fikk kranglet ballen over streken.

Kriget seg videre

Kolbotn – Lyn 0-0
Mål: 1-0 Julie Hoff Klæboe (74)

I den siste kampen som ble spilt på Sofiemyr var det to gode keepere som var i aksjon i Kolbotn-keeper Selma Panengstuen og Lyn-keeper Kirvil Odden.

De to keeperne hindret gang etter gang mål, selv om det utvilsomt var hjemmelaget som oftest skapte gode muligheter. Men også Panengstuen vartet opp med viktige involveringer, spesielt i løpet av 2. omgang.

Etter en målfattig 1. omgang, som riktig nok ikke var fri for sjanser, skulle det til slutt løsne for ett av lagene kvarteret før slutt.

Begge lag hadde som nevnt misbrukt gode muligheter, og det kunne se ut til å ende med ekstraomganger, men Julie Hoff Klæboe ville det annerledes.

Etter 74 minutter stanget hun inn 1-0 etter et hjørnespark og sendte Kolbotn til semifinalen.

De siste minuttene av kampen presset Lyn skikkelig på i jakten på en utligning, men uten å lykkes.